Skocz do zawartości

Czy to jest unikalny wpis? :)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mi się trafił taki feralny wpis do przejrzenia na preclu, otóż tak - podobny jest już na innym serwisie, ale:

- środek jest przerzucony na prawie początek

- te zdania z początku są przerzucone na prawie koniec

- skraje początku i końca są inne ;)

Czy to może być uznany za unikalny? ;)

Też nie wierze w DC, mam stronę 4 letnią, gdzie mam unikalny bardzo ładny artykuł napisany przez klienta, a zduplikowny co najmniej kilkanaście razy, i wszystkie strony/podstrony (jako z tematyka jest wąska i mało osób się zna) takie same i podstrony z tym skopiowanym tekstem ładnie stoją.

A zauważcie że strony przykładowo z pierwiastkami chemicznymi również ładnie stoją niektóre już z 3-4lata i nie ma jakiegoś filtra lub bana za duplicate.

A więc wszystkie strony z opracowaniami Mickiewicza, gdzie znajduje się:

"Litwo Ojczyzno moja ..."

Równierz podpadały by pod duplicate.

Czy też wikipedie słowo w słowo również to duplicate content ?

To samo wp.pl i inne.

Gdyby Google chciało banować wszystkie strony z tym samym tekstem to ich baza danych by zubożłą.

Indeksuje Wam się dmoz, wiki, cytaty,opisy itd. ?

Dziwne w sumie to duplicate Content i powinniście za to się smażyć w piekle.

A więc stawiam twierdzenie że DC to mit w sensie indeksacji stron. Jeżeli chodzi o test skuteczności linków z tych sajtów to się chętnie przyłącze: gerdi1@wp.pl

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Moim skromnym zdaniem...

Za Duplicate Content nie wyleci się z indeksacji, ale bardzo prawdopodobne, że taka zduplikowana podstrona trafi do suplementala. Z suplementala można ją wyciągnąć przez odpowiednie podlinkowanie. Wtedy duplicate content nie ma wielkiego znaczenia.

Nie zaobserwowałem, by duplicate content natomiast prowadził do jakiegoś bana czy filtra, poza wylądowaniem strony w suplementalu.

Przykład bardzo konkretny: w Polsce istnieje kilkaset księgarń internetowych (niektórzy mówią, że ponad 1000). Praktycznie każda z nich ma te same opisy książek (pochodzące od wydawcy). Z tego powodu nie ma banów czy braku indeksacji, ale duża część podstron ląduje w suplementalu.

No brawa :D

Jeżeli strona jest w 60% podobna, wtedy jest narażona na duplikat, dajcie sobie na luz z tymi tematami, co Wam z dadzą unikalne precle? i tak popadną w zapomnienie za kilka miesięcy, za rok będą już zapomniane i spamowane z automatu w 95%...

Masakra...

brak sygnatury

dajcie sobie na luz z tymi tematami

Temat jest tylko z pozoru błahy. I nie chodzi tylko o precle. To jest kwestia budowania zaplecza. Jeżeli DC nie istnieje to można sobie pozwolić na wiele. Jeżeli natomiast coś w trawie piszczy, trzeba mieć na to baczenie. Dlatego temat będzie pewnie co jakiś czas powracał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności