Skocz do zawartości

To już 18-ty miesiąc w sandboxie...

NCL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich,

Dwie z moich stron dostały się do sandboxa jakieś 18 miesięcy temu, czekam, czekam i .... nic.

Czy ma ktoś jakąś idee jak z tego wyjśc?

Jest może jakaś firma komercyjna która za opłatą może w tym pomóc? Napisałem kiedyś do dwóch dużych firm pozycjonujących z zapytaniem o pomoc, ale nie podjęły się zadania - napisano mi że muszę czekać.

Myśle że samym czekaniem nic nie zdziałam.

Sprawę opisywałem rok temu w lipcu na tym forum (post apropos www.ncl.to.pl): https://www.forum.optymalizacja.com/lofiversion...php/t19048.html

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  kalinowski napisał(a):
musisz czekać...

Jak długo? 1 miesiąc, rok, dwa?

Ile najdłużej może strona tkwić w sandboxie?

Ktoś mi podpowiedział żeby postawić strone na całakiem innej domenie i przekierować starą na nową za pomocą "301", i że to będzie najlepsze rozwiązanie.

CrashXT napisał(a):
Co rozumiesz pod stwierdzeniem sandbox?

Rozumiem przez to filtr nałożony na niektóre słowa kluczowe - w moim przypadku np. Newcastle i Polacy. Są wyniki, dla których strona jest na pierwszym miejscu w Google, ale dla tych słów jest dokładnie na ostatnim :D

Może zastąpić pojęcie "sandbox" (nie wiem czemu kojarzy mi się z Enter Sandman Metalliki) swojsko brzmiącym "ban". Po prostu:

Cytat
Dostałem bana na takie i takie słowa kluczowe

I tyle ;)

Prawdopodobnie to ręczny ban na te frazy - nie żal Ci było na pozycjonowanie takiej strony? Moim zdaniem najpierw powinno się inwestować w serwis, a potem w jego pozycjonowanie... Domena się postarzała, masz sporo contentu, trochę naturalnych linków - dopiero teraz stopniowo wspomagać się linkami z qlwebów ;)

Co ja bym radził? Zdjąć te anchory które się da, zainwestować w serwis (design, silnik i treść) i napisać do gugla, że to już zupełnie inny serwis, że nie zasługuje na ostatnie miejsce, tylko gdzieś w środku - może zdejmą ;)

Nie ma czegoś takiego jak ban na frazy, a sandbox jest ogólnie przyjętym określeniem na różnego rodzaju filtry, jednak na pewno słowo "ban" nie powinno się tu pojawić. Ban to całkowite wykluczenie z wyszukiwarki, a nie przesunięcie wyników dla kilku fraz na ostatnie miejsca.

OK. Bez wzgledu czy to sandbox czy ban, czy jak go zwal - powracając do tematu - Możecie polecić jakąś firme, która może się tym zająć?

Koszty raczej nie grają roli (w granicach rozsądku) ważny dla mnie jest efekt.

Czy może napisać do Googli z zapytaniem dlaczego tak się stało? - Bo żadnych niedozwolonych praktyk nie robiłem. jeżeli tak to na jaki adrs pisać, dostał ktoś kiedys odpowiedź z Google? Bo ja jak na razie nie...

1. To nie jest kwestia niedozwolonych praktyk, tylko zaufania gugla do Twojej strony - to gugiel robi ranking i to oni decydują kto będzie w indeksie i na jakiej pozycji - jesteś na ich łasce czy Ci się to podoba, czy nie

2. Kolega wyżej dobrze radzi, ale możesz próbować pisać do gugla - to nic nie kosztuje. Spróbuj też może inaczej - spytaj, czy jeśli wykupisz link sponsorowany, to strona wróci do indeksu ;) Nigdy nie słyszałem o czymś takim, ale jak masz pieniądze i chęć, to chwytaj się wszystkiego

3. Jeśli zastosujesz się do powyższej rady kolegi, starą domenę opchnij, ale usuń treść i ani słowa o filtrach czy banach w guglu! Niech sobie klient sam sprawdzi, czy domena jest na jakiejś czarnej liście, czy nie.

Pilsener napisał(a):
3. Jeśli zastosujesz się do powyższej rady kolegi, starą domenę opchnij, ale usuń treść i ani słowa o filtrach czy banach w guglu! Niech sobie klient sam sprawdzi, czy domena jest na jakiejś czarnej liście, czy nie.

Pilsener kocham takich jak ty. Pewnie nawet myślisz sobie że jesteś w życiu taki sprytny i zaradny. Powodzenia.

Edit:

Literówka

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

postaraj się o DOBRE* linki - ze stro które nie mają lub 2-3 linki wychodzące ze stron które google LUBI

* - nie powinny to być to żadne katalogi, spamy, fora dyskusyjne

i linkuj do PODSTRON - nie do strony głównej

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

NCL napisał(a):
Ktoś mi podpowiedział żeby postawić strone na całakiem innej domenie i przekierować starą na nową za pomocą "301", i że to będzie najlepsze rozwiązanie.

i to jest dobre rozwiązanie , ale zanim to zrobisz zmień/zmodyfikuj witryne po wprowadzeniu zmian i ustawieniu przekierowania max w ciągu miesiąca strona powinna wyskoczyć z filtra.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

pneuma napisał(a):
postaraj się o DOBRE* linki - ze stro które nie mają lub 2-3 linki wychodzące ze stron które google LUBI

wytłumacz mi dlaczego nie katalogi i nie fora dyskusyjne ?? link to link (zresztą linkowanie ze spamiar też coś daje pod warunkiem, że spamiary są tematyczne)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Beerbant napisał(a):
  pneuma napisał(a):

wytłumacz mi dlaczego nie katalogi i nie fora dyskusyjne ?? link to link (zresztą linkowanie ze spamiar też coś daje pod warunkiem, że spamiary są tematyczne)

ale nie daje wyjścia z filtra ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności