Skocz do zawartości

Czy możliwy filtr za zmianę treści

Liszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie uruchomiłem dla żony stronkę świadczącą usługi z zakresu tłumaczenia CV na język angielski i niemiecki.

Strona zrobiona samodzielnie. Postanowiłem nie dodawać ją żadnymi adderami aby nie wpaść filtr. Żadnych automatów. Więc pokolei.

1. Strona postawiona

2. Strona dodana do wyszukiwarek Google, onet, wp.

3. Strona dodana do podstawowych katalogów Typu onet wp kps otwarty webweb itp.

4. Dodanie jej do systemu linkorn przyrost 5linków na dzień maks 40linków

Strona ładnie zaindeksowana na zadane frazy pokazuje sie na od top 2 do top 10. Wszystko ladnie gra. Dopieściłem więc teksty poprawiłem nagłówki aby byly inne dla każdej podstrony. Dodałem jedną nową podstronę i nagle filtr. Brak strony w wynikach. Oczywiscie pojawia sie z poleceniem site.

Czy w takim przypadku filtr mógłby być spowodowany zmianą treści (nagłówków) już po zaindeksowaniu strony? filtr utrzymuje się już drugi tydzień.

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

ja jako stary wyjadacz dopiero dzisiaj uświadomiłem sobie, że adderem nie pozycjonuje się żadnych stron na których nam zależy (jeśli chodzi o serpy). Dla zaplecza niekoniecznie, bardziej dla systemów wymiany linków.

Lepiej późno niż w cale. I co ban czy filtr?

Liszek

Brak strony w wynikach. Oczywiscie pojawia sie z poleceniem site.

Te 2 zdania się wykluczają.

Podaj frazy, na jakie spadła.

ja jako stary wyjadacz dopiero dzisiaj uświadomiłem sobie, że adderem nie pozycjonuje się żadnych stron na których nam zależy (jeśli chodzi o serpy). Dla zaplecza niekoniecznie, bardziej dla systemów wymiany linków.

popieram - strona bez dodawania jest na wszystko wyżej niż ta z dodawarki

Liszek, tak jest filtr za całkowitą zmianę contentu, nie pamiętam gdzie się wylatuje i na ile ale jest na bank

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Lepiej późno niż w cale. I co ban czy filtr?

filtr. Z banem za linkowanie jeszcze się nie spotkałem (jeśli chodzi o umiejętne linkowanie).

Teraz moja najbardziej dochodowa strona (70% dochodów) dostała filtr i trzyma już od miesiąca ...

Użyłem addera z myślą, że google mi nic nie zrobi bo to samo może uczynić konkurencja i wyniki byłby sztucznie wygenerowane.

Chociaż mam wątpliwości czy to adder.

Co do topicu.

Brak strony w wynikach. Oczywiscie pojawia sie z poleceniem site.

Te 2 zdania się wykluczają.

jemu chodzi o to, że wyniki spadły ale podstrona jest w indeksie.

Powodem tego może być zmienienie współczynnika o sposobie linkowania zwane przez niektórych FSB (de facto FSB to mit ale idealnie pasuje na określenie tego algorytmu).

Dodanie jej do systemu linkorn przyrost 5linków na dzień maks 40linków

niestety ale linkorn to najbardziej przereklamowany system. Nie wiem kto Ci doradził korzystanie z niego. Dla nowej strony użyj linkme, który jest bezpieczniejszy.

@edit

Liszek, tak jest filtr za całkowitą zmianę contentu, nie pamiętam gdzie się wylatuje i na ile ale jest na bank

u mnie zmiana contentu+zmiana ip=3 miesięczny filtr (jak do tej pory ale dalej trwa).

heh, pozycjonowanie, katalogi, jakies smierdzace precle i system

i to nazywacie pozycjonowaniem?

nakrecanie głupiej tłuszczy przez cfaną tłuszcze tylko po to zeby cfana tłuszcza miała content w katalogach i preclach a najbardziej cfane odłamy cfanej tłuszczy miały strony w swoim systemie na których umieszcza sobie swoje linki tak jak bedzie im pasować.

Liszek - nie ma jej w wynikach, tzn rozumiem, że sprawdzałeś pierwsze 1000 wyników? raczej wątpię, że dostałbyś filtr za tak kosmetyczne zmiany na stronie jak zmiana title/desc - ja zawsze robię poprawkę w tej kwestii, jeśli coś mam źle w kodzie i nie zaindeksowało mi tak jak chciałem.

MarcinDance - wiesz, to zależy jak się z tego addera korzysta, ja mam w nim własną, dobrze przeczyszczoną bazę (jest w niej około 1k katalogów tylko) i nie narzekam, wiadomo, że strony pozycjonowanej bym tym nie tknął, ale do zaplecza się nadaje :)

Don Kichot - tak właśnie mniej więcej to wygląda ;)

4. Dodanie jej do systemu linkorn przyrost 5linków na dzień maks 40linków
To IMHO może być za dużo dla nowej domeny - nigdy nie wiadomo na jakich stron pojawią się linki w systemie, i jeśli przypadkowe losowane mocne linki, może były ich za dużo - i w najlepszym/najgorzym przypadku 40 linków z 40 różnych domen/ip w ciągu 8 dnia to NIE jest mało dla nowej domeny.

Linkorn-em linkuje np. podstron starej domeny kilkami linkami dziennie i widzę efekty.

To IMHO może być za dużo dla nowej domeny - nigdy nie wiadomo na jakich stron pojawią się linki w systemie, i jeśli przypadkowe losowane mocne linki, może były ich za dużo - i w najlepszym/najgorzym przypadku 40 linków z 40 różnych domen/ip w ciągu 8 dnia to NIE jest mało dla nowej domeny.

a jak jest jakaś strona zapowiadana medialnie? np. yahoo w wersji polskie albo cos mniejszego?

Google bedzie recznie usuwac filtry?

https://www.fabrykaspamu.pl/linkowanie-naturalne/

heh, pozycjonowanie, katalogi, jakies smierdzace precle i system

i to nazywacie pozycjonowaniem?

nakrecanie głupiej tłuszczy przez cfaną tłuszcze tylko po to zeby cfana tłuszcza miała content w katalogach i preclach a najbardziej cfane odłamy cfanej tłuszczy miały strony w swoim systemie na których umieszcza sobie swoje linki tak jak bedzie im pasować.

Nie rozsmieszaj mnie, gadasz jak ten "Hehe". Dla "glupiej tluszczy" takiej jak ja wazne jest ze na tym calym systemie zarabia. A ze zarabia tylko 4 tys miesiecznie zamiast 40 tys miesiecznie jak "cfana tluszcza" jest bez znaczenia. Co z tego ze ktos na mnie zarabia, dlatego mam przestac wogole zarabiac ?

Tutaj bedzie sygnaturka

Dodanie jej do systemu linkorn przyrost 5linków na dzień maks 40linków

niestety ale linkorn to najbardziej przereklamowany system. Nie wiem kto Ci doradził korzystanie z niego. Dla nowej strony użyj linkme, który jest bezpieczniejszy.

Bezpieczniejszy ? a pod jakim względem ? Mam strony co mają po 50 linków dziennie w linkornie na frazę i filtrów nie łapią i nie łapały więc nie pie..l Zresztą jak niby miałby nie linkować się katalogami w linkme ? jeżeli większość site w elite jest z katalogów. W linkornie po prostu nie zaznaczasz tego i nie dostajesz z tego linków. Kolejna sprawa to nikt przy zdrowych zmysłach nie linkuje tylko w jednym systemie.

Co do bezpieczeństwa to linkme jest tak bezpieczny że powstało kilkanaście spisów domen pozycjonyjących się w tym systemie. Dobra pożywka dla google gdyby ktoś chciał to wysyłac na spamlistę.

Co do pytania autora topiku. W jakim czasie strona wpadła w filtry po zmianie treści ? Ile te filtry już trwają, adres strony także by sie zdało podać

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Co do pytania autora topiku. W jakim czasie strona wpadła w filtry po zmianie treści ? Ile te filtry już trwają, adres strony także by sie zdało podać

A więc po zmianie treści dokladnie nie wiem ale wydaje mi się że kilka dni (może 7). A trwa to już mniej więcej od ponad 2,5 tygodni.

Tematyka strony to tłumaczenia cv na język angielski i niemiecki (link w stopce). Moje wpisy w katalogach i forach zawierajacej link do strony są wyżej w wynikach niż moja strona docelowa, której wogole w wynikach znaleść nie mogę. Obstawiam filtr. Ale raczej za zmianę treści niż za linki. W linkornie w momencie dostania filtrów bylo tylko parę linków, tak wygladało ze statystyk. Parę to może z 10-15. Więc moim zdnaiem zmiana contentu. Aczkolwiek to też jest dziwne. Wkońcu nie zmieniła sie cała zawartość strony a jedynie teksty na podstronach. W dodatku teksty na ten sam temat.

A może to wszystko to wynik obecnego zaburzenia wyników, może jest jakis mega update związany z końcem roku i niedługo wszystko wróci do normy. Bądźmy optymiastami. A gdzie do Googla można zgłaszać takie prośby odfiltrowania? :)

Liszek

Hmm to może dodam spotrzezenie które dzisiaj zauważylem.

A więc na samym poczatku, po zauważeniu filtru po paru dniach strona pojawila sie np. na 2 pozycji po wpisaniu fragmentu title ze strony głównej. Przez swięta tego nie było. I teraz po świetach znowu podobnie. Dziwne te filtry. Czyżby założone tylko na niektóre frazy. A może znowu jakieś wyniki z bazy danych sprzed 2,5 tygodni :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Panie Google :)

Liszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności