Skocz do zawartości

Nie wyswietla opisu

Veal

Rekomendowane odpowiedzi

żal mnie za tyłek ścisnął

Pozostając w kręgu takich i podobnych zwrotów na wyżyny intelektualne się nie wzniesiesz, ale cóż - ja nie o tym...

Konkretna i poważna odpowiedź na niekonkretne, bezpodstawne, a przede wszystkim, dziecinnie idiotyczne zarzuty .

Zacznijmy od Twoich przeinteligentnych i arcytrafnych rad:

Nauczyć się myśleć.

Organem dużo kompetentniejszym do stwierdzenia czy i jakie posiadam predyspozycje do myślenia, jest organizacja mensa... Opini jej psychologów ufam bardziej niż anonimowemu internaucie, który z powodu braku argumentów merytorycznych ucieka się do personalnych.

Nauczyć się pozycjonować.

Zapewniam, że jeśli będe chciał poszerzyć wiedze z zakresu pozycjonowania to zgłoszę się po więcej genialnych wytycznych. Teraz, o mistrzu wybacz ale nie jestem gotów przyjąć ogromnej porcji wiedzy, którą kryją czeluści Twojego płomiennego umysłu.

Nauczyć się optymalizacji.

Babcia mawiała: "najpierw spraw by działało, dopiero później optymalizuj". Chwalę sobie rady babci. Jest mądrą kobietą.

Nauczyć się robić strony www.

Cóż masz na myśli? Czyż wytyczne W3C, z którymi zgodność cenie, nie sa wystarczająco dobrą skarbnica wiedzy? Podziel się swoją głęboką wiedza i czyń internet lepszym!

A co najważniejsze, nie prosiłem o rady ani oceny serwisu. Prosiłem o pomoc w rozwiązaniu problemu. Ze znajomością sposobu interpretacji xhtml'a przez googlebota się nie urodziłem. Pozwole sobie przejśc w tym miejscu do istoty problemu - googlebot błędnie interpretuje znacznik script, to jest nie dopuszcza jego zamknięcia w obrębie jednego tagu (podobnie jak przeglądarka internet explorer). Jest to błędem googlebota a nie webmastera. Nawet monopolista powinien przestrzegać standardy.

Z powodu braku czasu, odniose się jedynie do nagłupszych fragmentów kolejnych wypowiedzi, tak więc:

Twoje "kwiki", czyli menu w javie jest pod względem pozycjonowania nie wskazane.

Moje "kwiki", wykonane są w javascripcie a nie javie. Zabawne, że zarzucasz mi brak wiedzy o optymalizacji. One są jak najbardziej zoptymalizowane. Pozwole sobie zacytowac fragment kodu odpowiedzialny za ich wyświetlanie.

<div id="kwicks">
<a href="https://www.rainfox.org/hosting" id="kwick_orange" class="kwick">hosting php mysql</a>
<a href="https://www.rainfox.org/grafika" id="kwick_yellow" class="kwick">grafika, projektowanie, strony www</a>
<a href="https://www.rainfox.org/aplikacje" id="kwick_indigo" class="kwick">skrypty php, aplikacje</a>
<a href="https://www.rainfox.org/pozycjonowanie" id="kwick_blue" class="kwick">pozycjonowanie www</a>
<a href="https://www.rainfox.org/audyt" id="kwick_green" class="kwick">audyt stron www</a>
</div>

Cóż więc pod względem pozycjonowania jest nie wskazane w tym kodzie? Jaki związek ma to z javą?

Patrze i wiedze skutki zmiany struktury linków. Zapraszam pod ten adres za tydzień, dwa kiedy sytuacja się ustabilizuje.

Obejrzyj kod źródłowy. Z niego widać, że strona była zrobiona w przysłowiowe 5 minut.

Cóż w tym złego. Czy ta strona wygląda na oddaną do użytku? Odsyłam do przysłowia babci, z wcześniejszej części wypowiedzi. Mimo wszystko jest on w pełni zgodny ze specyfikacją XHTML 1.0 Strict.

Nie mam monopolu i nie umiem wszystkiego jednak mogę Ciebie zapewnić, że mi to nie minie gdyż od kilku lat żyję między innymi z tego i daję pracę innym.

Przykro mi, że osoba która siedzi w branży tyle lat, nie odróżnia zaplecza od strony firmowej. NIP? Regon? Chociażby dział kontakt? Widzisz go na tej stronie?

Nie wiem gdzie masz ten hosting ale u mnie kilka razy strona ładowała się kilka sekund na 6mbit łączu co przy wadze 4kb wydaje się dziwne.

Strona od zawsze znajdowała się na localhoście, i tam też przez najbliższy czas posiedzi. Jeszcze nie zadecydowałem jaka będzie jej przyszłość, najprawdopodobniej zostanie zapleczówką - o czym wspomniałem wcześniej.

Cóż, smutne, że na proste i jasno sformuowane pytanie, odpowiedzią była masa niekonstruktywnej krytyki, nie związanej absolutnie z poruszaną kwestią.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

veal.. veal.. Po co ty zadajesz pytania ? Po to by skrytykować odpowiedzi ? Jeśli jesteś taki mądry to po cholerę pytasz wogulę ?

Potem tacy jak ty piszą ... czemu nikt nie odpowiada no moje pytanie ...

:) :) ;):D

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Pisząc ten topic nie znałem odpowiedzi na pytanie "czemu google nie wyświetla opisu?" nie prosiłem o inne rady ani oceny mojej osoby, mojego sposobu prowadzenia "biznesu" czy też jakości wykonywanych przezemnie stron.

Odpowiedź otrzymałem - dzięki temu topicowi - na kanale #seo, za co serdecznie dziękuję.

Podzieliłem się nią tutaj - na wypadek gdyby ktoś miał podobny problem.

Nie krytykowałem odpowiedzi na postawione pytanie ale bezpodstawną i niekonskruktywną ktytykę mojej osoby,

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności