Skocz do zawartości

BAN na content

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie to żadne odkrycie ale zauważyłem że google daje BANy nie tyle na samą domenę tylko na zawartość strony...

Tego typu wnioski wysuwam na podstawie moich dwóch domen:

Mam dwie domeny:

xxxxxx.pl i xxxxxx.org obie miały BANana !!!

Domena xxxxxx.org wylądowała na parkingu domen po czym po kilku dniach pojawiła się w indeksie wyszukiwarki :|

Domena xxxxxx.pl ma cały czas BANa. Postanowiłem stworzyć subdomeny i pozycjonować kilka osobnych działów serwisu, efekt taki:

- Subdomena nazwa.xxxxxx.pl która miała całkowicie inny content została ładnie zaindeksowana, jednak po dodaniu identycznej struktury (ten sam skrypt i baza danych tyle że strona główna różniła się troche treścią) strony co domena głowna, subdomena wyleciała z indeksu.

- Subdomena nazwa.xxxxxx.pl która miała identyczną treść co domena główna wcale nie pojawiła się w indeksie...

Dzisiaj zmienia cały content domeny głównej i zobaczymy jakie będą tego efekty :) Zostaną jedyniew miare te same metatagi aby nie stracić trafic-u z netsprinta :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Pewnie to żadne odkrycie ale zauważyłem że google daje BANy nie tyle na samą domenę tylko na zawartość strony... [......]

odkrycie godne Nobla :shout:

Tobie i wszystkim innym polecam ostrożniejsze podchodzenie do nazewnictwa oraz formułowania niektórych stwierdzeń bo innym może coś takiego "zamerdać w głowach" i np. zaczna się zastanawiać czym sie różni ban na domene od bana za zawartość .

PS.

Bany na domene zawsze są "przyznawane" za jej zawartość .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

odkrycie godne Nobla biggrin.gif

Będę sławny :)

czym sie różni ban na domene od bana za zawartość .

PS.

A nie można dostać BANa za przelinkowanie itd:>?

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

odkrycie godne Nobla biggrin.gif

Będę sławny :)

czym sie różni ban na domene od bana za zawartość .

PS.

A nie można dostać BANa za przelinkowanie itd:>?

za linki to filtr - sandbox

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności