Skocz do zawartości

Zablokowany pageRank

kun4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odpytywalem cyklicznie PageRank no i niestety ale dostalem blokade.

Teraz kilka pytan:

1. Ile ona trwa? 24h? Pamietam ze juz kiedys sobie przyblokowalem i wrocilo po pewnym czasie.

2. Co ile nalezy odpytywac aby nie dostac blokady. Co 1-2s(taki czas dzialaldobrze na pobieranie wynikow).

3. Jakies metody alternatywne, odpytywanie innych DC etc. Ktos testowal ?

Panowie nic sie nie da. proxy to nie rozwiazanie, za duzo z tym zabawy. Pisanie programu pod proxy zajmie mi za duzo czasu.

Co do aktualnego PR to pojecie wzgledne, jeden ma na mysli ten po updajcie a drugi wymysla, ze google na biezaco tworzy, oboje twierdza ze maja racje.

Pozdrawiam.

Panowie nic sie nie da. proxy to nie rozwiazanie, za duzo z tym zabawy. Pisanie programu pod proxy zajmie mi za duzo czasu.

Co do aktualnego PR to pojecie wzgledne, jeden ma na mysli ten po updajcie a drugi wymysla, ze google na biezaco tworzy, oboje twierdza ze maja racje.

Pozdrawiam.

ale mi wielka zabawa :) raptem 5-15 minut by zajeło napisanie skryptu (aplikacji itp) który za każdym razem korzystał by z innego proxy :P

Serwerów proxy są tysiące , czyli teoretycznie moesz sprawdzić miliony stron, chciałbym mieć takie problemy w zyciu :)

Stary nie wiesz o czym mowisz.

Nie wiem w czym piszesz te swoje skrypciki, ale jesli uzywasz proztezy php to daleko nie zajedziesz. Uwierz mi napisanie sieciowej aplikacji nie jest az takie proste jak CI sie wydaje.

Zakladajac ze masz juz jakas liste proxy, to musisz sprawdzic raz czy sa zywe, dwa czy nie przepuszczaja twojego IP. Jesli sa zywe to czy polaczenie nie zostaje w "powietrzu", bo wtedy watki nie zaczynaja Ci ginac, co z tego ze przechwycisz glowny wyjatek Exception jak obiekt dalej bedzie Ci wisial a polaczenie nadal bedzie aktywne(niezakmniete), co w niedlugim czasie doprowadzi do zapchania lacza. Podejscie, bez uzycia watkow nie ma tutaj sensu, bo zbyt dlugo bedzie to trwalo.

Jednym slowem zastanow sie czasem co piszesz bo nie masz o tym bladego pojecia. Jednym slowem z proxy jest za duzo zabawy, dwa nie wiadomo czy znajde tyle proxy aby to smigalo jak trzeba.

Stary nie wiesz o czym mowisz.

Nie wiem w czym piszesz te swoje skrypciki, ale jesli uzywasz proztezy php to daleko nie zajedziesz. Uwierz mi napisanie sieciowej aplikacji nie jest az takie proste jak CI sie wydaje.

Zakladajac ze masz juz jakas liste proxy, to musisz sprawdzic raz czy sa zywe, dwa czy nie przepuszczaja twojego IP. Jesli sa zywe to czy polaczenie nie zostaje w "powietrzu", bo wtedy watki nie zaczynaja Ci ginac, co z tego ze przechwycisz glowny wyjatek Exception jak obiekt dalej bedzie Ci wisial a polaczenie nadal bedzie aktywne(niezakmniete), co w niedlugim czasie doprowadzi do zapchania lacza. Podejscie, bez uzycia watkow nie ma tutaj sensu, bo zbyt dlugo bedzie to trwalo.

Jednym slowem zastanow sie czasem co piszesz bo nie masz o tym bladego pojecia. Jednym slowem z proxy jest za duzo zabawy, dwa nie wiadomo czy znajde tyle proxy aby to smigalo jak trzeba.

Z powyższego (jak i Twojego stażu na grupie) wynika, że jesteś obeznany zdrowo z tematem.

Dodatkowo wnoszę, że Twój program o którym mówisz musi być bardzo skomplikowany i 'obserwuje' setki stron i tysiące podstron pod kątem mnóstwa parametrów np. pozycje dla setek fraz , wspomniane PRy itp ........ - tylko wtedy miałbyś kilku ludzi do pracy i sam nie dłubałbyś w programie, bo było by to całkiem zdrowe przedsięwzięcie.

...albo....albo Twoje łącze (piszesz, że coś tam może doprowadzić do zapchania łącza) to modem 36 kbit/s i serwer typu 386DX ...

nurtuje mnie jeszcze jak z Twoim doświadczeniem pogodzić te ciągłe sprawdzanie PR....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Bo problem tkwi gdzie indziej.

Skresliliscie PageRank jakby to bylo wszelkie zlo, ale gdy masz np. mln stron to dzieki niemu odsiejesz te ktore sa kompletnie bezwartosciowe. Strona ktora ma min pr1 musi miec jakies linki, ma juz jakis staz(no chyba ze jest po updajcie), co za tym idzie musi juz soba cos reprezentowac i moze przejsc do nastepnego etapu sprawdzania jej pod innym katem.

Oczywiscie za duzo tutaj osob, ktore wiedza wszystko i powtarzaja stale to samo. Ludzie czasami wystarczy pomyslec a nie bezmyslnie klepac na forum.

Co do lacza, ostatnio napisalem w Javce program sieciowy o dosc duzych mozliwosciach, tylko wlasnie w przypadku stron ktore sa "down" nie umial sobie poradzic z polaczeniem, nie zamykal polaczenia, robil timeout, i niby wszystko dobrze, szedl dalej. Po 24h serwer ledwo co odpowiadal na polaczenie. Mozliwe, ze jest to wina biblioteki z ktorej korzystalem i watkowoscia ale ogolnie nie wyglada to za ciekawie. Samo testowanie i szukanie problemow zajelo kilka dni, wiec na pewno to nie jest to "skrypt na 5-15 min".

kun4 problem z Tobą jest taki że chyba nie wiesz czego chesz :shout: i za bardzo komplikujesz sobie życie.

Programy sie pisze najlepiej według zasady im prościej tym lepiej, kwetia tylko że nie każdy jest w stanie wpaśc na proste rozwiązania.

Dla mnie jest to 15 minut dla Ciebie wiecej, może kwestia narzedzi z jakich korzystamy, doświadczenia itp. trudno mi powiedzieć.

Co do tego że wiekszośc osób jak to okresliłeś "skresliło PR" to masz rację bo duża cześc ludzi nauczyłą sie już odrózniac rzeczy ważne od

mniej ważnych. Pr jest wazny dla osób które bawia sie w sprzedawanie linków , ktoś kto zajmuje sie pozycjonowaniem zawodowo to już nie jest dla niego PR tak ważne. Co to za parametr który aktualizowany jest co kilka miesięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności