Skocz do zawartości

czy to filtr? jak z tego wyjsc?

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego niektórzy sądzą że "normalne pozycjonowanie" to że strona wpada na 100 pozycje i powoli idzie do góry. Nie spotkałem się z takim czymś , więc to normalne nie jest , chyba że ktoś z Was tak ma :D , normalne to takie że są wzloty i upadki , przez pierwszy miesiąc pozycjonowanie nie powinno patrzeć się w ogóle na pozycje.

Strona musi się ustatkować , google musi ją poznać ..

Popularność zdrowych produktów zyskuje u Polaków, przede wszystkim olej kokosowy oraz chlorek magnezu sześciowodny robią furorę.  

Znajomy zamiast zainwestować w serwis kupił na allegro 30k linków za 9,99 - jeszcze niedawno był na 8-mej pozycji, teraz jest poza 500-tką, a ja spokojnie dodając jeden-dwa linki dziennie wskoczyłem na 9 miejsce po niecałych 3 miesiącach (zgodnie z planem). Linkowałem tematycznie, jak katalogi to tylko wartościowe i moderowane, maksymalnie różnicowałem anchory, obserwowałem indeksację linków i pozycję - dostosowywałem się do tego. I co, nie warto? Jakość zwyciężyła tym razem :D

Nie tym razem zwyciężyła tylko na ten moment. Po kolejnych 3ch miesiącach patrzac na wasze pozycje dopiero będzie można powiedzieć coś więcej.

seo is dead

Mi strona ostatnio szła w górę w miarę regularnie - oczywiście były spadki, nawet o 20 pozycji - związane jednak z modyfikacjami strony. Ostatni spadek miałem z pozycji 16 na 26, spowodowany był drobną korektą literówki w description :) Wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby dobry serwis wsparty zdywersyfikowanym i wartościowym zapleczem mógł spaść bez przyczyny (oczywiście mamy tu na myśli trwały i konkretny spadek, nie jakieś kilku dniowe zawirowanie)

Oczywiście liczy się wiek domeny, zawartość, aktywność konkurencji no i sama fraza - tutaj faktycznie dużo jest przypadku, bo każde pozycjonowanie jest inne, najbardziej przydaje się doświadczenie, a i to bo ja wiem, bo gugiel ciągle zmienia algorytm :)

Jest jeszcze taka opcja, że ktoś (o czym nie wiemy) zrobi nam sabotaż polegający na postawieniu wielu kopii naszej strony, lub gdy mamy np. stronę na subdomenie abc.x.pl to ktoś zacznie spamować z xyz.x.pl, co zaskutkuje spadkiem zaufania gugla do całej domeny ;)

Tak bez konkretnych przykładów ciężko się dyskutuje. Przydałby się jakiś konkretny przykład serwisu, który pomimo dobrej treści i wartościowego zaplecza wciąż poza 100-tką. Bo zależy co uznać za sukces w pozycjonowaniu - trzeba mierzyć siły na zamiary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności