Skocz do zawartości

CTR na poziomie 0,20%

HardyTwardy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo niski CTR (0,20%). Po kilku zmianach, testach, próbach... Ręce mi opadają bo nie mam koncepcji jak zwiększyć klikalność. Adres to www.psp-hack.info.

Druga sprawa, że reklamy nie zawsze są powiązane tematycznie z tematyką mojego bloga.

Macie może jakieś rady co mógłbym zmienić?

Przede wszystkim dopasuj kolory:

- tło ustaw na ciemno-szare (nie rób czarnego) i "przyszarz" biały tekst,

- w ".entry p" dodaj większy odstęp między wierszami (line-height),

- pozbądź się w ".post" ohydnego justowania do obu stron (żeby mieć ładny układ

chorągiewkowy, podziel najdłuższe wyrazy przy pomocy ­),

Na początek wystarczy, resztę dopasujesz po dokonaniu w/w zmian.

...

Mi osobiście przeszkadzał ten zielony kolor, dawał po oczach.

Nie centruj też tego dużego boxa, tylko daj do lewej.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Jakoś ten zielony kolor reklamy powoduje że moje oczy uciekają przed ich treścią, może nie ze względu na sam kolor ale chyba z powodu tej samej kolorystyki menu po prawej. Linki zostawił bym zielone ale zamienił bym ten kwadrat z linkami na linki poziomo (4 w wierszu w tym wypadku jeśli się zmieszczą), u mnie większa klikalność jest w poziome linki.

Kontekstową bym dał nagłówek na czerwono a pozostałość wyszarzył. Rozmiar reklamy moim zdaniem OK.

W samym tekscie widział bym mniejszą reklamę za to lepiej wkomponowaną w otaczający tekst.

Ogólnie to zastanowił bym się nad wywaleniem tych linków z prawej a w ich miejsce mały kontekst plus jakiś firefox poniżej.

U mnie ctr jest o wieeele wyższy, adresu niestety nie mogę podać z wiadomych względów.

Pozdrawiam!

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Ja tam na przykład w ogóle nie widzę reklam...

Ach, to ten wielki banner Nazwy to AdSense. !!! Zablokuj wyświetlanie reklam graficznych albo przynajmniej wywal filtrem reklam konkurencyjnych nazwę właśnie. Jak ktoś chce hostować swoje pliki to raczej nie interesuje go płatny hosting. Choć może powinien...

A ja mam pytanie troche z innej beczki.

Powiedzmy ze mam 5 stron, kazda ma reklamy ze swoim kanalem. Kazdy kanal ma swoje CTR.

Ale na kazdej sronie mam po 1 reklamie bez kanalu aka napisane 'kodem' a nie przez gotowy kod sciagniety [czyli zapisane sa kolory w pliku etc]. I tam CTR jest tez na te wszystkie 'bezkanalowe' a kazda z nich jest na 1 z 5ciu stron.

I teraz! google nalicza stawki inne za klikniecie gdy bylo 1 odsloniecie [100% CTR] i inne jak bylo 20 na 100. tylko, jak zachowa sie w sytuacji gdy np na 1 z tych stron bylo 1 wyswietlenie [CTR 100% zatem], ale jest bez kanalu wiec mialo wiecej wysiwetlen czyli CTR jest inny.

Nie wiem czy napisalem jasno, ale mam nadzieje ze ktos zrozumial co mam na mysli.

Czy nie jest tak, ze lepiej umieszcac rekalmy bez kanalow?!

seo is dead

OK. pierwsze zmiany wprowadzone. Jeszcze jakieś sugestie?

Ja może odrazu się spytam:

1. Czy na dole artykułu lepsze się wam wydają duże boksy, czy raczej małe prostokątne banery 468 x 60.

2. Czy lepiej u was sprawdzają się reklamy statyczne, czy może skaczące po stronie wraz z każdym przeładowaniem w inne miejsce tekstu.

google nalicza stawki inne za klikniecie gdy bylo 1 odsloniecie

[100% CTR] i inne jak bylo 20 na 100

CTR jak i kanały nie maja nic wspólnego ze stawkami za kliknięcia. Coś chyba pomieszałeś z eCPM które to obrazowo pokazuje ci ile zarobiłbyś za tysiąc wyświetleń reklamy przy takich stawkach i takiej klikalności (CTR). W sumie to o eCPM należy walczyć, ale taki sposób jak przedstawiasz nie zwiększy twoich przychodów.

1. Czy na dole artykułu lepsze się wam wydają duże boksy, czy raczej małe prostokątne banery 468 x 60.

Ja bym tam w ogóle nie dodawał jednostek boksowych, tylko najwyżej linkowe. Tam i tak mało kto zagląda...

2. Czy lepiej u was sprawdzają się reklamy statyczne, czy może skaczące po stronie wraz z każdym przeładowaniem w inne miejsce tekstu.

Reklam skaczących nie testowałem. :P

Dzięki za rady.

Na razie CTR skoczył na troszkę ponad procent (ost. 7 dni), ale to raczej dzięki boksom na dole strony. Bez tych boksów mam średnią 0,3. Poczekam jeszcze 2 tygodnie i spróbuję jeszcze czegoś, jednak boksy w tekście mimo wszystko są częściej zauważane przez użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności