Skocz do zawartości

htaccess co ustawic

Marcin Elo

Rekomendowane odpowiedzi

pyt z dziedziny WP/php ale zawsze robil mi to admin a teraz nei chce mu zawracac gitary. WP pisze zebym recnzie zmienil bo costam jest nieustawione.

wchodze pozniej w moj super panel admina i moge tam ustawic 'set permission' na pliku i teraz jest 755 ustawione. na co powineienm zmienic zeby wordpress sam mi zmienial pliki i zebym recznie nei musial?

dzieki :)

seo is dead

Tomahawk ma rację :)

Napisz dokładniej o co Ci chodzi.

chodzi mi o to ze jak zmienilem nazywanie plikow w WP [z numerycznego na np /%name%] to pojawilo sie, ze musze zmienic htaccess recznie bo ma zakaz dostepu. wszedlem zatem w panel administracyjny konta, znalazlem plik htaccess, ktory moge tam edytowac recznie, ale moge tam tez 'wybrac go' i ustawic permission. bylo na 755, zmienlem na 777 zgodnie z tym co drugi kolega napisal. tylko ze nie wiem co to jest chmod. wiec nie wiem co zrobilem w efekcie. troche zielony jestem wiec nie wiem jak to jasniej napisac.

ustaw chmod 777?

chmod = persmission ?

seo is dead

WordPress database error: [Otrzymano b�?d 28 z obs�ugi tabeli]

SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('post_tag') AND tr.object_id IN (0) ORDER BY t.name ASC

takie cos mi sie zrobilo :) co teraz

seo is dead

masz plik .htaccess dla ustawień w odnośnikach

/%postname%/

(własny schemat)

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

chodzi bez zarzutu na homie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

masz plik .htaccess dla ustawień w odnośnikach
/%postname%/

(własny schemat)

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

chodzi bez zarzutu na homie

owszem takie cos mi sie pojawia tez, mowiac ze 'If your .htaccess file were writable, we could do this automatically, but it isn’t so these are the mod_rewrite rules you should have in your .htaccess file. Click in the field and press CTRL + a to select all.' tylko ze nie moge tego zmienic jakos. wszedlem z poziomu ftp i znlazlem wszysktie htaccessy i ustawilem na nich 777 i writable/exuteable/read etc ale dalejk jakos nie chodzi :/ w tym wypadku scierzka jest taka

/domains/mesothelioma.pl/public_html/news/cgi-bin/ a domena to news.mesothelioma.pl

nie mam pojecia co zrobic.

panel mam direct-admin. ale z poziomu ftp chmod tez porobilem i nic :/

seo is dead

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności