Skocz do zawartości

Czyżby G zaczeło tępić wordpressy?

kostuchryki

Rekomendowane odpowiedzi

Po dlugich przygotowaniach podjal skuteczne dzialania przeciw takim zachowaniom:

https://googlewebmastercentral.blogspot.com...nd-selling.html

czy przewidywane są równie długie skuteczne działania przeciwko:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=in...+Google&lr=

????? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tyle kopii dmozów? Podpięli pod linkora czy co?

może to ma dużo wspólnego z cytatami z z tej strony:

https://googlewebmastercentral.blogspot.com...catalogues.html

Serwisy o dużej ilości stron mają szanse na wyższe pozycje w indeksie Google. Oznacza to, że oferując wiele stron z niepowtarzalną treścią można polepszyć notowania w wynikach wyszukiwarek (SERP). Fakt ten jest znany i wykorzystywany przez przedsiębiorstwa oferujące usługi pozycjonowania witryn internetowych. Często jednak nie jest brane pod uwagę, że treść strony powinna być tworzona dla użytkowników, a nie dla wyszukiwarek (w tym Google). Takie podejście prowadzi do błędnego założenia, że wystarczy zwiększyć ilość stron konkretnej domeny, dodając na przykład katalogi z dowolną, niejednokrotnie zupełnie nieistotną treścią, aby na dłuższy okres czasu wypozycjonować domenę. Przejawia się to między innymi nadużywaniem katalogów typu qlweb lub kopiowaniem znanych z jakościowo dobrej treści serwisów, jak Wikipedia lub Open Directory Project.

Takie metody są bez wątpliwości rozbieżne z wytycznymi Google dla webmasterów.

;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

skoro guglowi nie smakuja precle to moze lepiej po prostu wstawic nasz (unikalny) tekst z linkiem na jakims free hoscie ? oczywiscie potem taki ades podlinkowac...

Idąc dalej zrób po prostu małą stronkę tematyczną z kilkoma podstronami :)

Ay, caramba!

Z kopiami DMOZ’a było prosto bo to duplicate kontent, zostało tylko to co ma większą oglądalność (czyt. katalog googla), reszta została przeniesiona do suplementu.

Z preclami jest gorzej, bo wiele prawdziwych blogów wygląda identycznie, ale i z tym może sobei łatwo poradzić, wystarczy wybanować strony z https://spis.presellpage.pl/ oraz https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=64

Ewentualnie mogli by zrzucić się na baze do addera, i problem w 95% rozwiązany. Reszta wyłowią z formularzy zgłoszeniowych stron naruszających regulamin. Jestem też pod wrażaniem przebiegłości webmasterów którzy jawnie na stronie, w keywordsach, czy nawet w domenie dają słowa typu "precelek". Poprostu nie mogę sie nadziwić - moje gratulacje :)

głupich nie sieja , sami sie rodzą.

natomiast inna kwestią jest pieprzona moralność Kalego/Googla, no i "nauki" jakie zapodaja w swoich wytycznych dla łebmajstrów oraz doradzając w AdWordsach.

Z preclami jest gorzej, bo wiele prawdziwych blogów wygląda identycznie, ale i z tym może sobei łatwo poradzić, wystarczy wybanować strony z https://spis.presellpage.pl/ oraz https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=64

Tak, niech od razu zbanują wszystkie strony linkowane z precli! :);)

Monitorowanie raportów giełdowych raporty gpw akcje giełda GPW, NewConnect

Jestem też pod wrażaniem przebiegłości webmasterów którzy jawnie na stronie, w keywordsach, czy nawet w domenie dają słowa typu "precelek". Poprostu nie mogę sie nadziwić - moje gratulacje ;)

To strony z branży piekarniczej tez polecą? :P

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

ale faktem jest, ze moze lepiej nie uzywac google analytics
niby dlaczego? jeśli masz ciekawą treść, użytkownicy długo przeglądają Twoją stronę - statystyki mogą tylko pomóc. bo na śmietnikach oczywiście, lepiej nie używać (a najlepiej w ogóle nie tworzyć śmietników...)
Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

ale faktem jest, ze moze lepiej nie uzywac google analytics
- a adsense używasz? to to pomyśl że statystyki adsense nie są dostepne dla ciebie ale i tak wszystko mówią o twoim ruchu, poza tym coś się się tak uparli i stawiacie pseudo "pressle pages" ?

Na zachodnim rynku to 3 lata temu to był bardzo chodliwy towar ale nie jako pseudo blog - webmasterzy wymieniali się stronami tematycznymi lub płacili za nie, nikt nie robił setek pseudo blogów z nadzieją że któs mu da dobry content do środka i to jeszcze za friko.

Nie wiem czemu ale nikt tu już chyba nie pisze jak rozwija się pozycjonowanie w Polsce mamy 3 RP - znaczy

1 RP pozycjonera - era dmozów

2 RP pozycjonera - era qlwebów

3 RP pozycjonera - era pseudo pressel pages

a

na zachodzie już od jakiegoś czasu odeszło się od stawiania darmowych blogów, katalogów itd - ewentualnie na samym początku są darmowe bay napełnić trescią, teraz w sieci pisze się o erze web 2.0 pozycjonowania i spamowania:

- są dziesiątki serwisów które pingują np Technorati

- są serwisy które automatycznie dodają linkują nam wpisy w serwisach takich jak digg czy del.icio.us

teraz spamuje się i pozycjonuje z wykorzystaniem web 2.0 i co potwierdza większość - to jest o wiele łatwiejsze - bo nie dosyć że mamy linki to jeszcze mamy traffic z sersiwów społecznościowych - coś czego nie macie stawiajac pseudo blogi i qlweby

przykłady jak z tego korzystac?

- submiter do serwisów https://www.tagtooga.com/pg/delicioso

- auto pinger - autopinger.com

- automaty do wymiany linków np w wordpressach

serwisy kóre pozwalaja komentować i zakładać profile po prostu czekają na spamerów :]

i przestancie w końcu pisac że google kocha czy nie kocha, ma prawo czy nie ma prawa - pozycjonowanie to branża gdzie rządzi kasa i jeszcze raz kasa - nie masz kasy możesz szukać się na końcu

ps. wiem że tu już nie pisze się nic o rozwoju tylko wkołko to samo i powtarzamy - to samo katlaog, katalog i system wymiany linków

ps. 2. w 2004 roku był update "Florida" Update - w siną dal poszło w wynikach tysiące komercyjnych stron robionych podobnie jak w teraz robicie, spam katalog itd - można by wnioskowac że polska "Florida" jeszcze przed nami

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

oho widzę, że temat się nieźle rozwinął a już myślałem że to bardzo głupie pytanie :)

Sytuacja z moimi blogami zmieniła się gdy postawiłem na jakość a nie na ilość. W tej chwili powoli google zaczyna mi indeksować podstronki... tak dziennie po jednej, po dwie... ale zawsze coś idzie do przodu:) mówię tu o 5 blogach które zmieniłem, dwa serwery na strony w htmlu ( też nie ma rewelacji w indeksowaniu ale coś idzie ) reszta jak stała tak stoi, czekają aż znajdę dla nich czas ;)

Złocenie przedmiotów sakralnych.

Kompozytor muzyki do Twojej strony www.

Pierścionki z brylantem dla Twojej kobiety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności