Skocz do zawartości

G wyindeksowało strone główną

zakręcony

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzam sobie wyniki i strona poleciała w dół, bywa, sprawdzam w narzędziach jak sie strona sobie tam ma i widzę że strona głowna poleciała z indeksu, podstrony są, a głównej nie ma, nie ma jej w cache google...

Czym to może być spowodowane? - w narzędziach powodem jest niedostepność pliku robots.txt, co jest dziwne, bo ten plik jest dostepny

Jezeli temat był gdzieś wałkowany (nie znalazłem), to modzie do dzieła :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To rzecz normalna, u mnie też bardzo często strona główna zostaje wyindeksowana a po jakimś czasie ponownie zostaje zaindeksowana. Mam tak często na kilku stronach i dla mnie takie zachowanie google to już normalka, poczekaj trochę a strona główna zostanie ponownie zaindeksowana :)

w narzędziach powodem jest niedostepność pliku robots.txt,

też tak miałem, z mapą strony też tak jest wrzucasz dobrą mapę w xml takie jak google przyjmuje a i tak Ci wywalają błąd że jest z nią coś nie tak.

domeny (juz nie jest to jedna strona jest ich 6) mają po 4 - 2 latka, są roczne, poza normalnym linkowaniem nic nie zmieniałem

to co je łaczy to wspólne konto w narzędziach webmastera i analitycs

G wyindeksowało im strony głowne, podstrony są nadal :]

część domen nie będących w narzędziach i statach jest bez zmian,

edit:

nawet nie chcę wyciągac wniosków :)

- Reklama -

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Od 10 dni strona główna poleciał z indeksu G. Na pytanie site:domena.pl pokazuje tylko podstrony, ilość praktycznie nie uległa zmianie. Po wpisaniu cache:domena.pl oraz info:domena.pl brak wyników. Sprawdzałem w narzędziach google - brak jakichkolwiek błędów, wszystko według G jest ok. Zaczęło się to przed update pr. Czasem po wpisaniu pozycjonowanej frazy strona nagle się pokazuje, a za chwilę znika. Plik robots.txt jest na swoim miejscu, google ma do niego dostęp. Co może być tego powodem i co z tym zrobić?

W logach serwera nic nie znalazłem, a googlebot odwiedza nadal stronę główną.

Edit: weryfikację strony przeprowadziłem, domena 2-letnia, bez problemów.

ostatnio czytałem (nawet chyba na PiO), że G ostatnio bardzo szybko reaguje na "niedostępność strony" wywala z marszu stronę główną (z indeksu, z cache), reszta pozostaje bez zmian, po 2 tygodniach wszystko niby wraca, ale przez te 2 tygodnie ruch spada do takiego poziomu...

- Reklama -

No właśnie, cholera, mi jedna strona wyleciała po dwóch dniach nieobecności przez problemy hostingu.

na adresdomeny.pl nie ma nic ani w cache ani w wynikach, natomiast jest adresdomeny.pl/index.html i jakaś połowa podstron, które były wcześniej.

Kopie w cache ma tylko kilka z tych podstron i są z 13 stycznia, natomiast strona wyleciała 12go, co widać, niestety dość boleśnie, po statystykach.

Czy można coś poradzić na to, czy tylko pozostaje czekać? :/

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

• 2 miesiące temu...

Ja mam taki przypadek na stronie zaplecza. Skrypt powszechnie znany, wiec adres nieistotny - subdomena na mojej domenie, nie uzywana do niczego. Jako cache strony głównej google pokazuje inną stronę, też na tym skrypcie. Reszta podstron jest OK. Żadnych 301,302 i innych ruchów, tylko instalacja skryptu, adder, trochę precli do zaindeksowania. Chciałem dodać do systemów bo site urósł i przybrało na PR. Wstrzymałem się, bo pomyślałem, ze ktoś mnie weźmie za oszusta, bo cache wskazuje inną stronę, więć PR może być sztukowany. Później o niej zapomniałem, minelo kilka miesiecy i jak sprawdziłem site to stwierdziłem, że jednak dodam do systemów (konkurencyjnych :( ). Przyjęły, wyceniły podobnie, wszystko OK. Aż ten topic mi przypomniał o tym "fałszywym cache" - sprawdziłem, pokazuje nadal cache innej strony, jeszcze innej niż poprzednio, ale nadal ten sam skrypt. IP, serwer inne. Dotyczy to tylko strony głównej, ktorej komenda site:domena.com nie pokazuje. Podstrony są w porządku, indeksacja postępuje. To tylko zaplecze, ale jak by trafilo na główną, to strata na odwiedzalnośći jest spora.

Czy ktoś miał taki przypadek? Lub podobny?

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności