Skocz do zawartości

Skoro wszyscy tworzymy precle

gerdi

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo mówi się o preclach tematycznych, może warto by postawić na subdomenach precli, inne precle tematyczne np.

nieruchomosci.precel.strona.pl

praca.precel.strona.pl

moda.precle.strona.pl

itd.

Przecież jedziemy na tym samym wózku, postawić to na tym samym skrypcie np. ML, następnie skrypcik do moderacji wszystkich naraz(dla osób zainteresowanych) ja mam na to powiedzmy na razie 30 - 50 domen i jeżeli znają się chętni do współpracy zapraszam.

Przykładowo stworzyć takie same podkategorie w przypadku WP, i każdemu zaindeksowanemu WP, który posiada zaindeksowane subdomeny tematyczne dać 1 pkt. do wykorzystania.

Teoretycznie był by to chyba ciekawy system wymiany linków pomiędzy tematycznymi preclami. Może mało zautomatyzowany ale skuteczny

(chyba). Plus osoba dodająca wpisy do systemów, można by się zrzucić na punkty do indeksacji. Jak myślicie ?

Wydaje mi się że przy obecnej dostępności skryptów precli i coraz szerszej wiedzy nas userów, droga w kierunku precli tematyczynch może być dobra. Są przecież WP auto - ja proponowałbym WP albo ML - ze względu na indeksację tagów.

Jak myślicie ? Zapraszam chętnych do dyskusji, myślę w ciągu miesiąca postawić około setki zaindeksowanych muliprecli i to rozwijać.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Nie za bardzo rozumiem na czym dokładnie polegała by współpraca?

Stawiam sobie kolejne precle tematyczne i co dalej ?

Co do wspólnej moderacji grupy precli to dobry pomysł, swego czasu napisałem plugin do WP który ułatwia

sprawdzenie czy wpis już jest w google [plugin do moderacji wpisów na preclach] Kolejnym krokiem moze być właśnie rozwinięcie aby z jednej strony dawało sie moderować wszystkimi wpisami w mojej "sieci" precli.

Wcisnę 3 grosze do tematu. Troszkę przekażę Wam mojego doświadczenia.

Artykuły dodawane do Presell Page są mocne gdy są unikalne i mają ~1000 znaków na jeden link. Wypozycjonowałem na takich Presell Page jedną średnio konkurencyjną frazę, która jest na drugim miejscu w google. Jeżeli mamy załóżmy artykuł 1000 znakowy, a w nim 3 linki to moc już jest dużo słabsza. A jeżeli dodajemy nasz unikalny artykuł do bardzo zaśmieconego Presell Page to dużego sukcesu też nie osiągniemy. Robiłem kilka miesięcy temu małe testy. Jak już wspomniałem moc Presell Page jest duża. Aby jej nie zaniżać dodawajcie przynajmniej ~1000 znakowe artykuły z jednym linkiem do niezaspamowanych presellków. No i taka mała uwaga. Jak już coś robicie to starajcie robić to dobrze. Dodawajcie swoje arty lepiej do skryptu WordPress, niż Mocne Linki. Dlaczego? Mocne Linki mogą szybciej skończyć swój udział w Presell Page, niż WordPress.

A jeżeli chodzi o stawianie 1 Presell Page do 1 tematyki to moim zdaniem to mała głupota. Przecież artykuły (WordPress) są segregowane według kategorii. Więc wiadomo, że nikt nie wstawi artykułu muzycznego do turystyki itd.

Myślę w ciągu miesiąca postawić około setki zaindeksowanych muliprecli i to rozwijać.

Jeżeli już to robisz to pamiętaj, aby tych presli nie zostawić i moderować. Presell Page to dobry sposób na promocję strony.

Pozdrawiam

Adam C.

1. Najprościej iść w kierunku MU Wordpress, co zaproponował już Alumilut. Ja mam kilka własnych, prywatnych i sobie chwalę. Jeden MU i na subdomenach tematyczne.

2. A co wkładania jednego linkka w tekście minimum 1000 znakowym - bez przesady, nie wiem czy wiesz ile wychodzacych ma przeciętny presel już na starcie? Linki systemowe, właściciela i z systemu wymiany - niech będzie 6-10. I ty chcesz tam dać tylko jeden swój? To marnowanie tekstu. Minimum trzy linki.

Eksperyment Discover.pl

Yeden spokojnie. Może Ty masz rację, a może ja mam rację. W to już nie będziemy wnikać. Ja przeważnie dodaję 1 link na 800-1000 znaków i jestem zadowolony.

A próbowałeś dodawać 3 linki? Może jakbyś do większości artów dokładał 3-4 to poziom Twojego zadowolenia wzrósłby o np. 100%?

A próbowałeś dodawać 3 linki?

Tak, dodałem 1 link, 3 linki oraz 6 linków do Presell Page przy ~1000 znakowym artykule.

Poziom Twojego zadowolenia wzrósłby o np. 100%?

Nie. Ilość linków ma duże znaczenie. Google tak jakby dzieli moc linków wychodzących. Jak masz 1 link to cała moc przechodzi na niego. Jak masz 2 linki to już 50% przechodzi na 1 link. A jeżeli masz 4 linki to moc linku dzielona jest 25% na link. Troszkę niestylistycznie napisane. Może jest to złe tłumaczenie ale ja to rozumiem.

Pozdrawiam

Adam C.

A próbowałeś dodawać 3 linki?

Tak, dodałem 1 link, 3 linki oraz 6 linków do Presell Page przy ~1000 znakowym artykule.

Poziom Twojego zadowolenia wzrósłby o np. 100%?

Nie. Ilość linków ma duże znaczenie. Google tak jakby dzieli moc linków wychodzących. Jak masz 1 link to cała moc przechodzi na niego. Jak masz 2 linki to już 50% przechodzi na 1 link. A jeżeli masz 4 linki to moc linku dzielona jest 25% na link. Troszkę niestylistycznie napisane. Może jest to złe tłumaczenie ale ja to rozumiem.

Ja rozumiem Twój tok myślenia, ale popatrz na to w ten sposób. Otwierasz strone z artykułem Jest na niej 6 wychodzacych i jeden Twój - razem siedem. Masz moc równą ok. 14%. Dajesz swoje trzy to jest razem 9 linków - masz moc 3 razy po 11%. I co nie lepiej? O tym pisałem. A jak dasz 4 to masz 4 razy 10% - jeszcze lepiej. Po prostu Twój udział w linkach wychodzacych wzrasta. Co prawda moc pojedynczego linka tez spada, ale juz nie w tak duzym stopniu - nadrobisz to iloscią. W artykule możesz linkować główną i dwie trzy podstrony. Nie powiesz mi chyba, ze nie linkujesz podstron? Mocne linki masz z głowy, ale w wiekszości WP masz szansę jeszcze coś dodać do swoich tekstów. Do dzieła.

Eksperyment Discover.pl

Ja chetnie udostepnie kilka domen pod takie "wspolne" precle :D

Ja też moge kilka domen podrzucić jakbyście chcieli.

Presell24 piszesz:

Robiłem kilka miesięcy temu małe testy.
a zaraz:
Może Ty masz rację, a może ja mam rację. W to już nie będziemy wnikać.
To robiłeś w końcu te testy? Może podziel się wynikami.

BTW: Swoim ostatnim postem Ameryki nie odkryłeś. :)

Monitorowanie raportów giełdowych raporty gpw akcje giełda GPW, NewConnect

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności