Skocz do zawartości

Na ile wycenilibyście www.etatry.net?

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak bedzie działało prawidłowo, może ktos sie pokusi o wycene, ale patrzac na tą 'stronę' - nie oczekuj za wiele :) nawet komentarze newsow nie dzialaja.

2. Nastepny razem prosze dac link w tresci posta, a nie w temacie, gdyz trzeba go recznie kopiowac i wklejac w pasek, zamiast po prostu kliknac. Z tego powodu nawet wielu moze nawet nie zajrzec pod ten adres.

Domena fajna, ale serwis... już mniej. Tak jak SiMooN mówi... Te błędy 404. Jak naprawisz i zoptymalizujesz to daj znać :)

Pozdro.

– Whose motorcycle is this?

– It's a chopper, baby.

– Whose chopper is this?

– Zed's.

– Who's Zed?

– Zed's dead, baby, Zed's dead.

Jak dla mnie domena warta może z +20zl więcej niż tatry24.pl, nasze-tatry.pl x-tatry.pl itd.

Sama strona dość prosta - ale miła dla oka. Jeżeli to jest cms to z 100zł bym dał za niego. Samych info tam nie wiele - teraz zalezy jak z wiki skopiowane to dałbym za kopiowanie z 20zł, jak unikalne to z 150-250zł

No i kwestia pozycjonowania - nie chce mi sie sprawdzać pozycji - ale od 0zł (niepozycjonowana) do 500-1000zł, jak jest stosunkowo wysoko.

Teraz to podsumować i wyjdzie cena.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Co tu mamy:

- domena - bez większej wartości, no ale tatry.pl jest tylko jedna

- liczba użytkowników - w tym przypadku nie gra roli

- wartościowa treść - trochę jest, zwiększa wartość serwisu

- pozycja w google - 29 miejsce na frazę "Tatry", warto by podciągnąć chociaż do top10, o wiele lepiej by wyglądało na fakturze

- design - jak na stronę informacyjną niezbyt mi się podoba - strona jest za wąska, przestrzeń jest marnowana. Zdjęcie aż 200 kb, góra jest moim zdaniem słabo skomponowana, treść powinna być szersza, czytelniejsza, lepiej ostylowana - tekst nie jest nawet wyjustowany, dół strony też nierówny, po co do menu JS (waży od cholery), którego w dodatku prawie nie widać?

- CMS - od strony kodu też nie najlepiej się prezentuje, nie ma nawet doctype, raz duże raz małe litery, naciułane divów i niedozwolonych atrybutów, wygląda jak zlepek kilku projektów albo gotowiec obrobiony generatorem:

<LINK HREF="style.css" type="text/css" rel=stylesheet>

- galeria nie działa w IE 6.0, moim zdaniem CMS i design niewiele warty, od razu widać, że to amatorka.

Jedyne co warto tu kupić to trochę treści - razem z domeną to 100-150 zł można dać, pod zaplecze może być.

Dołujecie autora...

Jak autor stawia n serwisów z serii "e-coś tam", każdy oparty na tym samym szablonie (pewnie jakiś darmowy CMS z modyfikacją i usuniętą stopką o prawach autorskich) i będący mniejszą lub większą niedoróbką to jak tu go nie dołować? Nie lepiej stworzyć jeden serwis, ale dobry? Wziąć ludzi do kooperacji, zatrudnić dobrego grafika, kodera, redaktorów...

Serwisy te są stawiane jako zaplecze, więc wycenia się je jak zaplecze. Pozytywnie można tu ocenić chyba tylko pracowitość w stawianiu serwisów z serii e-cośtam.

Otóż to, wg mnie to trochę obciach oferować na sprzedaż taki serwis. Można go co najwyżej dać gratis, czy po zapleczowej cenie przy sprzedaży jakiegoś konkretnego serwisu. Ruch pewnie znikomy, zarobki z Ads też, więc co to * jest? ;) Na Allegro od 1zł. I to szczerze i poważnie mówiąc by było najodpowiedniejsze rozwiązanie.

• 2 tygodnie później...

Kupujący pewnie dokładnie wie, co kupuje :) Jak nie, to wyślijcie go do mnie, opchnę mu krem na zmarszczki :D

Takie serwisy mogą być dobre pod tematyczne zaplecze - najbardziej liczy się tutaj treść i domena z historią.

CMS wstawię swój, treść zostawię, zatrudnię dzieciaka aby dodawał jakąś treść co tydzień, poprawię trochę design (albo i nie), parę linków i mam zaplecze pierwszego poziomu wcale nie takim dużym kosztem - dobra dywersyfikacja dla mojego spamu, wordpresów i katalogów :)

Widziałem chyba niedawno temat "skąd brać wartościowy content" - tutaj jest jedna z przykładowych odpowiedzi :)

P.S > Chyba, że ten content to kopia wiki czy coś tam, ale to zupełnie inna historia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności