Skocz do zawartości

Zróbmy porządną bazę wp i ml do Addera 5

Adam Krywko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

10 osób. Super. Zatem zmiana planów. Zamkniemy listę z końcem tego dnia i startujemy.

Podrzućcie mi proszę maile do siebie na PW albo przez formularz kontaktowy na mojej stronce.

gostek_: Jeżeli ktoś chce pospamować to dobrze zmoderowana baza mu niepotrzebna. Co za różnica czy śmieci w preclach ogólnych, tematycznych czy na prywatnych blogach? A taką śmieciową listę można bardzo łatwo uzyskać korzystając z mechanizmu wyszukiwania Addera lub samodzielnie napisanego w kilka godzin parsera.

Szczerze mówiąc nie znam dobrze Wordpressa. W takim Drupalu nie ma problemu, żeby wpisy z liczbą linków powyżej 3 automatycznie lądowały w /dev/null i nie zawracały nawet głowy moderatorowi. Na pewno i w Wp da się zrobić.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Tylko osobom, które ją tworzą. Publiczne udostępnienie nie leży w niczyim interesie.

Myślę, że jak ktoś gotów jest chwilę popracować przy stworzeniu dobrej bazy to potrafi

też napisać odpowiedni artykuł do mieszarki i nie będzie siał totalnego zniszczenia...

Chciałbym, żeby precle były sprawdzone pod kątem możliwości rejestracji Adderem

i dodawania wpisów. Wyobrażam to sobie tak, że każdy wrzuci do swojego Addera

(lub jakiejś kopii stworzonej na chwilę tylko do tego celu) przejrzane precle i spróbuje

się zarejestrować automatycznie.

Kompletną propozycję działania krok-po-kroku przedstawię zainteresowanym.

Jeżeli chcesz brać udział to ok, najwyżej część roboty będę musiał zrobić za Ciebie.

Zapowiada się, że dużo pracy nie będzie. Napisz tylko po co Ci ta baza bez Addera? ;)

Zawsze taka baza się przyda, niekoniecznie może być potem wykorzystana pod Addera. Nie mam zamiaru inwestować w Addera z paru jasnych względów - cena i jego wykonanie. Pomyśle nad jakimś ciekawym skryptem.

Poszło PW.

468x60.png

Lista zamknięta. Jest nas dziesięciu.

Przypominam o podesłaniu mi swoich adresów email - będzie sprawniej.

Jutro zaproponuje bazę wyjściową i metodologię pracy.

Myślę, że na spokojnie do końca tygodnia będziemy mieć to z głowy..

o jaka ciekawa idea.

zastanawia mnie jedno.

sprzedawca addera podaje ze adder zawiera ilestam tysiecy katalogow i precli a tu sie okazuje ze uzytkownicy tego skryptu musza tworzyc nowa liste w czynie spolecznym.

czy dobrze rozumiem ze ilosc i jakosc katalogow i precli w adderze to zwykla sciema?

jak to jest uzytkownicy addera?

sciema totalna :)

W sumie to autor addera powinien dbać o jakość albo chociaż w samym adder zbudować jakas opcję oceniania tych smietników

To samo by sie wyczyściło, ale niestety nie dośc ze jak sie zaglada do kodu to śyf totalny to i baza katalogów to syf :)

Adam, szkoda że nie można się przyłączyć, też robie taki spis na swoje potrzeby. Wybieram dobrze indeksujące się precle. Szukam moderowanych i niemoderowancyh, mam mała listę WP, gdzie admini szybko reagują na wpis itd, itp.

Mógłbym pomóc.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Adam, szkoda że nie można się przyłączyć, też robie taki spis na swoje potrzeby. Wybieram dobrze indeksujące się precle. Szukam moderowanych i niemoderowancyh, mam mała listę WP, gdzie admini szybko reagują na wpis itd, itp.

Mógłbym pomóc.

Możesz wejść na moje miejsce, ja rezygnuję z udziału w projekcie, przepraszam za zamieszanie.

.

Kukis: baza będzie pod kątem Addera, więc tylko wp i ml, i tylko te do których on jest w stanie dodać, czyli nie za mocno modyfikowane

koniu: https://www.adam.krywko.pl/adder-5-baza

Maximus Marius: Prawda. Adderowi brakuje konkurencji i tyle :D

gerdi: cel tego co chciałbym osiągnąć jest nieco inny (baza pod Addera), to co Ty robisz jest o wiele bardziej ambitne, chętnie o tym pogadam jak skończymy :D jeżeli chcesz nam pomóc i w tym zadaniu to potwierdź się mailem :D Jeszcze nie podzieliłem bazy, zbieram się do jej wystawienia w jakimś strzeżonym miejscu i poproszenia pozostałych o ewentualne uzupełnienie. Może komuś przyjdą do głowy inne źródła pozyskiwania adresów niż mi..

neox: trudno się mówi, jakoś to przebolejemy :D

Adam Krywko - można też zrobić oddzielną listę "Darmowe Katalogi warte uwagi do których Adder nie umie dodać wpisu" :D

gerdi - z tego co zauważyłem to na moim preclu m.in. jesteś :D - ja specjalnie daję poczekać wpisowi z 2-3 dni by zobaczyć czy nie ma duplikatów w sieci, tak więc to moja taktyka antyspamowa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności