Skocz do zawartości

[startup] Viveo.pl

CashNet

Rekomendowane odpowiedzi

1. Adres: https://viveo.pl

2. Krótki opis: Viveo.pl to katalog kodów rabatowych. Każdy sklep może bezpłatnie dodać się do niego i udzielić naszym użytkownikom rabatu o dowolnej wysokości.

3. Funkcjonalność: Sklep otrzymuje własną podstronę (np. https://viveo.pl/sklep_Gustowna.pl_1.html), która zawiera najważniejsze informacje na jego temat.

Użytkownik odwiedzający Viveo.pl może przeglądać kategorie, wyszukiwać je lub po prostu wpisać w wyszukiwarce nazwę sklepu (wie już, że chce w danym sklepie złożyć zamówienie, ale chce sprawdzić czy może dzięki nam zrobi zakupy o kilka % taniej). Kody rabatowe widoczne są po założeniu konta i zalogowaniu się. Podczas rejestracji użytkownik może wybrać interesujące go kategorie z serwisu, dzięki czemu będzie w przyszłości informowany o nowych sklepach dopisanych do tych kategorii. Po zalogowaniu się użytkownik może też sortować sklepy w danej kategorii przy uwzględnieniu wysokości rabatu (od najwyższego do najniższego).

4. Uwagi dot. współpracy: Zapraszam właścicieli sklepów pod ten adres: https://viveo.pl/nowysklep.html. Jeśli chodzi o uwagi to wymagamy zmiany raz na jakiś czas "treści" kodu rabatowego, aby zapobiec zapisywaniu/zapamiętywaniu go przez użytkowników - zależy nam aby wracali :-). Kod można podmieniać ręcznie lub przez nasze API dostępne po założeniu konta sklepu.

5. Kontakt: Szymon Przybyszewski; GG: 1172038; tel. 605-242-971; info@viveo.pl

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Fajnie by było wiedzieć jaki dostane rabat bez logowania

2. Czy sklep ma możliwość dodania X rabatów dla Y kategorii uwzględniając produkt Z w maksymalnej ilości W? !!!

3. "Dla zapytania“zapper” znaleziono następujące wyniki" spację ktoś zjadł.

4. "Już 3sklepy korzysta z viveo.pl do zwiększenia swoich zysków." trochę nie gramatycznie :) Zresztą póki co usunął bym taki napis bo jednak on nie zachęca.

5. https://viveo.pl/polec_formularz.html - Dałbym jakąś domyślną wiadomość, by nie trzeba było wpisywać. + opcja poleć będąc w sklepie

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Pomimo rozbudowanego designu muszę pochwalić, że strona jest czytelna.

EDIT:

Opcja poleć znajomym działa jak bramka e-mail? Mogę wysłać komuś wyzwiska, albo spam i będę anonimowy.... nieźle....

Ja bym tam tylko dał: e-mail znajomego, mój e-mail, mój nick/nazwisko.

Przeanalizuj i zobacz, że dobrze mówię. !!!

Projekt działa w 100% ale na userów się jeszcze nie nastawiamy - najpierw sklepy bo nic nam po userach jeśli wejdą, zobaczą, że nic tu nie m i wyjdą :unsure:.

MMP:

1. Pomyślimy nad tym, nie ma sensu tego blokować dla niezalogowanych. Wystarczy, że logowanie będzie potrzebne do zobaczenia samego kodu.

2. Nie :). Ale wprowadzimy pole "Uwagi do kodu", gdzie sklep może napisać, że kod działa np. tylko dla kategorii X i Y, albo informacje o tym gdzie ten kod trzeba podać (niektórzy nie mają opcji kodów w systemie i podaje się go np. w polu z uwagami do zamówienia.

3. Do poprawienia

4. Też do poprawienia. Wiadomo napis nie zachęca, ale w przyszłości będzie :). Jeśli nowe sklepy będą napływały powoli to go skasujemy, a jeśli uda się w krótkim czasie zbudować bazę 80-100 sklepów to myślę, że będzie mógł zostać :).

5. Do dodania - programmer przyjdzie do pracy dopiero po nowym roku więc wtedy to poprawi.

Co do tego emaila jeszcze to sbvc masz racje. W całym zamieszaniu związanym z projektem nie zwróciłem uwagi na taką drobną sprawę jak otwarta furtka dla spamerów :).

pomysl bardzo fajny, nazwa (moim skromnym zdaniem) zupelnie do bani - no ale moze Wam sie uda wyporomowac marke, czego Wam zycze

Jesli chodzi o uwagi to poprawcie e-maila aktywacyjnego wysylanego przy rejestracji, wyglada fatalnie pod np. The Bat! (czyli przy podgladzie txt).

Pomysł rewelacyjny - piwo na konferencji 0,3 :P masz jak w banku :)... ale ta domena... na poczatku myslalem, ze kupujesz domeny "pod natchnieniem bolsa" i jakas literówka :D

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

No to mnie zmartwiliście z tą nazwą :-). Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że serwis się obroni. Inną propozycją była krainarabatow.pl, ale viveo zostało przegłosowane :P. Pod krainarabatow.pl w niedługim czasie odpalimy bloga a'la snobka.pl, który będzie opisywał ciekawsze produkty ze sklepów z viveo wraz z informacją o możliwości uzyskania rabatu :).

Ale cieszę się, że przynajmniej pomysł się podoba bo ostatnie miesiące w polskim internecie pokazały, że dobry pomysł obroni się nawet mimo złej nazwy i kiepskiego wykonania ;). Oby tylko właścicielom sklepów się spodobał bo póki co odzew minimalny, ale możliwe, że jeszcze wszyscy odpoczywają na kanarach ;-).

NIe to żebym się czepiał ale umrze śmiercią naturalną, no chyba ze macie tyle kasy co allegro żeby to wypromować wszędzie gdzie się tylko da no i wypozycjonowac jak ceneo czy nokaut, bo jak na razie nikt tego nie znalazł.

W każdym razie trzymam kciuki.

Marketing internetowy dla firm

pierwsze skojarzenie: serwis video (vimeo.com), nazwa rzeczywiście najsłabszym punktem, wykonanie ładne, nie chce mi się rejestrować aby poznawać jakieś rabaty :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności