Skocz do zawartości

Gugl znowu zapodaje stare wyniki ?

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam, gugle coraz częściej serwuje stare wyniki, ale nie na wszytkich DC jednocześnie!

Gugle jak gugle po prostu gugluje wynikami, chyba, powtarzam chyba!, w celu weryfikacji nowych wyników.

Zrobiłem sobie prosty test ze trzy miesiące temu: wypozycjonowałem wiodącym systemem linków rotacyjnych (zero linków stałych) jedną podstronę wikipedii na całkowicie niezwiązaną z tematyką tej strony frazą (ta nowa zastąpiła inna podstronę związaną z frazą), już ze dwa miesiące jej nie linkuję a ta franca trzymała się ponad miesiąc od zakończenia linkowania, a teraz jest jedna albo druga, jak w kalejdoskopie :)

I widać wyraźnie, tam gdzie jest moja strona testowa w serpach, są starsze wyniki, tam gdzie wróciła poprzednia, już nowe. Ale to nie takie proste niestety, stare-nowe jest jednak pomieszane na danym DC :(, czyli wygląda tak jakby gugle guglowały samym indeksem również na jakieś grupy fraz. A, data keszowanych podstron nie ma nic do rzeczy, to jest inna bajka.

I apel, NIGDY nie wydawajcie wyroków na podstawie jednego tylko DC, bo z takiego podejścia wychodzi przeważnie tylko bicie piany i nic więcej.

Edit: Oczywiście powyżej pominąłem efekt kilkudniowego "rozchodzenia" się zmian po wszystkich DC, no ale to jest oczywiste, że w jednej chwili zminay się NIE rozejdą ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie również stronki do góry, jedna nawet bardzo mocno. Coś mi się wydaje że to zbyt piękne by było prawdziwe... :)

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

moje 2 strony (2 letnia i roczna) poleciały w kosmos, nie dopalałem, nic nie zmieniałem, jedyne co zauwazyłem to na jednej pobierano sobie treść przez proxy

edit:

zapewne filtr

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Może to taki przedświąteczny prezent od Googla, aby podgrzać atmosferę. A przed wigilią wszystko się ustabiluzuje i nasze pozycje poszybują w górę.

Ja również obserwuje różne zmiany pozycji na większości stron i fraz. Część na lepsze część na gorsze :) Może przeliczanie a może nie.

W końcu to Google!:(

Zobaczymy co będzie po świętach :))))

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Ja mam po cichu nadzieje że te wyniki to tylko tymczasowe są :) bo ich kompletnie nie rozumiem :)

oczywiście na niektóre frazy :) + nowa domena dodan tylko do paru główniejszych katalogów, albo jest w filtrze albo właśnie przez te zawirowania raz jest raz znika :)

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

dzisiaj mam masakre w wynikach

u mnie jest masakra, ale tylko na 6 stronach, które mam podpiete do konta narzedzi webmajsterskich i analytics w G :]

na innych stronach bez większych zmian

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności