Skocz do zawartości

SWL - koszty

Ustawka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hehe..tez jestes lekko zdziwiony tymi 30k :) Sam silnik..hmm..mysle ze 2-3 srednio rozgarnietych studentow by to napisalo spokojnie w miesiac (pesja 2-3k pelen etat) :)

No właśnie - no cóż mamy problemy z matemtayką bo mi za cholerę z tego nie wyjdzie kilka K.

No to trudno :) (3 studentow x 2k pesja = 6k - to nie jest kilka?)

Naprawdę nie umiecie liczyć jeżeli mnożycie gołą pensję przez ilość ludzi. Z całym szacunkiem ale nic nie wiecie o prowadzeniu biznesu skoro robicie takie wymnożenia - naprawdę nic.

Dodam tylko, że sama pensja 3K na rękę kosztuje pracodawcę ~6000, nie licząc nieobecności pracownika, amortyzacji sprzętu, biura, oprogramowania, szkoleń i innych "drobiazgów".

Nawet student na umowę zlecenie (koszt 20%) może sobie spokojnie zachorować ... a projekt iść musi. Po za tym takich rzeczy nie można pisać dorywczo ... ktoś musi poprawiać w trakcie a to wymaga stałego etatu.

mrtn ale my wiemy o co Ci chodzi, Ty patrzysz z perspektywy:

[Klient] Chce system wymiany linków

[mrtn] Tak oczywiście, zajmiemy sie wszystkim. Wydelegujemy 5 programistów, 2 grafików, nasz administrator wybierze odpowiednie Data Center dla Pana projektu. Do tego zapewnimy odpowiednią promocję, copyrighting. Proszę się o nic nie martwić

[Klient] W takim razie ja jadę na Kanary, proszę tutaj 1mln. Powinno starczyć na 3 miesiące pracy, Zyski proszę wysyłać na moje konto.

[mrtn] Oczywiście, proszę jechać. Proponuję jednak założyć spółkę z.o.o. która zajmie się całym projektem.

A np. ja

[Klient] Chce skrypt wymiany linków

[MMP] Proszę o specyfikację, wtedy wycenie.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

MRTN dokładnie, zgadzam się z tym co mówisz. "Spece od wyceny" twierdzą, że napiszą system za parę K bo tyle weźmie student a nie wiedzą nawet, że się płaci podatki. O takich bzdurach jak projektowanie, legalny soft czy jakieś know-how nie wspominając. "Zatrudniem 2 studentów i robimy systema w miesiąc JAZDAAAA!" :) Pomijając to, że ci studenci to chyba z WSPBR (wyższej szkoły pasienia bydła rogatego) - bo normalny student infy musi chodzić na zajęcia i spać a nie przez miesiąc robić projekt pracując w pełnym wymiarze godzin.

Chcialbym zapytać Was jaki jest potrzebny kapital $ by wystartować z SWL (a'la : e-weblink)

MMP widzisz dla Ciebie SWL to skrypt SWL a napisanie skryptu SWL to zapłacenie programiście który po miesiącu magicznie przyniesie skrypt SWL. To tak samo jakbyś kupił 4 koła i chciał złożyć z tego samochód.

MMP widzisz dla Ciebie SWL to skrypt SWL a napisanie skryptu SWL to zapłacenie programiście który po miesiącu magicznie przyniesie skrypt SWL. To tak samo jakbyś kupił 4 koła i chciał złożyć z tego samochód.

Slawek22, dokładnie tak. Podkreśliłem to nawet w "rozmowach" z klientem by zwrócić uwagę jak kto postrzega SWL. .::JARO::. napisał że koszt silnika(czyli skryptu) to 30k dla livelink. Taka cena może być, każdy indywidualnie wycenia zlecenie. Ale skoro to sam skrypt to dlaczego mam przeznaczyć dodatkowe $$ na :

amortyzacji sprzętu, biura, oprogramowania, szkoleń i innych "drobiazgów".

--

Teraz piszemy o samym skrypcie SWL, a nie kosztów związanych z posiadaniem SWL.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

" amortyzacji sprzętu, biura, oprogramowania, szkoleń i innych "drobiazgów". "

to są też koszty tworzenia systemu ,nie da się tego zrobić w parku na ławce.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

...to są też koszty tworzenia systemu ,nie da się tego zrobić w parku na ławce.

Da się je pominąć przy założeniu, że system pisze 14-to letni zdzisiek który "szkoli się" kopiując kod z tutoriali, pracuje na pirackim sofcie, po szkole / w niedzielę a całość robi w kuchni na laptopie taty :)

Teraz piszemy o samym skrypcie SWL, a nie kosztów związanych z posiadaniem SWL.

Sam jestem ciekaw ile to kosztuje. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii? (tzn. zlecił taki skrypt i otrzymał go wykonany). Tzn. może darujmy sobie wszystkie te 9,99PLN na allegro, 3K jak zatrudnię studentów i 2K bo tak powiedziała firma. Każdy może sobie założyć firmę, postawić stronę i robić wyceny z kosmosu dla projektu którego nigdy nie zrealizuje. Albo brać małe pieniądze za coś co nie działa.

Może ktoś ma coś takiego i chce odsprzedać na wyłączność? Albo kupił / zlecił i się pochwali za ile? Stworzenie czegokolwiek to nie są małe koszta.

Co kolejny Twój post hehe to trudniej jest mi go zrozumieć. Bardziej po Polsku pisać nie potrafisz?

<Zupa Wigilijna>

Widzisz pierwsze miejsce na frazę "pozycjonowanie"

Masz prezent od Mikołaja więc.

To właściciel systemu linków.

W ogóle to Zero reklamy Systemu na PIO znikoma w porównaniu z pianobijcami prawie wcale.

Czterech koderów znających się lata. Mają duże pensje.Stałe umowy o pracę.

Wkład finansowy potężny własny.

Stary pozycjoner na czele systemu a nie grabarz czy piekarz co to sobie firmę zrobił na starym młynie.

Duża firma duże doświadczenie.

Cztery lata rozwoju systemu małymi kroczkami.

Wcale nie wyciągał zysków z systemu wręcz dokłada.

Wcale pazerności.

<Karpik>

A np. ja

[Klient] Chce skrypt wymiany linków

[MMP] Proszę o specyfikację, wtedy wycenie.

Tia i jak cegła mu spadnie na głowę to klienci Swl idą do piachu strony im spadają.

Stworzenie czegokolwiek to nie są małe koszta

Nie zgadzam się byleszto robi sie za darmo albo za psie pieniądze. <mrożonki>

Co widać tu na milionach przykładów.

<sztuczna choinka z niebieskimi lampkami>

<Karp Wam>

WYZNAWCY POZYCJONOWANIA

PROPONUJE WAM SKUTECZNĄ ALTERNATYWĘ

Pozycjonowanie dla każdego

Hehe gotuje Pozycjonerów wkrótce

Nie pozycjonuje stron nikomu więc nie mam interesu w opowiadaniu bajek.

hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności