Skocz do zawartości

NASZA KLASA - to w końcu musiało stać

Marcus

Rekomendowane odpowiedzi

Marudzicie jak stare baby a wszyscy możemy pomarzyć o takim sukcesie.

Nawet gdybym wyszedł na 0 to chciałbym odnieść taki sukces dla własnej satysfakcji ale widzę że tutaj na forum siedzą sami giganci co mają Facebooka, Flickra, Hi5 cz Myspace`a skoro tak ochoczo narzekają na NK.

Nie mam tam konta, nie korzystam z tego serwisu ale trzeba im oddać że zrobili jakt nikt dotychczas w Polsce wielki sukces.

Zobaczcie ile NK ma wrogów a jednak nadal jakoś stoi i o atakach nie słychać, fakt wydarzył się ostatnio jakiś bzdet w formie spamu w komentarzach, zdarza się nawet najlepszemu programiście a na PIO już jazda o słabym zabezpieczeniu.

Chyba sobie nie zdajecie sprawy jakiej ilościom atakom musi sie oprzeć tak wielki serwis jak NK bo wiadomo że im większy sukces tym więcej ludzi chce cie zniszczyć.

Serwis w swoim zamyśle jest bardzo dobrym pomysłem ale poszedł wg mnie w zła stronę ale nie bedę się rozwodził na temat moich oczekiwań.

Gratuluję Polakom takiego sukcesu i czekam na kolejne.

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tutaj nie chodzi ile zarobią w rok , ale o to, że gdy podpisują umowy z agencjami to są tam pewne zobowiązania m.in o dostępności strony. Jeśli przez jakiś okres strona byłaby nie dostępna z przyczyn leżących po stronie administracji wtedy są kary umowne, zazwyczaj sumy przewyższające przychód kilkakrotnie.

Więc od nk mogą się domagać pieniędzy agencje, a od gimnazjalistów nk może domagać się pokrycia strat.

Zgadzam się lolki, sukces jakiego dawno nie było, dlatego nie ma co narzekać bo na pewno mają pełne ręce roboty, bo taki serwis na pewno narażony jest na wzmożone "zainteresowanie"...

fakt wydarzył się ostatnio jakiś bzdet w formie spamu w komentarzach, zdarza się nawet najlepszemu programiście a na PIO już jazda o słabym zabezpieczeniu.
Tylko powiedz Lolki jak dodanie tych 120 kilo komentarzy mogło technicznie sparaliżować serwery NK. A skolo mają tyle ataków, a nie istnieją od tygodnia to taka akcja nie powinna mieć technicznego racji bytu, bo powinni być na to przygotowani !!!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wiem jak to się stało, tu dali ciała ale nie zapominajmy że to na pewno nie jedyny atak jaki mają.

Nie czytamy wiadomości że dzisiaj wieczorem oparliśmy sie mocnemu atakowi bo to nikogo nie zainteresuje, ludzie bardziej kupia info że dwóch małolatów zaspamowało komentarze.

Co do 60mln odszkodowania to kwota wielka ale jak sami napisaliście, skoro dali się zaatakować to źle o nich świadczy i rezygnujecie ze swoich kont, kto wie ile osób przez to zrezygnowało z kont lub zrezygnowało z czasowych odwiedzin.

NK to już nie doświadczalna strona kilku studentów ale maszynka do robienia wielkiej kasy i tak to trzeba traktować, nagłaśnianie sprawy w mediach pozytywnie wpłynie na ich wizerunek bo to oznacza że firma walczy z przestępcami na poważnie.

60mln jak dla mnie suma na pokaz, mam nadzieje że dzieciaki dostaną klasyczne lanie od rodziców bo bezstersowe wychowanie nie zdaje egzaminu !!!

Więc od nk mogą się domagać pieniędzy agencje, a od gimnazjalistów nk może domagać się pokrycia strat.

Zycze powodzenia

ogolnie z tymi stratami sratami jest tak ze sie szacuje ze przez cos czego sie nie zrobilo stracilo sie tyle a tyle, czasami w gazetach mozna wyczytac "...wprowadzenie tej ustawy uniemozliwi rozwoj firm z takiej i takiej branzy co przyniesie straty sraty 300 mln "czesto smiesza mnie tego typu artykuly bo oszacowanie czegos takiego jak zysk jest nezwykle trudne

tam chyba byla mowa o kosmicznej sumie 60 mln chyba nie wiem skad ona im wyszla

Ogolnie w kazdej informacji na temat NK trzeba wyciagnac jej sens bo czesto i gesto nie wiadomo o co biega i jaki to mialo cel.

Używaj Cuilla i Hakii

Moim zdaniem NK powinna być ukarana za propagowanie fałszywych informacji (60mln) tak jak DIDA z Milanu dostał karę :)

To co zrobiły dzieciaki można porównać do rozdawania ulotek w centrum handlowym przez grupę osób. Nie jest zabronione, więc w czym problem ?

Rozsyłanie niezamawianej informacji handlowej ? Śmieszny zarzut.

Mam nadzieję, że były minister zainteresuje się sprawą i wywalczy odszkodowanie dla chłopaków.

Miałem szacunek do chlopaków od NK. Teraz bliżej mi do pogardy.

Po tym co zrobili i wypisali na swojej stronie stracili o wiele więcej niż zyskali.

linki ze stopki...

Tylko fundamentalne pytanie JAKI mechanizm spowodował te zawieszenie ich serwerów co spowodowało te wielomilionowe straty !?!

Kolejny chwyt reklamowy z tym oszacowaniem strat dla przyciągnięcia potencjalnych sponsorów/klientów ect... Bo skoro przez takie coś ja nie chwilowe nie działanie serwisu są takie straty to jakie zyski - potencjał reklamowy maja jak serwis działa.

Przy takich dochodach będziemy mieli NK w kosmosie i mapy naszych podwórek szkolnych :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Suma była liczona pewnie wg cennika AdNetu, 60PLN/1000impr.

Oczywiście, nie każdy wie, że NK nie dostanie więcej niż 1PLN/1000impr.

W ogóle nie dostaje nic od AdNetu bo woli Adsense albo kontrakty bez pośredników.

To że skrypt wywołał zawieszenie strony jest po prostu śmieszne.

Chłopaki zamiast zamówić 40 serwerów 2xquad core i zastosować load balancing w odpowiednim czasie wykręcają się domorosłymi hackerami.

Przy takiej liczbie kont 10.000.000 120k komentarzy to jest nic. 10 limonów userów to po prostu jeden wielki DDOS.

linki ze stopki...

Ja tam bym nie "wieszał psów" na zespole NK tylko raczej na dziennikarzynach którzy sprzedają takie niusy bo z własnego doświadczenia wiem, że taki niusy piszą osoby nie majace bladego pojecia o temacie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności