Skocz do zawartości

linkowałem i g mnie zbanowało

.::JARO::.

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie po chwilowym FSB nadal czekam na pojawienie się w pierwszej setce, ale słowo jest dość konkurencyjne i nie trwa to jeszcze zbyt długo. Zastanawiasz się, jak to wytłumaczyć klientowi? On powinien być tego świadomy już przed rozpoczęciem pozycjonowania - mam na myśli to, że na początku pozycjonowania strona może dość szybko pojawić się wysoko w serpach, a później spaść trochę jeśli odpowiednio się o nią nie zadba. Chociaż szczerze mówiąc zwykle utrzymywałam pozycje (tzn. nie spadały tylko wzrastały stopniowo) od samego początku, więc ciężko mi to dokładniej analizować bez dużej styczności ze spadkiem po minięciu tego okresu. Z drugiej strony, z Twojego posta wynika, że to trwa jakieś 10 miesięcy. A może to zwykły filtr, który się tak długo utrzymuje, skoro piszesz, że nawet w top 500 jej nie ma. Linkowałeś ją w miarę naturalnie przez te 2 miesiące, kiedy była wysoko?

chyba znalazłem przyczynę.

Przesadziłem z zawartością słów kluczowych. Co prawda nie była duża ale dla G tak.

Wprowadziłem długi tekst niezwiązany ze stroną, wymiksowałem (30% zamieniono w synonimy) i po 3-4 dniach powrót. Z dnia powróciła na 81 lokate i szykuje się na powrót do top3.

dziwna sprawa.

dziwna sprawa
- przecież było na forum n razy, żeby nie przesadzać z ilością słów kluczowych, czasy spamowania słowami kluczowymi już się skończyły i nie wrócą.
Co prawda nie była duża
- weź jakiś większy artykuł o samochodach i policz przy pomocy wyrażeń regularnych, ile razy występuje w nim słowo "samochód" w óżnych odmianach i przypadkach. Gugiel analizuje miliony stron i na tej podstawie oblicza, jaki % treści powinny stanowić słowa kluczowe.

Jak masz 20 kb kodu + 3 kb treści, z czego 30% to słowa kluczowe, to się ciesz, że skończyło się na chwilowym spadku.

Byłoby nam łatwiej, gdybyś na przyszłość zapodał adres strony i frazę. Inni szukaliby przyczyn na zewnątrz, ja zawsze zaczynam od samej strony, więc miałbyś odpowiedź na swoje pytanie po godzinie.

Zapamiętaj: dobre działania pozycjonerskie = (mniej lub bardziej) dobry wynik. Złe działania MOGĄ (czyli nie muszą) skończyć się filtrem, spadkiem, banem etc. Nie warto patrzeć na tych, którym się udało oszwabić gugla - dziś są wysoko, jutro mogą być nisko. Trzymać się instrukcji i robić swoje.

Trzymać się instrukcji i robić swoje.

instrukcji czego ?? 60% informacji o technikach / sposobach pozycjonowania są to przypuszczenia dochodzący do tego element przypadkowości w filtrowaniu wyników oraz ręczne sterowanie wynikami na skutek "uprzejmie donosze" sprawia że coraz większy mamy % przypadkowości i tkz. szczęścia.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Po prostu nie ma już tak jak kiedyś, że pozycjonowałeś abc.pl na frazę x, i w końcu domena była wysoko na tą frazę, choć to było kilka stron skopiowanych z wiki - jedyna przypadkowość polega tu na tym, że mogą Cię zbanować albo dać filtr - a innym się uda jakimś cudem uniknąć kary. Kwestia oszacowania ryzyka - większa eskalacja nieetycznych technik, większa szansa na banana.

60% informacji o technikach / sposobach pozycjonowania są to przypuszczenia
- ale mocne przypuszczenia i poparte licznymi testami. Problem polega na tym, że granica nie jest ścisła - najlepiej by było wiedzieć, że jak dodasz 999 linków to Cię zbanują, więc dajesz 998 :P

Dobry pozycjoner mając konkretne dane o domenie i po przeanalizowaniu zawartości serwisu powinien wiedzieć, na ile może sobie pozwolić w ;) z guglem :)

uprzejmie donosze
- uprzedzałem kiedyś, że tak będzie :) Ciebie pewnie by nie zdziwiło, dlaczego ylaski.ziom linkuje do strony o garncarstwie i odwrotnie, albo na frazę "prezydent rp" w top 5 same kopie dmoza :), ew. strona na 1 miejscu na popularną frazę ma tylko 5 podstron, z czego 4 to linki :) Po prostu twierdziłem i cały czas dalej twierdzę, że pozycjoner powinien zwracać większą uwagę na to, co pozycjonuje.

Zawsze podejrzenia gugla wzbudzi pozycja nieadekwatna do jakości serwisu :) Tak więc Panowie, zakasać rękawy i:

Uprzejmie donoszę, że serwis A zajmuje nieadekwatnie wysoką pozycję w stosunku do swojej zawartości merytorycznej na frazę B.
- wykrzaczać konkurencję :)

pisac normalne tresci i wtedy niepotrzebne sa jakies keywords density. jak ktos pisze zdania typu jak zrobic kupe dla duzo kupy , gdzie kupska najwiecej to jasne ze kupa z tego bedzie

czym są funkcje trygonometryczne i jak ich używać?

jakimi prawami rządzi się geometria na płaszczyźnie i w przestrzeni?

jak zruzumieć wielomiany i rozwiązywać zadania w ich zakresie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności