Skocz do zawartości

Czy taki temat badania chwyci?

bossi

Rekomendowane odpowiedzi

To takie badanie otwarte opinii publicznej. Mam pytanie czy wy jako już wprawieni w bojach internauci że tak to określę po wejściu na tą stronę www.przyjaznysklep.go.pl chcielibyście brać w czymś takim udział. Chce poznać waszą opinie :) Już na wstępie mówię że jest to troszkę pisane w stylu telezakupów mango bo wiem że gdy pojawia się wyskakujące okienko Badanie to pierwsze co szuka się krzyżyka żeby je wyłączyć :piwo:.

I co sądzicie o tej tematyce badania? I jak już tu jestem to mogę chyba spytać jak ta strona wygląda u was w przeglądarce czy nie ma tam jakiś krzaczków nie rozjeżdża się i tak dalej. Pisałem to w ezhtml i mam nadzieje że moja podstawowa wiedza na temat html'a wystarczyła :)

A już tak na marginesie czy jak nie umieszczałem tam w ogóle znaczników nagłówka h1, h2 itd. Wpłynie to jakoś na pozycjonowanie tego? I czy na dole strony jak umieszczałem ja w katalogach to nie chciałem aby było to widać aż tak bardzo i umieściłem linki w liście rozwijalnej można tak?

Z góry dziękuje za odpowiedzi nowy forumowicz :)

Odrzuca. Przeczytałem góra 3-4 zdania i przewinąłem na sam dół.

Ciężko się czyta. Te żółte wyróżnienia dają po oczach i wprowadzają chaos.

Całość wygląda zupełnie amatorsko i wzbudza jedno uczucie "uciekać".

W jakim celu chcesz to pozycjonować? Żeby drażnić ludzi? :)

Co ta strona ma do zaoferowania?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Spam mailowy przeniesiony na stronę www.

[edit]

Zmusiłem się i przeczytałem całość. Te teksty pisał chyba uczeń szkoły podstawowej? Przy takim stylu pisania mało kto potraktuje to poważnie.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

To takie badanie otwarte opinii publicznej. Mam pytanie czy wy jako już wprawieni w bojach internauci że tak to określę po wejściu na tą stronę www.przyjaznysklep.go.pl chcielibyście brać w czymś takim udział. Chce poznać waszą opinie :D

przegadne, odrzuca, zniechęca, wygląda jak zachęta do jakiegoś podłego MLM a nie badania.

Ja w odróżnieniu od pozostałych przeczytałem 5 zdań, przewinąłem stronę, zobaczyłem formularz i nacisnąłem środkowy przycisk myszy na zakładce z tą stroną (czyt. zamknąłem ją).

Darmowe aliasy tak na mnie działają :D

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

chcesz zrobić porządną ankiete badającą zamiary klienta ? uzyj serwisu pokroju webankieta.pl - na swojej stronie wrzucasz linka, tam ankietę sobie profesjonalnie (lub mniej profi) obrabiasz.

To co stworzyłes (czyli ta strona obecna) nadaje się do konkursu na najbrzydszego kaszalota netowego. Bez urazy ale takie strony zamyka się krzyżykiem na dzień dobry. Skutecznośc tej reklamy bedzie zerowa. Nie zbierzesz nawet próbki statystycznej do badania. Nie otrzymasz odpowiedzi, ktore dalyby Ci podstawy do sprawdzenia co to jest PRZYJAZNY sklep.

polecam webankieta.pl lub inne strony umożliwiające przeprowadzanie ankiet.

Wiem co mowię - sam korzystałem z webankiety i przeprowadzałem badania klientów pod kątem tego co chca, co im się podoba i badałem ich satysfakcję pozakupową (w zasadzie full marketing) - własnie koncze pisać prace MBA i webankieta byla doskonałym anrzedziem wspomagającym :)

uff sie rozpisałem :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1. Przeczytałem to pod nagłówkiem, ale przed tym pomyślałem sobie "ale brzydka czcionka i do tego wielka i czerwona"

2. przewinąłem dalej i rzuciły mi się w oczy bardzo brzydkie tabsy, w ch** za mocno skompresowane i zrobione bez gustu w paincie ;d

ogólnie po tych dwóch punktach nie wiem jaką mi tam usługę oferujesz, ale na pewno mnie oszukasz... :)

Mówiąc szczerze to aż wstyd pisać cokolwiek do tego tematu po takim odebraniu ;) ale przemogłem się i oto pisze, idąc za ciosem zmieniłem wygląd strony jest chyba teraz bardziej znośna w wyglądzie niż przedtem.

I to fakt tu zwracam się do forumowicza „zgred” że lepiej byłoby na webankieta.pl bo rzeczywiście potrzebuję jakiś dość ciekawy temat na magisterkę ale jestem dopiero w połowie 2 roku licencjatu i jeszcze na zaocznych więc kiedy to będzie ;) ta strona przynajmniej w zamyśle miała sobie być i zbierać ankietki. No taki był pomysł wykonanie jak narazie kiepskie ;)

A jak teraz ta stronka, można ją zostawić da to jakiś odzew od ludzi? Link w stopce.

Czekam na kolejne opinie ob was ;)

"Wyobraź sobie teraz jak dalsze czytanie tej strony może pobudzić w tobie pokłady niepohamowanej ciekawości tekstem i kreatywności z tym związanej..."

WTF?

Hmm:

"Sebastian Bossak właściciel listy adresowej na stronie www.przyjaznysklep.go.pl zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.

Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości Sebastian Bossak rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) . "

I gdzie indziej:

"Strona ma charakter badawczy, zawiera informacje o próbie stworzenia e-booka Przyjazny e-sklep."

To w końcu charakter jest badawczy czy komercyjny?

Chyba odwiedziłeś Empik i jak kolega wyżej napisał kupiłeś "Czas na e-biznes".

Teraz pewnie setki takich biznesmenów się narodzą.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Jest znacznie lepiej. Musisz jednak wiedzieć, że znaczna część Twojej grupy docelowej (jeżeli nie większość) ma alergie na tzw. styl perswazyjny. To po prostu wygląda na jakąś manipulacje, więc człowiek się instynktownie zamyka. Mooże.. trafi to do jakiś początkujących użytkowników sieci.

Druga rzecz- osoba, która mocno siedzi w branży potrzebuje skondensowanych konkretów, a nie książki on-line.

Propozycja: przygotuj jeszcze drugą, niezależną wersję tej strony, z tekstem okrojonym o 90%, ładnymi pogrubieniami tego co najważniejsze itp. Po czym promuj ją z podobną intensywnością i zbadaj skuteczność obu.

Oferta jako taka nie wygląda źle. Informacja jest w cenie. Wiedząc, że otrzymam wartościowy raport chętnie wypełnię kilka rubryczek. Odstrasza trochę konieczność zgody na otrzymywanie maili nie związanych z danym projektem- warto? Musisz wkalkulować, że przez taki zabieg odpowiedzi będzie znacznie mniej.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Bo widzisz Adam badanie jak badanie wiem że informacje są w cenie. Jak już pisałem to w zamierzeniu będzie to moja praca magisterska tylko dokładnie jeszcze nie wiem czy ta ten temat akurat.

Tak sobie pomyślałem Czy nie zrobić na stronie po prostu formularza- ankiety żeby odrazu można było wypełnić ją i wysłać dziś się za to zabiorę i sprawdzę jak to będzie funkcjonować. Troszkę nie wiem jak napisać ten formularz żeby wysłał mi to na emaila ale popróbuje może coś znajdę w sieci. A sama lista adresowa jest potrzebna po pierwsze aby wysłać to zainteresowanym a po drugie żeby mieć jakiś zaplecze i w miarę reprezentacyjną grupę do której będę mógł wysłać np. Kolejną ankietę może w przyszłości. Dlatego właśnie na stronię piszę często żeby wpisać się na listę adresową. Bo skoro już ktoś raz wziął udział w badaniu i dostał z niego raport to najprawdopodobniej może wziąść udział po raz kolejny.

To narazie jest moje pierwsze badanie i sam wiem że mogą tam być jakieś niedociągnięcia narazie wyciągam wnioski i zmieniam stronę zgodnie z tym co ludzie na jej temat piszą. Podoba mi się pomysł z zrobieniem dwóch stron o tej samej tematyce tylko z okrojonym tekstem większa grupa docelowa.

Dzięki za opinie i rady działam dalej :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności