Skocz do zawartości

marketing szeptany w praktyce

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

mata i uczta się marketingu szeptanego , a że łonetu nie lubie linkować to wkleiłem całość :)

Prawda o Antku Emigrancie! Przeczytajcie koniecznie!

`Podpisuje się `Antek Emigrant'. Wszystkich odwiedzających co rano dyskusyjne fora internetowe wita słowami: `CZEŚĆ, KOMUSZKI!'. Nie śpi, nie je, najpewniej nie pracuje, tylko pisze i pisze. O tym, że Kaczyńscy i PiS są opatrznością dla Polski, a kto jest innego zdania, to świnia albo nawet Żyd, a może - o Boże! - komunista i gej!!!

Zna go każdy. Antek jest niewątpliwą gwiazdą internetu. Wszędzie go pełno, wie o wszystkim, zdanie ma na każdy temat. Skrystalizowane. Wściekli internauci (Antek jest w sieci znienawidzony i nazywany Trollem) podejrzewają nawet, że za tą ksywą kryje się Kurski, Putra albo Cymański. Może Macierewicz? Otóż nie. Spece od internetu z pewnej mało jawnej służby - zdumieni i zaniepokojeni aktywnością owej persony - sprawdzili i ustalili, że Antek to kobieta. Zwykła, za to... sowicie opłacana mieszkanka Warszawy. Taką ma baba po prostu robotę - siedzieć w necie i pluć: że Tusk to potomek hitlerowca, kłamca, germanofil, aferzysta i [ nierzetelny partner ]; że Pitera to niewyżyta seksualnie, brzydka lesba (sic!); Sikorski - obcy agent; Ćwiąkalski - Fantomas; Komorowski - przygłup; Bartoszewski - dziad, sklerotyk; LiD - organizacja przestępcza; a Olejniczak to dewiant... A za to Rydzyk...

Za to Rydzyk jest krynicą prawdy, a Jarosław i Lech są prawie jak Piłsudski. Prawie, bo marszałek nawet do pięt im nie dorasta.

Ktoś w Onecie policzył, że jeśli AE ma za jednego posta tylko złotówkę, to zarabia około 80 złotych dziennie. Ale ma więcej. Znacznie.

A skąd to wiem? A stąd, że jestem w kontakcie z grupą młodych ludzi, którzy przypadkowo odpowiedzieli na ogłoszenie: `Jest praca od zaraz. 10 zł za godzinę. Wymagania: biegła znajomość internetu, łatwość formułowania wypowiedzi, dyspozycyjność'. Poszły tedy małolaty na spotkanie rekrutacyjne i tam dowiedziały się, że cała robota to siedzenie na internetowych forach i udział w dyskusjach. Udział podług przesyłanych e-mailami i SMS-ami ściąg i instrukcji. Proste? Otóż nie do końca... Zatrudniony ma obowiązek odwiedzać różne kafejki internetowe i tylko stamtąd surfować po sieci. Chodzi najpewniej o to, że prywatny komputer bardzo łatwo namierzyć, a jego właściciela zidentyfikować. Kawiarenka zaś pozostaje w jakimś stopniu anonimowa.

- No to co dokładnie mamy robić? - zapytał znajomy małolat.

- Jest rano jakiś news w portalu. Na przykład że ma powstać komisja śledcza, czego chce LiD. Włączacie się więc do dyskusji na ten temat - objaśnił prelegent.

- No i co piszemy?

- A to, to już my wam powiemy. Płacimy 5 złotych za jeden opublikowany w portalu post. Można zarobić nawet 100 złotych dziennie. Bez podatku. Z ręki do ręki. Każdy wybiera sobie własne ksywy, czyli nicki. Najmniej kilka. Tak będziemy was rozpoznawać. I tak rozliczać.

Z opisywanej tu grupy pięciu studentów nikt się nie zdecydował na tę robotę. Ale ilu w Pcimiu, w Kaczych Dołach, w Rzeszowie, Kielcach, Bydgoszczy i Radomiu odpowiedziało: TAK? W to nam graj. Kasa łatwa, lekka i przyjemna.

Ilu? To widać, wchodząc na Onet, na WP, na Interię i inne portale. Tak zmasowanego ataku na Platformę i LiD jeszcze nie widziałem. Przeliczając wpisy, można stwierdzić, iż cała rządząca obecnie koalicja plus lewica mają poparcie góra 10-procentowe (w rzeczywistości ok. 60 proc.). 90 natomiast procent populacji Polaków kocha PiS (i rozpacza w imieniu ojczyzny po jego porażce), uwielbia posłankę Sobecką i słucha Radia Maryja. Od rana do wieczora. Przerywając to rozkoszne zajęcie tylko na wpisy w forach dyskusyjnych.

No więc jest `Antek Emigrant', jest `prawdziwypolak', jest `Aleksandra_IQ168'... I setki innych. Oni to robią dla forsy, ale kto im płaci? Nietrudno się chyba domyślić. Cel? Też oczywisty: hektolitry plwocin, tony wymiocin wlewających się co dzień do internetu mają wywołać wrażenie, że tak myśli, że tak właśnie wierzy lwia część `zdrowej substancji narodu'. A kto jest innego zdania, ten siedzi w jakiejś antypolskiej komuszej niszy i jest wyalienowany, godny pogardy. Wierzcie mi - to działa. Działa także i na opluwanych, którzy dzień w dzień poddawani są dawce sporego stresu. Znam pewną miłą posłankę, która takie obsobaczające ją posty bardzo przeżywa. Traci zapał i ochotę do działania. Czasem jest `tylko' wściekła, czasem `aż' smutna. A przy okazji - operatorzy, tj. cenzorzy portali internetowych, którzy masowo odrzucają e-maile antyklerykalne i o treści anty-Kaczej powinni pamiętać, że dopuszczając na portal oszołomów, tracą o wiele, wiele więcej. W oczach normalnych ludzi.

`Musimy przemawiać do młodzieży. Musimy odzyskać internet!' - krzyczał Kaczyński. Jego watahy słusznie odebrały te słowa jako rozkaz'.

Autor: Marek Szenborn, `Fakty i Mity'

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli trzymać się szacunków autora, że 90% wpisów politycznych to wpisy kupione przez PiS, po 5 zł sztuka, to koszt dzienny wynosi:

3 portale x po 20 newsów politycznych dziennie x 500 komentarzy x 5 zł x 90% = 135.000 zł

PiS to ma jednak masę pieniędzy i jeszcze potrafi to wyprowadzić na czarno bez podatku!

Gotówkę to może i by skołowali ale musieliby być ostatnimi debilami żeby werbować z ogłoszenia. Dodatkowo mają całą masę pożytecznych debili którzy robią to gratis.

Chociaż faktycznie ostatnio na gazeta.pl coraz więcej dziwnych osobliwości :)

edit: do oficera prowadzącego - to pisałem ja, Jarząbek, nr konta w teczce personalnej

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

A skąd to wiem? A stąd, że jestem w kontakcie z grupą młodych ludzi, którzy przypadkowo odpowiedzieli na ogłoszenie
Marek Szenborn, `Fakty i Mity'

grunt to złapać chwytliwy temat... ktoś pamięta jeszcze "Skandale" ? :(

No chyba że przyjąć wykładnię z MIB, że prawda nie jest "out there" tylko w tego rodzaju pismach własnie :)

O ile jestem w stanie uwierzyć, ze ktoś tam płaci za "trollowanie", to w większości wypadków podejrzewam o to właścicieli tych portali (troll napędza zainteresowanie tematem), + nudzących się ludzi z dostepem do netu.

Owszem trolle zniechęcą część ludzi - ale małą część, dla reszty trollowanie to piękne igrzyska.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności