Skocz do zawartości

tani hosting na opisy gg

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

Zaskakuja mnie hostingi:) Otóz dziś wchodze na moją domenę, patrze komunikat:

Nie można nawiązac połączenia z bazą danych, wchodze w cpanel i widzę...

baza usunięta myslq opisygg.. echhh..

Czy ty możliwe aby opisy gg skryptu przykład z internetu :::::> www.opisygg.netseo.cal.pl

przeciążały baze .Czy można jakos skrypt poprawic? Miałem dzis pewne zdarzenie.Wchodze popołudniu na strone z opisami gg,i widze baza usunieta.Znacie moze jakies hostingi tanie na opisy gg, zeby nie bylo problemow takich?

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

Hmmm cal.pl usunal Ci baze i nic nie powiedzial? Jakos nie chce mi sie w to wierzyc... Moze jakis atak sql injection? Albo skrypt sam jakis blad zrobil, ale przeciez zadna firma nie moze ot tak wyczyscic / usunac bazy (co najwyzej ja zablokowac, ale tez e-mail powinien byc wyslany).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Możliwe. Tyle że musi być trafic rzędu 10-30k uu dziennie !!! Przynajmnij mi przy takim traficku zabrakło "połączeń" do MySQL przez co nazwa.pl mnie delikatnie mówiąc wykopała :)

A jeżeli chodzi o usuwanie baz danych to płatny hosting nie ma takiego prawa... Jedyne co to mogą zablokować konto...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

jesli stawiasz na hostingach smieci typu darmowe opisy, teksty piosenek i inne senniki to sam sie prosisz o klopot. Wszystkie tego typu bazy ktore widzialem w wersji domyslnej sa tak zrobione, ze zajezdzaja serwer.

pozdrowienia.

googlerulz.

Sprawdz sobie logi. Ja mialem taki przypadek ostatnio, ze user zaatakowal bot onetu i buszowal wszystkie podstrony w jednym momencie !!! Fakt, baza 200MB, ale na co dzien nie generuje obciazenia - jedynie tego jednego dnia wygenerowala load ~ 20 :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

arek_inc, niech zgadne, baza tekstów piosenek :)?

jesli stawiasz na hostingach smieci typu darmowe opisy, teksty piosenek i inne senniki to sam sie prosisz o klopot. Wszystkie tego typu bazy ktore widzialem w wersji domyslnej sa tak zrobione, ze zajezdzaja serwer.

Nie no nie porównuj bazy z tekstami piosenek i bazy z opisami do gg/sennikiem... Przy tekstach piosenek sama baza danych obciąża serwer (zwykle ma powyżej 100MB) a przy opisach gg czy tam senniku to musisz mieć spory trafic aby był to seriws kłopotliwy dla hostingu !!!

Michał Kryński

Nie, jakiś słownik chyba (nie wnikałem, coś w nazwie takiego było). Ale faktycznie to wszystko zależy od trafficu, bo jeśli strona jest robiona tylko dla googlebota (inne są poblokowane) to nawet przy dużych bazach, obciążenie jest znikome.

Bazy sennikow czy opisow przewaznie maja znacznie wiecej rekordow niz bazy z tekstami.

zdziwiłbyś się !!!

Baza tekstów piosenek(największa) : pewnie około 300 k rekordów

Baza opisów gg (największe jakie widziałem to 120k opisow): 130k rekordów (licząc ze dodatkowo będą jakieś inne tabele)

Baza sennika: nie widziałem większej niż 15k rekordów.

Dodatkowo jeden rekord z tekstów piosenek jest kilkakrotnie większy "wagowo" niż jeden rekord sennika czy opisów.

Więc chyba taka statystyka mowi sama za siebie :)

I według mnie wielkość bazy danych ma znaczenie i to spore, dla przykładu podam moje forum phpBB by Przemo :) po usunięciu 20k postow forum zaczeło lepiej śmigać, skończyły się problemy z obciążeniem (error 500)

bo jeśli strona jest robiona tylko dla googlebota (inne są poblokowane) to nawet przy dużych bazach, obciążenie jest znikome.

Też niekoniecznie bo googlebot i te inne badziewia potrafi niezle hulać po serwisie :) U mnie tak hulał po tekstach piosenek :)

Michał Kryński

Ale faktycznie to wszystko zależy od trafficu, bo jeśli strona jest robiona tylko dla googlebota (inne są poblokowane) to nawet przy dużych bazach, obciążenie jest znikome.

Na pewnym hostingu zainstalowałem ok 2 tyg temu opisy gg z bazą 8 mb. Dodałem indexy, w .htaccess zablokowałem dostęp botom, za wyjątkiem googlebota, linkowałem niewiele a mimo to obciążenie procesora wyniosło 3.16% (limit: 2%) (info z komunikatu ostrzegawczego) :unsure:

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Mnie dziś też cal.pl wykopał - i to nie za bazy - tylko za wiki :unsure:

Wszyscy wokół mówili, że cal.pl ma cienki serwery - ja pomyślałem, co tam - nie bedę zadnych katalogów u nich dawać - nie wykopią... a jednak. W cal.pl jedynie domeny sie opłaca kupować.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Większość skryptów, czy to opisy GG, senniki czy dowcipy są napisane w bardzo prymitywny sposób.... i dlatego tak obciążają serwery.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Przy okazji, porównywał ktoś orientacyjnie obciążenie przez opisy gg z obciążeniem przez qlweba? Przy podobnym site, trafficu, ruchu botów - co bardziej obciąża?

Pewnie qlweb patrząc na ilość zaptytan generowanych przez np MyGaD a qlweb :unsure: Poza tym zależy od wielości bazy ;P Bo qlweb ma jakaś tabele powiązań kategorii z wpisami i ona dość mocno obciąża serwer :)

Mar, to zależy od skryptu :) Bo według mnie np MyGaD jest nie najgorzej napisany, ma cachowanie zapytań, cachowanie szablonu smarty :)

w skrypcie mygad wielkie obciążenie generowało zapytanie do bazy budujące menu, robiąc statyczne menu wszystko działa bez większych problemów

A przypadkiem menu nie jest cachowane :)? Bo w sumie jest to element "statyczny" witryny.

Michał Kryński

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności