Skocz do zawartości

wykonanie prostej wizytowki firmy - faktura na anglie

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

witam. ma ktos mozliwosc wystawienia faktury na anglii i chcialby sie podjac wykonania fizytowki firmy, w zasadzie chodzi o glowna strone, cala grafike, kod xtml, nie musi byc nawet php, choc w sumie by sie przydal do np kontaktu. dziedzina budownictwo, arcjitektura. poprosil mnie kumpel bym spytal na forum, pozniej mi da dane firmy to umieszcze porzadne ogloszenie, ale poki co chce sie zorientowac czy w ogole mozecie wystawiac fakture na anglie i jak w ogole z platnosciami. pozdr

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

jest to firma mojego kumpla, poprosil mnie o przysluge, wiec nie podejrzewam ze spodziewa sie kwoty 50zl, ale skoro pyta o polskich webmasterow znaczy iz spodziewa sie ceny nizszej niz obowiazujacej w anglii nie? gdyby ktos byl zainteresowany to prosze o kontakt na pw

Nie bardzo rozumiem w czym problem. Anglia jest w UE, starczy, że kolega ma zarejestrowany nip w standardzie europejskim (prosta formalność) i może zaksięgować fakturę z dowolnego kraju, w tym z Polski. Szukasz kogoś kto ma działalność w Anglii?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Nie bardzo rozumiem w czym problem. Anglia jest w UE, starczy, że kolega ma zarejestrowany nip w standardzie europejskim (prosta formalność) i może zaksięgować fakturę z dowolnego kraju, w tym z Polski. Szukasz kogoś kto ma działalność w Anglii?

nie bedzie na bank sie bawic w rejestrowanie nipu w standardzie europejskim, dlatego tez proste pytanie czy ktos z was moze wystawic fakture ktora bedzie zrozumiala dla anglika i bedzie mogl ja zaksiegowac.

Tak, aczkolwiek może być nieco wyższa niż zwykła (muszę zerknąć jak to jest z VATem jak ktoś nie ma nipu ue).

edycja (po konsultacji z doradcą podatkowym):

Twój znajomy bez nipu europejskiego zapłaci podwójny vat. Ja wystawie fakturę np na 1300zł netto + 22%vat, a on u siebie będzie musiał jeszcze dopłacić angielski vat. Ja bym się jednak pobawił w rejestrowanie tego nipu. Godzina w plecy ale może jeszcze kiedyś się przyda.

Nip UE pozwala na uniknięcie podwójnego opodatkowania. Nic poza tym.

Oczywiście, zakładając, że dysponujesz przynajmniej krajowym nipem

kontrahenta.

Nie bardzo rozumiem co tu zmienia dobra księgowa?

Księgowa układa papierki i obsługuje program do księgowania.

Czasami jeszcze ręcznie dodaje słupki, żeby sprawdzić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności