Skocz do zawartości

NASZA KLASA - to w końcu musiało stać

Marcus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mija, mija...

no i o naszej klasie się już tyle nie słyszy, co jednak nie znaczy, że zupełnie tracą użytkowników...

niestety przez ten ostatni czas nie słyszałem o jakichś specjalnych zmianach(nie mam tam konta, nigdzie nie udało mi się nic znaleźć ciekawego).

heh, tak czy inaczej to zazdroszcze, bo się ustawili do końca życia;)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

do megasukcesu NK brakowało tylko jednej funkcji... filtra dla zbocurów, aby mogli szukać ofiar wg. płci i wieku. Ale nic straconego, wystarczy modernizować portal, przy takiej ilości użytkowników każdy kolejny boom będzie przyciągał dawnych/nowych userów...

Sprzedać to nie błąd. Pytanie tylko za ile. Niesttey brak informacji ze strony Naszej-klasy powoduje, że rodzą się niepotrzebne plotki, być może "wstydzą się" kwoty lub nieudolności biznesowej. Skąd takie dziwne wnioski :) Wyjasniam:

Pierwsza sprzedaż nie uczyniła tak naprawdę z nikogo milionera, było to przekazanie niecałych 20% naszej klasy w zamian za skromne dokapitalizowanie firmy. Celowo użyłem tutaj słowa skromne, bo co prawda kwota 3 000 000 zł działa na wyobraźnię, ale już zestawiona z kosztami dbania o portal z 7mln użytkowników pozwala ocenić, że jest niewystarczająca. (mniej więcej tylko kosztowałby roczny support e-meilowy, gdyby nasza-klasa zdecydowała się odpowiadać na emiale i reagować na nadużycia).

Ale mimo to pusnięcie było sensowne bo z pewnością dofinansowanie był potrzebne. Pamiętac należy również, że Maciej Popowicz, nie był jest jedynym właścicielem Naszej-Klasy, ale na pewno najbardziej znanym.

Postawcie się traz w Jego (ich) sytuacji, kiedy w sieci pojawiają się jednoznaczne artykuły:

* Twórca naszej klasy milionerem https://e-lama.pl/artykul.php5?id=4092

* ... Jak zostać milionerem w Trampkach https://www.terazwroclaw.pl/artykul.php?id=3661

itd, gy tymczasem po za podwyższoną pensją niewiele z tych pieniędzy widzą na oczy.

Nic dziwnego, że w końcu zapadła decyzja o wzięciu tych kliku milionów do kieszeni (w przypadku portalu wydmuszki jakim jest NK popieram taką decyzję).

Pytanie teraz za ile ?. Jeżeli kwota sprzedaży - nie wliczając dofinansowania firmy przekroczyła łącznie dla wspólników min. 20-40 mln to wszystko jest ok.

Nie wiemy jednak jak wyglądała sprawa w rzeczywistości znaki zapytania rodzii po pierwsze zaskakująco krotki okres pomiędzy kolejnymi sprzedażami 3-4 miesiące - tyle mniej więcej trwają negocjacje z funduszem co oznacza, że z Estończykami rozmowy musiały zacząć się jeszcze w trakcie sprzedaży funduszowi niemieckiemu, lub zaraz po.

Możliwy jest jeszcze wariant najgorszy. Fundusz, wchodzący nawet z najmniejszym % czy udziałem w 95% przypadków zapisuje w umowie procedurę Drag Alone przewidującą, że (czasami w określonych umowie okolicznościach) zachodzi pociągnięcie do sprzedaży funduszobiorcy w przypadku sprzedaży udziałów funduszu innemu podmiotowi. Jeżeli zatem taki pkt. w umowie się pojawił, a jest to bardzo możliwe, to właśnie Niemiecki fundusz mógł zadecydować o sprzedaży udziałów bez względu na postawę właścicieli większościowych. Takie są zasady funduszy i nie ma w tym nic złego - zabezpieczają swoje interesy ale trzeba sobie z tego zdawać sprawę.

[reklama]Fajną wiedzę można zdobyć na spotkaniach branży internetowej? Bo przecież sam na to nie wpadłem ani nie wyczytałem w książakch - GrillIT, Barcamp i kilka innych spotkań i Naprawdę trochę więcej się wie :). [/po reklamie]

Kto to jest "zbocur" ? :)

Chłopaki z NK z tego co widać, albo dokładnie z tego czego nie widać na NK nie za bardzo mają pomysł co dalej zrobić z serwisem, Bo z godzinę można poklikać i wpaść może za parę miesięcy. Z punktu widzenia serwisu na pewno bedzie lepiej jak pojawi się "nowa krew". Szkoda tylko że pomysł był dobry z wykonaniem już tak nie za bardzo a w końcu spoczęli na laurach :)

do megasukcesu NK brakowało tylko jednej funkcji... filtra dla zbocurów, aby mogli szukać ofiar wg. płci i wieku. Ale nic straconego, wystarczy modernizować portal, przy takiej ilości użytkowników każdy kolejny boom będzie przyciągał dawnych/nowych userów...

a tak na poważnie to nie wykorzystali dużego potencjału, mogli dodać do serwisu "taka" funkcjonalnośc, że zgromadzili by dodatkową konkretną sumkę :)

bełdzio, nie mogę zaskoczyć na to o czym mówisz...;p

czyli tak po michatowemu jeszcze raz, mogę?;>

mogli dodać do serwisu "taka" funkcjonalnośc, że zgromadzili by dodatkową konkretną sumkę

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

hmm jest taka jedna funkcja którą mogliby dodać dzięki której doszłoby im troszku $$ :) nie napiszę dokładnie jaka bo niedługo będziemy robić serwis pod to :))

tajemniczo co? :>

Nie powornuje si etakich serwisów po PV bo na NK jest supełnie inna strkuktura. Zobaczmy więc zasięg - a wg alexy stoi w miejscu. Ten skok ostatni to wg mnie jakiś bug, bo dotyczy każdego serwisu jaki by się tam nie wpisało.

• 2 miesiące temu...

https://gospodarka.gazeta.pl/IT/1,88732,567...ku_hakerow.html

WTF?!? Może mi ktoś powiedzieć na jakiej podstawie ich zatrzymano? Myślałem, że cytowane "niezamówione reklamy" w ustawie dotyczą tylko i wyłącznie emaili. Normalnie kuriozum. Jutro zaczną zatrzymywać za qlweby :) szkoda dzieciaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności