Skocz do zawartości

Zablokowany pageRank

kun4

Rekomendowane odpowiedzi

Uwierz mi osoba znajaca sie na rzeczy, nie kupuje linkow na podstawie pr, wiec twoja teza upadla.

Co do kwestii narzedzi, uzywasz prostych narzedzi i takie masz tez efekty, gdy sie zaczyna cos sypac to nawet nie wiesz jak sie tym zaopiekowac. Pisalem w php, pozniej w perlu, a teraz w javce zawodowo i prosze przestac wymyslac teorie na temat skomplikowania narzedzi, bo nie jestes w stanie osiagnac takich efektow w jezykach skryptowac.

Mysle ze nie ma sensu dalej ciagnac tego tematu.

Masz rację ! Nie ma sensu dyskutować z osobą znajaca sie na rzeczy. Ja widzę to jako prosty skrypt na 1 ekran Ty musisz zrobić jakąś skomplikowaną aplikację w które będzie miało co sie wysypać :P

Nie bede taki napisze algorytm o którym ja myslę , jezeli masz chec to wytknij słabe punkty udoskonalę go:

1)Na podstawie ogolnej listy proxy budujemy sobie liste żywych proxy, instukcja iteracji po wszystkich proxy, np. łacze sie przez proxy ze znana stroną :) TimeOut ustawiam na 3 s. po tym czasie proxy zaznaczam jako martwe. Tutaj można zastosować watki aby lista wygenerowała sie szybko(jeden wątek może w godzinę 1200 sztuk sprawdzić)

2)Gdy już mamy żywe proxy, to dalej to już ty tylko FOR i IF , dla każdego adresu sprawdzamy PR jezeli odpowiedz uzyskamy w 3s. to OK jeżeli nie to wiadomo co robić , albo powtórka za 5 minut albo zmiana proxy albo jeszcze jakies inne kombinacje.

Ja tu nie widzę słabych miejsc, z tego co napisałeś nie umiesz przerwać połączenia, jak trafił bys na proxy które jest kiepskie to czekał byś i czekał byś na nie wiadomo co, ja nie nie mam takich problemów, zawsze zakładam ze odpowiedz jest w 3 sekundy, czekanie dłuzej nie ma sensu. Oczywiście watki itp. jak najbardziej wskazane

Napisałem 15 minut bo pomijam zapis i odczyt danych wyjściowych :shout:

Super, gdzie watkowosc? jedna polaczenie zajmie Ci okolo 1s (pomijam timeouty), czyli liczac 1mln polaczec to ile to bedzie? ~277h czyli 11 dni. zakladajac, ze wszystko jest dobrze napisane i proxy nie umieraja oraz twoje polaczenie nie beda wisiec w powietrzu, a timeout tego nie zalatwi, jednym slowem po 3 dniach zorientujesz sie ze masz duzo niezamknietych polaczen. No chyba ze skryptowe jezyki lepiej tym zarzadzaja, a ja cos skiepscilem w mojej aplikacji. Dalej dla 1mln wynikow musisz miec co najmniej 1k proxy.

Jak sam widzisz masz kupe rzeczy, ktorej nie jestes w stanie klepnac w 15 min, pomijajac juz fakt ze musisz nauczyc sie programowania wspolbieznego.

Mysle, ze naprawde nie ma sensu dalej tego ciagnac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności