Skocz do zawartości

To już 18-ty miesiąc w sandboxie...

NCL

Rekomendowane odpowiedzi

ale nie daje wyjścia z filtra ;)

dziwne bo mi dało ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
2. Kolega wyżej dobrze radzi, ale możesz próbować pisać do gugla - to nic nie kosztuje.

A gdzie mozna napisac, zeby przeczytal to czlowiek a nie robot? Albo zeby w ogoel ktos przeczytal

Dobre pytanie. :)

Pisałem dwa maile do Googla. Zero odpowiedzi, gdy zazwyczaj na pytanie do działu Adsense odpowiedź dostaje w 2-3 dni.

Apropos linkownia do podstron - to strona glowna ma PR3 jedna podstrona PR3, a jedna PR2 - tych z PR1 nie licze.

Co ciekawe, bo nałożeniu filtra na moją pierwsza stronę - dostało się innej mojej stronie, na która byl bezposredni link z glownej i z forum...

Dwie pozostale strony, bez zadnych silnych linkow zewnetrznych, mam na 1 pozycji w Google na slowa kluczowe, mimo slabego PR.

Ktos mi kiedys powiedzial ze Google ma taka polityke, ze co niektore strony, nagle "przybanowuje" i czeka na wykupienie linku platnego.

Mozecie polecic jakas firme, ktora pozycjonuje, albo strone z wysokim PR (>5), na ktorej mozna wykupic link sponsorowany?

Hej, miałem podobną sytuację kilka miesięcy temu. Wykupiłem drugą domenę w home.pl, która z automatu wskazywała na domenę główną. Takie ma ustawienia home.pl. Nic o tym nie wiedziałem. Dowiedziałem się jak strona zniknęła. Pamiętam, że znalazłem chyba w narzędziach "google for webmasters" formularz dotyczący sytuacji kiedy zostajesz zbanowany. Napisałem wyjaśnienie i poprosiłem o przywrócenie strony do poprzedniej pozycji. Po kilku tygodniach strona wróciła na swoje miejsce. Więc nadzieja jest!:)

Projektowanie ogrodów to sztuka. Jeśli chcesz zaprojektować ogród lub założyć ogród na dachu zapraszam do odwiedzenia strony www.inspiracje.com.pl

Hej, miałem podobną sytuację kilka miesięcy temu. Wykupiłem drugą domenę w home.pl, która z automatu wskazywała na domenę główną. Takie ma ustawienia home.pl. Nic o tym nie wiedziałem. Dowiedziałem się jak strona zniknęła. Pamiętam, że znalazłem chyba w narzędziach "google for webmasters" formularz dotyczący sytuacji kiedy zostajesz zbanowany. Napisałem wyjaśnienie i poprosiłem o przywrócenie strony do poprzedniej pozycji. Po kilku tygodniach strona wróciła na swoje miejsce. Więc nadzieja jest!:P

A na jaki adres pisałeś? Mógłbys podać linka.

Najpierw posprzątaj wewnętrzne linkowanie:

www.ncl.to.pl linkuje do ncl.to.pl/costam i np do ncl.to.pl/forum/

ale w forum juz wszystkie linki do www.ncl.to.pl/forum/costam

Poza tym:

Dziwne, że google nie zaindeksował żadnej strone html poza forum i hp:

https://www.google.pl/search?q=site%3Ancl.to.pl+-forum

(nie widzę dlaczego)

Google zaindeksuje strony z sesjami:

https://www.google.pl/search?q=inurl:ncl.to...hp&filter=0

To wyglada na DC - IMHO nie całe wszystkie strony są w SI.

@Marcin Elo, o ile się nie mylę to gdzieś pisałeś, że lat masz już trochę, a pytanie zadajesz jak nastolatek, nawet jakby ktoś chciał Ci odpowiadać to by musiał 'pół forum' przepisać a i tak by to by to nie było wszystko...

na forum nie jesteś jeszcze dłużej niż miesiąc, postów piszesz więcej niż Szook w czasach swojej świetności (zapewne jeszcze ona powróci ;) czytaj więcej, to co wyczytasz to sprawdzaj, wprowadzaj w życie..

ps. piszemy indeksować, przez 'ks' jeżeli odmieniamy wyrazy z 'x'...

@Marcin Elo, o ile się nie mylę to gdzieś pisałeś, że lat masz już trochę, a pytanie zadajesz jak nastolatek, nawet jakby ktoś chciał Ci odpowiadać to by musiał 'pół forum' przepisać a i tak by to by to nie było wszystko...

na forum nie jesteś jeszcze dłużej niż miesiąc, postów piszesz więcej niż Szook w czasach swojej świetności (zapewne jeszcze ona powróci ;) czytaj więcej, to co wyczytasz to sprawdzaj, wprowadzaj w życie..

ps. piszemy indeksować, przez 'ks' jeżeli odmieniamy wyrazy z 'x'...

nigdy nie pisalem, ze mam juz troche - no chyba ze lat :) a forum mam ZERO.

w dodatku nie wydaje mi sie by niewiedza rosla/malala z wiekiem w tym wypadku :)

pozdrawiam

seo is dead

• 4 miesiące temu...
Najpierw posprzątaj wewnętrzne linkowanie:

www.ncl.to.pl linkuje do ncl.to.pl/costam i np do ncl.to.pl/forum/

ale w forum juz wszystkie linki do www.ncl.to.pl/forum/costam

Poza tym:

Dziwne, że google nie zaindeksował żadnej strone html poza forum i hp:

https://www.google.pl/search?q=site%3Ancl.to.pl+-forum

(nie widzę dlaczego)

Co proponujesz zrobić? Mógłbyś to dokładnie opisać.

To już 24 miesiąc jak strony nie ma w Google na wiele słów kluczowych.

Tydzień temu przeniosłem stronę z silnika 1.0.x Joomli na 1.5, włączyłem friendly url - i zamiast poprawy jak na razie to na wielu serwerach Google nie można już znaleźć strony nawet po nazwie strony ncl.to.pl

A żeby było śmieszniej Page Rank strony podskoczył na 4...

NCL, ja bym postawił na przebudowę treści, meta zdjął wszystkie stare linki, oczywiście jeśli możesz i zaczął linkować inne podobnie tematycznie frazy

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

NCL, ja bym postawił na przebudowę treści, meta zdjął wszystkie stare linki, oczywiście jeśli możesz i zaczął linkować inne podobnie tematycznie frazy

Treść jest dobra wg mnie. Przez dwa lata portal był na pierwszym miejscu w Google, problem zaczął się gdy przekierowałem jeden ze starych adresów na nowy (inaczej niż sugeruje Google) - i od tamtego czasu wyszukiwnaie w Google na kilka słów kluczowych zniknęło. Czekałem rok, zaraz będzie drugi - więc czas coś zrobić. Myślałem nawet o całkowitym wykasowaniu domeny z Google (Google mówi że zajmuje to do 3 miesięcy) a potem zgłoeszenie od nowa. 3 miesiące są chyba lepsze jak 24 miesiące.

No rzeczywiscie trafil Ci sie najgorszy z mozliwych filterkow, gdzie strona leci poza 7-8 strone wynikow, mam takie filtry na 2 domenach i po 2 latach odpuscilem je. To jest dosyc prosta fraza - lepiej kup nowa domene i jeszcze raz, nie linkuj caly czas z jednym anchorem.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności