Skocz do zawartości

dobieranie fraz do pozycjonowanie przy pomocy Adwords

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mówi się że wyszukując hasła na które będzie miała być pozycjonowana nasza strona należy przyjrzeć się konkurencji oraz skorzystać z Google AdWords: Keyword Tool podająć kilka fraz otrzymamy dużą ilość synonimów wraz z przybliżonymi słupkami ilości wyszukiwań. I teraz mam pytanie czy korzystając z tego narzędzia już po orzymaniu tych wyszukiwań używać dopasowania zbliżonego czy dokładnego (słowo w nawiasach kwadratowych) ? Bo skoro mamy pozycjonować dane konkretne hasło to chyba należy użyć dopasowania dokładnego ?

Drugie pytanie to czy wyniki z tego narzędzia pokrywają się orientacyjnie z wynikami raportów uzywskanych po przeprowadzeniu próbnej kampanii w Adwords już za pieniadze. Jakie macie spostrzezenia w tym temacie?

Odnośnie przeprowadzenia takiej próbnej kampanii w Adwords w celu dobrania najbardziej odpowiednich słów kluczowych do pozycjonowania to jak proponujecie ją przeprowadzić żeby uzyskać jak najbardziej prawdziwe wyniki jak nijniższym kosztem? Na ile dni nalezy uruchomić taką kampanię z jakim przyblizonym budzetem dziennym i CPC by nasza reklama wyswietlala sie za kazdym razem? (wiem ze w sumie dla kazdej branzy sa to inne wartosci) Ile na to trzeba mniej wiecej wydac i co zrobic by reklama sie wyswietlala ale klikalo ja jak najmniej osob? Czy uruchomiając taka kampanie mam do niej wrzucic wszystkie słowa zaproponowane przez Google AdWords: Keyword Tool? Rozumiem ze słowa wrzucone do kampanii maja byc bez dopasowania dokladnego (kwadratowych nawiasow) to wtedy wyswietlajac raport powie on nam jakie slowa sa najczesciej wyszukiwane, czy raport taki pokaze jeszcze inne slowa niz te ktore wprowadzilismy na poczatku tworząc kampanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności