Skocz do zawartości

NASZA KLASA - to w końcu musiało stać

Marcus

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie oszacowałem:

Adsense:

około 20 mln odsłon miesięcznie

zakładam wygórowaną stawkę za 1000 odsłon - 1$

20 000 000 / 30dni = 666 666 odsłon dziennie co daje 666$/dzień + inne reklamy

Załóżmy że dociągają do 1000$/dzień

ich zespół liczy 10 osób czyli 100$/24h na osobę i w tym momencie ogarnia mnie śmiech jak pomyślę sobie o tych wszystkich inwestycjach, inwestorach itd ...

no i willach jezyk1.GIF

1. Nie umiesz liczyć.

2. Bazujesz na błędnych danych.

3. Nie wiesz o czym piszesz

4. Te "inne reklamy" to ok. 40zł za 1000 odsłon.

Ja jednak pozostanę przy pierwszym, drugim i trzecim punkcie.

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

10 ludzi do tego portalu to chyba jednak za duzo

a przynajmniej efektow ich pracy za bardzo nie widac

no chyba ze szukuja sie wielkie zmiany

:]

co do sprzedazy pewnie wlasciciele byli zadowoleni z tego co otrzymali za te 30% zreszta kazdy bylby zadowolony

jednakze ktos musial wpierw ten portal stworzyc a przede wszystkim puscic fame w mediach (tak tak to glownie media wypromowaly ten portal - tak zwana darmowa reklama w TV, mowia o to tobie w wiadomosciach, radiu itp itd.) za jakis rok jezeli portal sie zmieni i nie wprowadzi czegos nowego to po prostu powoli bedzie zamierac, pojawia sie zapewnie rozwiazania web 3.0 i z nasza-klasa bedzie kiszka

podobnie bylo z Kononowiczem - euforia, media o potem spokoj

Używaj Cuilla i Hakii

A interesował się już ktoś, ile by kosztowało napisanie takiego skryptu? ;)

A coż to za wielki skrypt....

Podobnych skryptów istnieje już wiele.

Podobnych i bardziej skomplikowanych popełniłem sam już sporo.

Każdy z nich zawsze można odpowiednio zmodyfikować, a jak nie umiesz, to zawsze znajdziesz chętnych co Ci to zrobią za odpowiednim wynagrodzeniem.

Rzecz w tym, żeby trafić ze skryptem i swoim pomysłem pod odpowiedni grunt, w odpowiednim czasie i z odpowiednimi promotorami. Wszystkie te warunki muszą być spełnione. Reszta to sprawy techniczne.

I jeszcze te wasze szacunki i przelicznie ile to na głowę wychodzi....

DZIECINADA - to już naprawdę w szanownym kiedyś tu gronie taki poziom?

Kiedy dorośniecie, (to do tych co zaglądają innym w kieszenie) żeby się nie podniecać czyjąś wyimaginowaną kasą, samochodem itp.

A jak nie dorośniecie - jeno frustracja i pętla wam się ostaje, bo zawsze będzie bogatszy i piękniejszy.

- D.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

To nie jest kwestia zaglądania komuś do kieszeni tylko rozpatrzenia tego pod względem marketingowym.

Inaczej się nie da ocenić strony której połowę powierzchni pokrywają reklamy.

I tu się ukazuje przewaga pozycjonowania nad klasyczną promocją. My dostajemy ztargetowany ruch który nas tak dużo nie kosztuje i każda odsłona zarabia na siebie dużo więcej.

Po fali wzrostowej i tak spadek ruchu nie będzie tak olbrzymi i się ustabilizuje na przyzwoitym poziomie. Chłopaki inwestują w dużą serwerownie więc planują dużą rozbudowę. Praktycznie mogą sobie teraz postawić wszystko nie wkładając żadnego wysiłku w promocję. Nie muszą mieć wcale

nowych pomysłów wystarczy że wykorzystają już istniejące ...

nihil fit sine causa

A coż to za wielki skrypt....

Podobnych skryptów istnieje już wiele.

Podobnych i bardziej skomplikowanych popełniłem sam już sporo.

Każdy z nich zawsze można odpowiednio zmodyfikować, a jak nie umiesz, to zawsze znajdziesz chętnych co Ci to zrobią za odpowiednim wynagrodzeniem.

No i mamy na forum kolejnego geniusza-programistę :hello:.

Skoro tak piszesz - to (z całym szacunkiem) nie napisałeś nic podobnego nawet w 10%. Co chwilę spotykam ludzi wypisujących podobne głupoty, których skrypciki ledwie dyszą przy 100 a nie 10 000 odwtedzjących na raz.

a NK nie dyszy? to dopiero jest fatalnie napisany soft...

Nie wiem czy fatalny. Ani ja ani ty nie widzieliśmy kodu źródłowego.

Ja myślę, że przy pewnej liczbie odwiedzin i pewnej mocy serwera żadne nawet najoptymalniejsze rozwiązanie po prostu nie wydoli. I tyle...

@mrtn: Nie bierz tego do siebie. Nie czepiam się. Ale czy Ty pochwaliłeś kiedyś jakiegoś programistę? :-)

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

@mrtn: Nie bierz tego do siebie. Nie czepiam się. Ale czy Ty pochwaliłeś kiedyś jakiegoś programistę? :-)

Tak:

Zbyszka - mojego byłego pracownika - obecnie pracuje z SAPem

Krupka - za jego znajomośc MS

Marcina Hańczaruka - dobry znajomy (sory Krupek jest lepszy od Ciebie).

Michał - Mój obecny Programista (za klasę do obługi Danych)

i chyba jescze kiedyś (ale nie mogę odnaleźć) podobało mi się rozwiązanie jakiegoś drobiazgu przez MMP :hello:

No i mamy na forum kolejnego geniusza-programistę :).

Skoro tak piszesz - to (z całym szacunkiem) nie napisałeś nic podobnego nawet w 10%. Co chwilę spotykam ludzi wypisujących podobne głupoty, których skrypciki ledwie dyszą przy 100 a nie 10 000 odwtedzjących na raz.

Nigdy się nie wyrażam w ten sposób o kimś o kim nie mam pojęcia.

No ale widocznie taka Twoja maniera.

Nie mam zamiaru się niczym chwalić, bo zbyt dobrze wiem czym to w kraju polskim pachnie.

Zawiść o sukces, stanowisko, pieniądze itd... Szkoda słów.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

a NK nie dyszy? to dopiero jest fatalnie napisany soft...

Nie wiem czy fatalny. Ani ja ani ty nie widzieliśmy kodu źródłowego.

Ja myślę, że przy pewnej liczbie odwiedzin i pewnej mocy serwera żadne nawet najoptymalniejsze rozwiązanie po prostu nie wydoli. I tyle...

2 różne sprawy:

1. przy takim ruchu to zaden super soft nie pociagnie tego na paru niskobudzetowych osobnych dedykach :)

2. Nie trzeba widziec kodu, wystarczy sie przyjrzec temu co daje frontend aby wyrobić sobie jakies pojecie o tym vide https://www.pilsniak.pl/22/zenua-nasza-klasapl

Tak:

Zbyszka - mojego byłego pracownika - obecnie pracuje z SAPem

Krupka - za jego znajomośc MS

Marcina Hańczaruka - dobry znajomy (sory Krupek jest lepszy od Ciebie).

Michał - Mój obecny Programista (za klasę do obługi Danych)

i chyba jescze kiedyś (ale nie mogę odnaleźć) podobało mi się rozwiązanie jakiegoś drobiazgu przez MMP :)

Czyli sami Twoi znajomi i [byli] pracownicy. W takim razie czemu zakładasz, że każdy inny programista nie potrafi napisać dobrego skryptu?

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności