Skocz do zawartości

Raporty w WebCeo

BłażejK.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam spory problem z generowaniem raportów w WebCeo

czy mógłby ktoś mi pomóc w tej kwestii i podpowiedzieć jak generować raporty pozycjonowania (Ranking) ???

posiadam wersję Free 7.0

zdefiniowałem sheduler dla strony w akcji Ranking

codziennie o 11:00 sprawdza pozycję, ale teraz jak dobrać się do jakiegoś raportu ???

tego nie kumam,

trzeba coś ustawiać dodatkowego? client manager?

kurcze, podpowiedzcie coś bo przedwcześnie osiwieję przez ten program

interesuje mnie raport w jakiejkolwiek postaci - nie musi przychodzić mailem, byleby się generował, potem ewentualnie zrzucę go do pdfa jakims ghostscriptem

pozdrawiam

Błażej

To zalezy co chcesz uzyskać ;)

W web CEO ma dwa sposoby dostarczania do usera raportów.

1)Wysłanie na MAIL

2)Umieszczenie w systemie raportowym który dostarczany jest razem z WEBCEO

W sumie dane są te same tylko ze w drugim rozwiazaniu ogladasz raporty za pomocą specialnego programu ;) I WebCeo też ma do nich dostęp ;)

A więc teraz jak ustawić wysyłanie na MAIL:)

1)Sheduler

2)Klikamy w TASK (zadanie) albo dodajmemy nowe

3)Zakładka EMAILING

4)Zaznaczamu send an email .... i podajemy adres UWAGA :) Musimy miec poprawnie skonfigurowane konto do wysylania w ustawieniach programu :)

???

korzystasz z wersji Free?

mam wrażenie że nie działa w niej opcja wysyłania raportów mailem ???

zakładka Mailing jest nieaktywna

kurde .. porąbany jest ten program straszliwie

:)

Chyba nikt Cię nie zmusza do korzystania z niego, co? Korzystasz z wersji free a marudzisz, że raporty "nie działają". Ciekawe czy jak ciupiesz w demo Fify to urągasz Electronic Arts jakie to słabe gry robią i tylko jeden mecz można grać :)

Chyba nikt Cię nie zmusza do korzystania z niego, co?

zmusza mnie życie

Korzystasz z wersji free a marudzisz, że raporty "nie działają"

nie marudzę tylko poznaję program, zwłaszcza pod kątem jednej określonej funkcjonalności na której mi zależy

jeśli sprawdziłaby się w wersji free - nie widzę najmniejszej potrzeby płacenia za każdą inną (polecam zrozumieć różnicę pomiędzy free a trial bo widzę ze jest z tym spory kłopot)

oczywiście ty od razu kupujesz pełne wersje (niech zgadnę; z kieszonkowego od rodziców?)

o czym doskonale świadczy twoja biegłość w temacie:

Ciekawe czy jak ciupiesz w demo Fify to urągasz Electronic Arts jakie to słabe gry robią i tylko jeden mecz można grać

nie urągam, bo nie ciupę brakuje mi na to czasu, ty widocznie ciupiesz bo temat jest ci dobrze znany

więc jeśli chciałeś zabłysnąć to nie bardzo ci się udało

na przyszłość proponuję pisać sensownie i na temat panie fachowcu od Fify

zmusza mnie życie

Współczuję Ci niezmiernie

polecam zrozumieć różnicę pomiędzy free a trial bo widzę ze jest z tym spory kłopot

Sugerujesz, że Free jest w pełni funkcjonalna jak wersja pełna, która kosztuje kilkaset dolarów? Już się przejechałeś na tym stwierdzeniu, pora wyciągnąć wnioski

oczywiście ty od razu kupujesz pełne wersje

Nie, tupię nogami że nie dadzą mi jej za darmo

niech zgadnę; z kieszonkowego od rodziców?

Niezły strzał ale chybiony, próbuj dalej

nie urągam, bo nie ciupę brakuje mi na to czasu, ty widocznie ciupiesz bo temat jest ci dobrze znany

A szkoda, bo może byś się odstresował i nie pisał wyssanych z palca bzdur w moim kierunku

A wracając do tematu - listę rzeczy którymi różni się wersja Free od pozostałych znajdziesz rzecz jasna na stronie producenta https://www.webceo.com/pricing/index.htm

A jeśli to Ci nie pomoże to pozostaje chat z konsultantem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności