Skocz do zawartości

Dziwna sytuacja z indeksacją

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

A więc mam następujący problem. Na 10 serwerach ( tego samego hostingodawny ) postawilem 10 blogów na wordpressie. Przyznam się, że teksty zawarte na tych wszystkich blogach mieszałem za pomocą jakiegoś skryptu do mieszania więc gdzieś mogą być identyczne.

Problem polega na tym, że linkuje i linkuje ( może nawet trochę przesadzam ) i gogiel złapał mi tylko strony główne tych blogów. Przyznam się szczerze, że trochę mnie to niepokoi bo zawsze strony indeksowały mi się w tempie 2 dni. Może nie od razu całe, ale zawsze więcej niż index ;)

Postanowiłem, że usunę jeden z blogów z serwera( przypominam, że index jako jeszcze bloga był zaindeksowany ), i zrobię całkiem inną unikalną stronę w htmlu. Czy jeśli gogiel miał jakieś "ale" do tych blogów to złapie teraz nową stronę i zapomni o tym co było wcześniej po między nami?:D

Jeśli jest to jakaś dziwna sprawa to co byście mi poradzili? Czy może wystarczy dalej linkować te blogi i sobie głowy nie zawracać? Dodam, że na każdym z tych blogów jest ta sama strona główna, gdyż każdy z nich musi mieć ostrzeżenie przed wejściem. ;) oraz każdy jest ze sobą zlinkowany.

Czy dobrym pomysłem byłoby usunięcie blogów, poczekanie aż indexy znikną z wyników wyszukiwania, i postawienie całkiem innych unikalnych serwisów? Czy może już na tych serwerach zawsze będzie ciążyć jakaś klątwa ?;>

Pozdrawiam Serdecznie,

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

No nic... wywaliłem jednego bloga, posiedziałem nockę i wrzuciłem na to konto unikalną małą stronkę ( ok 50 podstron ), ciekawe co się będzie dziać. Ostatnio stronkę w htmlu zaindeksowało mi w ciągu jednego dnia, dlatego też postanowiłem zrobić w html'u.

Czy ktoś miał podobną sytuację, że zaindeksowało mu tylko index a na podstrony musiał czekać bardzo długo? Jeśli tak, to ile to trwało w tego kogoś przypadku :)

Pozdrawiam,

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności