Skocz do zawartości

To już 18-ty miesiąc w sandboxie...

NCL

Rekomendowane odpowiedzi

Statyczne BL i linkowanie wewnętrzne nie za bardzo skutkuje.

Mam domenę od ponad 3-lat w filtrze na wszystkie pozycjonowane frazy [100/120].

Domena jest cały czas linkowana jak i podstrony - żaden update tego nie zmienił.

Na 2 domenie która podobnie była w filtrze zmieniłem strukturę linkowania wewnętrznego oraz postarałem się o linki z różnych klas IP

Efekt:

Strona 2 - po 7 miesiącach wychodzi z filtru i wskakuje na "filtrowane" frazy bardzo wysoko.

Moim zdaniem trzeba pomyśleć o przebudowie serwisu.

Zazwyczaj jest tak iż główna wpada w filtr- lecą i podomney.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moim zdaniem trzeba pomyśleć o przebudowie serwisu.

Własnie wstawiłem "nowy silnik" i zamiast dynamicznych url, mam url friendly + .html na końcu. To też wiązało się z pzrebudową linków wewnętrznych.

Eeee - nowa domena ? - Po co ?

Każdą "wartościową" domenę można wyciągnąć z filtra i nie trzeba sięgać drastycznych środków typu "Firma pozycjonerska"

Wielu na tym forum doskonale radzi sobie z owym problemem, fakt jest jeden: Nikt nie zdradza swoich pomysłów - z przyczyn wiadomych.

Jak pisałem - najprostszy sposób to przebudowa serwisu, która nie koniecznie wiąże się ze zmianą tematyki.

Wystarczy odpowiednio zmodyfikiwać całą strukturę strony - począwszy od linków wew.

Dorzucić kilkanaście nowych keywordsów i powiększyć dział z tym związany.

Na początek powinno starczyć.

EDIT:

Dla ciekawskich co potają dlaczego nie wyciągam domeny 3- letniej.

Odp. Bo nie mam takiego zamiaru! Spełnia inną ważną funkcje.

1. To nie jest kwestia niedozwolonych praktyk, tylko zaufania gugla do Twojej strony - to gugiel robi ranking i to oni decydują kto będzie w indeksie i na jakiej pozycji - jesteś na ich łasce czy Ci się to podoba, czy nie

Niezupełnie. Jeśli masz podejrzenie, że wyniki są manipulowane - czyli pozycja Twojej strony nie odzwierciedla jej faktycznej popularności, a została w jakiś sposób zmieniona, MOŻESZ podać google do sądu. Swego czasu dość głośna była sprawa jakiejś firmy zdaje się informatycznej, która zasądziła google o faworyzowanie konkurencji. W sądzie poszło na analizę algorytmu, google udowodniło że pozycja jest naturalna.

ps. a może odpowiem na pytanie (o ile nikt nie odpowiedział).

Zakładasz konto w google, stronę rejestrujesz w narzędziach webmastera, wysyłasz maila z pytaniem dlaczego moja strona nie pokazuje się w wynikach wyszukiwania, czy mają jakąś awarię czy co? Tyle wystarczy, o ile strona nie narusza w jakiś sposób zasad dla webmasterów.

Zakładasz konto w google, stronę rejestrujesz w narzędziach webmastera, wysyłasz maila z pytaniem dlaczego moja strona nie pokazuje się w wynikach wyszukiwania, czy mają jakąś awarię czy co? Tyle wystarczy, o ile strona nie narusza w jakiś sposób zasad dla webmasterów.

Mógłbyś podpowiedzieć w którym to jest miejscu (możliwość kontaktu poprzez stronę Narzędzia dla Webmasterów) - bo jak na razie to znalazłem tylko opcje skontaktowania sie (lub nie) z kimś z Google poprzez ich listę dyskusyjną - no chyba że slepy jestem :victory:

• 3 tygodnie później...
a nie lepiej kupic nowa domene a to olac?

Mógłbyś podać szczegóły. Dobija mnie czekanie w nieskończoność na Google.

[1] Jak to najlepiej zrobić - pzrekierowanie 301?

[2] Co z Page Rank? Obecnie mam PR4 - czy po przniesieniu na nowy

adres nie będzie żenująco niski, i w związku z tym wyszukiwanie dalej

będzie słabe?

[3] Czy filtr po przekierowaniu może się udzielić nowemu adresowi?

Cały mój problem z filtrem wynikł 2 lata temu z przekierowania jednej

strony na druga (jedna byla nr1 druga nr3), w wyniku czego zamaiast

dwóch stron w TOP3 nie mam żadnej...

Robiłam już 301 z mocno zafiltrowanej domenki i nic to nie dało. Wróciłam do starego adresu, a teraz jedynie podstrony mi indeksuje.

• 2 miesiące temu...

OK. Po 24 miesiacach pisanaia do google, robieniu sietmap, czytaniu forów, i olewki Google powidziałem BASTA!

Kupilem nowa domene, odpaliłem przekierowanie 301 i oto moje spostrzeżenia (oprócz 301 nic więcej nie grzbałem)

Na drugi dzień nowa witryna zaindeksowana w Google. Filtr, oprocz jednego moze dwoch najwazniejszychg slow kluczowych zdjety - i ruch na stronie zwiekszyl sie o 50% i systematycznie rosnie w maire indeksacji podstron.

Zobaczymy za jakis czas - obcenie wyindeksowuje stara domene.

Moje zdanie - olać narzedzia dla webmasterów i pisanie listów do Google - kupic nowa domene i cieszyc sie zyciem. Ja starciłem 24 miesiace i nie chce nie starcic ani dnia wiecej. Ponoc mozna wyjsc z filtra i sa tacy co to potrafia. I co z tego? Szukanie przez kiolejnych 24 miesiecy takiej osoby mnie nie bawi (a i tak nie mam zadnej gwarancji ze jej sie uda).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności