Skocz do zawartości

Dynamiczne dostosowywanie słów kluczowych

Piobuko

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzę właśnie stronę https://pieniądze-w-sieci.yoyo.pl

W pliku index.php w miejscu na treść strony znajduje się skrypt wyświetlający treść z innych podstron, dokładnie w takiej postaci:

<?php
$open=$_GET['id'].'.php';
If(is_file($open) and $_GET['id']!= "index")
include($open);
else
include('glowna.php');
?>

Nie znam się za bardzo na php, wkleiłem tylko ten jeden kod, który znalazłem w tej postaci. Domyślnie otwiera się plik glowna.php

Podstrony (sam sformatowany znacznikami tekst) otwieram wpisując znacznik "a" w postaci <a href="index.php?id=nazwa_podstrony">

Co zrobić, aby dynamicznie zmieniać słowa kluczowe, title, description przy otwieraniu każdej podstrony? Jest to chyba bardzo ważne, aby każda podstrona miała dopasowane znaczniki w meta + title? A może jest jakieś inne rozwiązanie?

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.

Tajemnica sukcesu wysokich zarobków w Google AdSense

https://tnij.org/google-adsense

No rozwiązań jest dużo. Powiem jak ja mam. Zrób sobie funkcje odpowiedzialną za wyświetlanie nagłówka, menu stopki itd. Żebyś w jednym miejscu miał np. funkcje_dolaczone.php. Potem w każdym pliku który otwierasz, includuj te poszczególne funkcje. A w funkcji gdzie wywołujesz nagłówek przekazuj słowa kluczowe dla danej strony. Funkcja nagłówek pobiera i wstawia do np. mety te pobrane słowa (za pomocą zmiennej.) W ten sposób nagłówek jest jeden i tylko mu przekazujesz parametry w postaci opisu i słów. Można jeszcze to np. rozbudować o wstawianie z pliku np. ale myślę że przy mniejszej ilości stron takie coś będzie oki.

www.thesunrise.pl - Mój blog

www.katalog-web.pl - Mój katalog stron - SEO friendly i na autorskim systemie

Dzięki wielkie, rozumiem ideę, ale chyba nie jestem na tyle dobry, żeby wcielić to w życie. Może pokażesz mi jakąś konkretną stronę, na której działa takie rozwiązanie, albo linka do jakiegoś skryptu?

:D

Wiem, że to może wyglądać na pójście na łatwiznę, ale znam php bardzo słabo... A myślę, że rozwiązanie powinienem wcielić w życie jak najszybciej.

w skrócie:

Każda podstrona składać sie ma z takiego szablonu:(przykładowo):

<?php
include('funkcje.php');
nagłówek("TWOJE SŁOWA KLUCZOWE");//to wywołanie funkcji
menu();
tresc();
--tu wstawiasz tresc podstrony--
stopka();
?>

robisz potem plik funkcje.php i tam wstawiasz definicje funkcji:

<?php

function naglowek($slowa)
{
?>
tu wpisujesz html odpowiedzialny za nagłówek. Tam gdzie maja być słowa dajesz np:
<meta keywords="<?php echo $slowa; ?>"> 
<?php
}
potem musisz dac jeszcze definicje pozostałych funkcji. Dzielisz kod ktory juz masz i fragmenty wstawiasz do funkcji jak powyzej.

Po tym zabiegu każdy plik będzie wywoływał funkcje nagłówek ale będzie ustawiał słowa kluczowe takie jakie dasz w nawiasie. Jeśli te fragmenty są dla Ciebie niezrozumiałe to rzeczywiście daj sobie póki co spokój ze strona i poczytaj o php. Jest mnóstwo tutoriali w sieci.

www.thesunrise.pl - Mój blog

www.katalog-web.pl - Mój katalog stron - SEO friendly i na autorskim systemie

Ale skoro podstrony są czystym tekstem z kilkoma znacznikami wstawianym za pomocą skryptu php w diva z contentem strony index.php, a metatagi są na samej górze kodu tej strony?

Mam na stronie rozwiązanie podobne do ramek, tylko zrobione za pomocą php...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności