Skocz do zawartości

Adsense - mimo ad blockerów

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Używanie takich programów jak adblock jest złe, ale fakt że niektóre strony przeginają, zwłaszcza, jeśli chodzi o animacje flash, sam używam IE7pro i tam blokuje właśnie tylko flash.

Chyba najważniejsze jest to, aby blokady reklam nie były zintegrowane z przeglądarkami i domyślnie włączone.

Wychodzę z założenia, że user świadomy istnienia takiego czegoś jak Adblock (lub IE7pro itp.) blokuje sobie reklamy, bo i tak nie chce w nie kliknąć, wiec tak naprawdę poprawia CTR i eCPM.

Jest także przecież możliwość w miejsce blokowanej naszej reklamy adsense wyświetlić takiemu userowi inną reklamę, np. baner naszego innego serwisu.

Serwisy takie jak onet, czy gazeta.pl należą do wydawców, w których często lwi udział mają OFE, wniosek taki, że okradacie tych co pracują w tym kraju uczciwie, płacą gigantyczny ZUS i chcą żeby OFE bdb. lokowało ich pieniądze żeby w przyszłości mieć wysoką emeryturę.

prusakoleb, pisz na przyszłość po polsku, bo część tego forum to są ludzie dorośli, którzy już nie zadają się z 16-latkami i nierozumieją młodzieżowego slangu

Serwisy takie jak onet, czy gazeta.pl należą do wydawców, w których często lwi udział mają OFE, wniosek taki, że okradacie tych co pracują w tym kraju uczciwie, płacą gigantyczny ZUS i chcą żeby OFE bdb. lokowało ich pieniądze żeby w przyszłości mieć wysoką emeryturę.

prusakoleb, pisz na przyszłość po polsku, bo część tego forum to są ludzie dorośli, którzy już nie zadają się z 16-latkami i nierozumieją młodzieżowego slangu

ale żes wymyślił ;)

Mam nadzieję ze w to nie wierzysz, bo w takim razie moje wyrazy współczucia.

Czy jak ktoś nie czyta ulotek ze skrzynki pocztowej to jest złodziejem ? Ludziom w głowach sie poprzewracało jak czytam takie wypowiedzi. Zaraz ktoś napisze ze moim obowiązkiem jest klikanie w reklamy :) . Zainteresuj sie na co idą te gigantyczne ZUS-y , jak wogóle działa nasz "wspaniały" system emerytalny itp.

Zainteresuj sie na co idą te gigantyczne ZUS-y , jak wogóle działa nasz "wspaniały" system emerytalny itp.

nie mam ochoty na pyskówki z dzieciakami, ale masz:

Aktywa OFE mogą być lokowane między innymi w:

- obligacje, bony i inne papiery wartościowe emitowane przez Skarb Państwa lub Narodowy Bank Polski oraz pożyczki i kredyty udzielane tym podmiotom

- obligacje i inne papiery wartościowe gwarantowane przez Skarb Państwa lub Narodowy Bank Polski, a także depozyty, kredyty i pożyczki przez nie gwarantowane

- depozyty bankowe i bankowe papiery wartościowe

- akcje spółek notowanych na regulowanym rynku giełdowym

- akcje narodowych funduszy inwestycyjnych

- obligacje i inne dłużne papiery wartościowe emitowane przez jednostki samorządu terytorialnego i zabezpieczone całkowicie obligacje innych podmiotów

- jednostki uczestnictwa funduszy inwestycyjnych.

Czytając ten temat naprawde sie trochę przeraziłem tematami na które zaczęliście schodzić :)

Ale wracając do tematu, to wyświetlanie reklam mimo adblocków powinno być także dostępne dla zwykłych kont. Zazwyczaj reklamy na naszych stronach są ładnie wpasowane, a zablokowanie reklamy przez adblocka psuje wygląd witryny, zostaje puste miejsce i wygląda to nieestetycznie.

To kolejny być może prozaiczny powód dla którego reklamy powinny być mimo wszystko wyświetlane :P

1) Grupa osob swiadomie blokujaca adsense to wg mnie mniej niz 1% internautow

2) Bardzo duza czesc ludzi blokuje adsense nieswiadomie, jak ja przez pewien czas, np. przez uzywanie kasperskiego

3) Ja tez mam dosyc zawieszania sie kompa czy walki z uciekającymi X na wp i innych onetach

Nazywanie wiec blokujacych, ze sa psychicznie chorzy, jest raczej objawem... choroby psychicznej - jakiejś paranoi czy coś podobnego (nie znam się). Jeśli sie ma takie kompleksy, to powinno sie pracowac w mniej 'denerwujacej' branzy.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Sami jesteśmy sobie winni że coraz więcej osób używa adbloków (my jako webmasterzy), dopóki "giganci" polskiego internetu nie zmienią wyskakujących pop-upów czy innych flashowych gadżetów na reklamę kontekstową (jak kogoś razi reklama kontekstowa, czy muli komputer to już naprawdę czas się leczyć ;-) ) Osobiście uważam reklamę kontekstową za doskonały kompromis między użytkownikami strony a webmasterami

Panowie my na adblokach tracimy kilka dolarów dziennie a google traci miliony jak procent osób blokujących reklamy będzie na wysokim poziomie to samo google coś wymyśli i podsunie nam rozwiązanie - narazie widocznie nie jest tak mocno tragiczne jak się niektórym wydaje :shout:

Nie masz gdzie stawiać zaplecza? - Darmowe serwery dla webmasterów ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności