Skocz do zawartości

Obciążenie generowane przez systemy

ciocia_hela

Rekomendowane odpowiedzi

Rotacyjne sa mordercami dla nowych domen.

Bardzo latwo zlapać bana, jesli linkujesz tylko rotacyjnymi.

Tak że medal ma 2 strony.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Momento Panowie i Panie.

Przecież, każdy normalny szanujący się Pozycjoner ma kilka, jak nie wszystkie systemy wymiany linków.

Przecież, chodzi o to, żeby dostać jak najwięcej linków z różnych domen.

Przecież, jak jakiś system nie toleruje drugiego to robi się cloacking po IP i po sprawie.

Xann: Ja używam tylko jednego smile.gif Co nie znaczy ze inni też tak robią.

Jak to, przecież ja widzę u siebie w Link Vaulcie, że Xann dopalasz swoje spamiarki.

:P

Systemy generują minimalne obciążenie, chyba że ma się słaby hosting albo administratorów.

Im więcej systemów tym lepiej dla nas użytkowników :)

gzzz

dokładnie charls i każdy pozycjoner jeśli już uzywa systemów wymiany nie ładuje je wszystkich na jedną stronę i nie psioczy potem że mu pkt za mało przydziela. Zresztą szanujmy siebie nawzajem. Wiem że istnieje coś takiego jak eweblink i nawet jak na stronach zamieścisz po 100 linków to w nim dostaniesz tyle samo pkt tylko jak będziecie tak robic to w sumie sami sobie będziecie szkodzić zerując wartośc takich stron.

Co do indeksacji. Stawiaj powoli zaplecze a nie od razu. zaindeksuj 2-3 dmozy, potem punktami za nie 2-3 wiki i tak dalej. Stawiając szybko zaplecze w ilości kilkudziesięciu stron możesz się tylko przejechać szczególnie jak google zauważy powstanie kilkadziesiąt subdomen i kilkasettysięcy sajtowych stron na nich, może jeszcze o podobnej stroktóre i treści ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 miesiące temu...

Jest jeszcze jedna drobna rzecz. Niektóre systemy potrafią zajechać procesor twojego hostingodawcy ;p Nie powiem które by nie oskarżono mnie o antyreklamę ale ci co kożystają z systemów na pewno wiedzą o które systemy chodzi.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jakie macie doświadczenia z instalowaniem większej ilości systemów? Mocno obciążają serwer w porównaniu np. z samym skryptem otwartego mini? Cztery, pięc systemów - wstawia tyle ktoś? Grozi to przeprowadzką?

Myślę, że to nie ma dużego wpływu na zużycie zasobów, bo po zainstalowaniu takiego systemu zużywał on codziennie 0,06 przyznanych zasobów na dzień. Po odinstalowaniu mam zawsze 0,00% zużycia dziennych zasobów. Myślę więc że obciążenie jest pomijalne no chyba że jest to strona z kilkunastoma tysiącami podstron to wtedy i skrypt będzie częściej wywoływany, ale jednak myślę że to nie ma jakiegoś znaczącego wpływu bo mam 1k użytkowników dziennie i przy takiej ilości system generował omawiane 0,06% zużycia. Wywaliłem go, bo bez systemu pozycje są nadal takie same a od dwóch tygodni (nie wiem dlaczego) dużo haseł wskoczyło mi na pierwsze pozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności