Skocz do zawartości

[startup] Viveo.pl

CashNet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pomysł bardzo dobry.

Jak dla mnie takie narzędzie jest dużo bardziej przyjazne dla sklepów niż porównywarki.

Już się zapisałem z jednym sklepem. Zobaczymy :shout:

O sklepy bym się nie martwił, na pewną się przyłączą, trochę w tym pomogę :P

Moje uwagi:

- rejestracja - rubryki do wpisywania zrób dłuższe (nie widać wpisywanych danych - będą błędy)

- KONIECZNIE zrób możliwość rabatowania konkretnych produktów a nie tylko całego sklepu

- przygotuj trochę bannerków do promocji

Pozycjonuj, pozycjonuj, pozycjonuj.

Pozdrawiam,

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Sklep otrzymuje własną podstronę (np. https://viveo.pl/sklep_Gustowna.pl_1.html), która zawiera najważniejsze informacje na jego temat.

Jak na serwis promowany na forum o pozycjonowaniu i optymalizacji, to "nie podobają mi się" linki pośrednie jakie stosujesz w url'ach do stron sklepów internetowych.

Dlaczego pod logo, screenem oraz adresem url masz przypisany adres np.: https://viveo.pl/url.php?id=1 a nie link bezpośredni: https://www.gustowna.pl?

:D

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Dzięki wszystkim za opinie. Wzięliśmy je sobie do serca i programista dostał już wytyczne. Kategorie są też trochę nie przemyślane - sporo osób prosiło o stworzenie nowych i będą takie zrobione, zainteresowanych poinformuję mailowo.

Wiadomo, że nie chce wam się teraz rejestrować, żeby zobaczyć rabat i nie liczę na to :D. Ale jeśli ktoś będzie robił zakupy to wiadomo, że poświęci te kilka minut aby zaoszczędzić kilkanaście (czasem kilkaset) złotych.

Edit: Martin - jest to zrobione po to aby prowadzić dla właścicieli sklepów staty wejść. Tam będzie redirect 301, więc linka google powinien zliczyć.

Chyba każdy szanujący się posiadacz sklepu ma własne statystyki, więc sobie po refererach zobaczy ile ma kliknięć z domeny viveo.pl, i przede wszystkim co przekierowani użytkownicy robią w sklepie, itd.

jakieś tam cyferki w zewnętrznym serwisie nikomu nic nie powiedzą, potrzebne jak rzep na psiej...

zatem dawać bezpośredniego URLa, jeżeli serwis będzie pozycjonowany, szczególnie kategorie w których ów URL by był widoczny to będzie to kolejny argumencik do korzystania z serwisu...

Wszedłem na stronę, i jestem zdezorientowany. Patrzę - fotografia, o - może coś dla mnie. Klik. Patrzę dalej - lampy błyskowe, i jakaś siódemka mi się świeci? Siedem ofert rabatowych na lampy? Wypas! Klik ... eee? WTF? Sklep z bielizną? NLP-shop? O co chodzi?

A nazwa faktycznie taka-se.

AdamD spokojnie :). Wyszedł błąd w skrypcie a tak jak pisałem wcześniej - programista dopiero dziś wrócił i siada do tego więc poprawi. Najważniejsze, że sklepów pomału przybywa, a jeszcze do nikogo nie wychodziliśmy bezpośrednio. Priorytetem jednak nie jest jak największa liczba sklepów, ale jak największe pokrycie kategorii bo co z tego, że będzie 100 sklepów z bielizną, a reszta tematów 0 :). Priorytetem jest przynajmniej 1-2 sklepy w każdej kategorii, a dopiero potem masówka ;).

Wymóg rejestracji aby zobaczyć wysokość rabatu zostanie zniesiony. Jednak aby zobaczyć kod chcemy zachęcać do rejestracji. Tam żadne mailingi nie będą wysyłane, jedynie informacja o tym, że do wybranej przez usera kategorii zostały dodane nowe sklepy.

Bardzo dobry pomysł :-)

Przyznam, że chyba jako jedyny nie miałem skojarzeń z video (ale to już raczej prywatne skrzywienie, w 90% tak się kojarzy) tylko bardziej z ceneo :)

No ale cóż, register i czekam na rabat który mnie zainteresuje ;-)

Hmm.. może póki nie za dużo sklepów to jakieś info jak się wejdzie do pustej kategori ? Brak rabatów etc... bo biała strona jest więc nie wiadomo czy błąd czy pusto :)

logo-stat4seo-blue-small.png

No ja też bardziej bałem się o skojarzenia z ceneo niż z vivid :).

Sklepy sie pomału rejestrują, a programista wprowadza zmiany i naprawia to co było zepsute :). Wartość rabatów widać już bez logowania.

Co do pustej kategorii - pomyślimy nad tym monitem w tylu "brak kategorii" +wzmianka o tym, że wystarczy założyć konto aby być poinformowanym o dodaniu tu jakiegoś sklepu :D.

Serwis od strony graficznej bardzo ładny i czytelny, ale to już Wszyscy zauważyli. Tylko ten design ma jedną wadę, a mianowicie ciężko będzie zamieścić w nim ewentualne reklamy na które powinien być zbyt jak już serwisu uda się Wam rozkręcić...

W lewej kolumnie jest przedstawiona oferta sklepów z największym rabatem, jednak IMHO jak już wejdziemy na konkretny sklep brak informacji do jakiej kategorii dany sklep należy i na jakiej artykuły udziela rabatu.

No i kwestia "Aby zobaczy swój rabat w tym sklepie: " brzmi tak bardzo personalnie (ja mam taki, a może ktoś inny ma inny) takie mam odczucia względem tego tekstu :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności