Skocz do zawartości

Zróbmy porządną bazę wp i ml do Addera 5

Adam Krywko

Rekomendowane odpowiedzi

Propozycja wygląda tak:

1. W tym temacie wpisują się osoby zainteresowane współpracą (ewentualnie na PW czy mailem).

2. Zbieramy adresy precli postawionych na skryptach Wordpress i Mocne Linki (z obecnej bazy i różnych spisów)

3. Wszystko ląduje u mnie, zbieram w jedną bazę, eliminując duplikaty, podkatalogi itp śmieci

4. Dziele bazę na tyle części, ile osób bierze udział. Jak dobrze pójdzie to przypadnie <100 pozycji na osobę.

5. Każdy ręcznie przegląda swoją część. Zaznacza niedziałające, tematyczne i prywatne blogi. Wszystko co nadaje się do wywalenia ze spisu.

6. Sprawdzamy czy Adder potrafi zarejestrować się na istniejących wp i oznaczamy to.

7. Sprawdzamy czy Adder skutecznie dodaje wpisy i zaznaczamy to

8. Każdy (niewielkim nakładem pracy) dostaje porządną i aktualną bazę.

Innych katalogów na razie nie bierzemy pod uwagę.

Jak dobrze pójdzie tym razem to pomyślimy.

Jak wam się podoba propozycja?

Czekam na komentarze/zgłoszenia.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajnie, że idea się spodobała. Szacunkowo wyjdzie z 700 szt, czyli teraz było by ponad 200 na głowę.

Poczekamy 2-3 dni z rozpoczęciem, żeby zainteresowani mieli szansę się przyłączyć.

Ja również się przyłączam.

Mam też przefiltrowaną (RĘCZNIE) bazę katalogów z addera (jakieś ponad tysiąc ich zostało po eliminacji!), może dołączylibyśmy do niej godne uwagi katalogi i mielibyśmy nie tylko listę ML, WP ale i zwykłych katalogów?

o nie... znowu będę wywalał 20 wpisów pod rząd bo nawet 5% treści nie jest unikalna...

a jak ktoś już doda "unikalny" wpis to są zmienione góra 3 wyrazy... mam tego dość... :(

95 wpisów na ponad 250 było po części unikalnych - reszta dodawarki lub masowe manualne spamowanie...

Jest 5 osób. Proponuje zamknąć listę w poniedziałek 23:59.

Ogórek: Zróbmy najpierw coś małego. WP i ML jest nie wiele i szybko pójdzie. Potem możemy rozszerzyć, jeżeli będzie parę zainteresowanych osób. Jestem za.

Kukis: Gwarantuje, że wpisy które dodaje mój Adder będą bardziej unikalne od większości tego co ludzie wklepują ręcznie. Standardowo używam losowania 4 z 6 akapitów i w każdym mam równoważniki dla co 3-4 wyrazu. Jeżeli jesteś całkowicie przeciwny to po prostu zablokuj precle przed Adderem. Zadanie na minutę, jeżeli wie się jak działa ten program. Twój precelek jest całkiem niczego sobie więc liczba wpisów do zera nie spadnie.

Adam Krywko - no wiesz... niektórzy ludzie mnie dobijają, dodają jeden wpis do kilkudziesięciu preceli i przez takich ciołków (lekko mówiąc) tracę 15-20 minut dziennie...

Jak coś to mój precel pierwszy na liście - www.Pozycjonuj.GigaDownload.net.pl :)

Na dobrą sprawę to mamy już wystarczająco dużo osób. Chyba wyznaczyłem za długi termin :)

Chętnie bym się zgłosił. Czy wymagane jest posiadanie Addera? Oczywiście rozumiem, że baza udostępniona będzie osobom, które biorą udział w tym przedsięwzięciu.

Tylko osobom, które ją tworzą. Publiczne udostępnienie nie leży w niczyim interesie.

Myślę, że jak ktoś gotów jest chwilę popracować przy stworzeniu dobrej bazy to potrafi

też napisać odpowiedni artykuł do mieszarki i nie będzie siał totalnego zniszczenia...

Chciałbym, żeby precle były sprawdzone pod kątem możliwości rejestracji Adderem

i dodawania wpisów. Wyobrażam to sobie tak, że każdy wrzuci do swojego Addera

(lub jakiejś kopii stworzonej na chwilę tylko do tego celu) przejrzane precle i spróbuje

się zarejestrować automatycznie.

Kompletną propozycję działania krok-po-kroku przedstawię zainteresowanym.

Jeżeli chcesz brać udział to ok, najwyżej część roboty będę musiał zrobić za Ciebie.

Zapowiada się, że dużo pracy nie będzie. Napisz tylko po co Ci ta baza bez Addera? :)

Taka baza trafi poźniej w ręce, które innym automatem zaspamują precle artykułami z linkami w treści powyżej trzech, co obserwuje w niemal co trzecim juz wpisie. Pomysł wydaje się dobry, ale poźniej obróci się przeciwko posiadaczom precli :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności