Skocz do zawartości

Drukarkowa przestroga

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu pytałem jaką kupić drukarkę, a właściwie kombajnik - zdecydowałem się na HP C5280, bo podobno ekonomiczna, dobra jakość wydruku i na płytach potrafi drukować.

Kupiłem i pojawił się problem - dość poważny bo ... drukarka nie chciała drukować :). Wszystko poza tym robiła wyśmienicie ... kopiowała (bez kompa), skanowała (z poziomu kompa) itd, itp.

A przy próbie drukowania, wydruk wisiał w spoolerze, po jakiś 10min drukarka drukowała pół gótnej linii albo i to nie. 3 dni z supportem hp (i bez) nad nią siedziałem: przeinsatlowywania, usuwania, głoweinia była co niemiara. W końcu zdecydowałem, że drukarkę oddaje bo do xxxx jest. Rzutem na taśmę coś mnie podkusiło wymieniłem kabel USB na dłuższy (czyli wg. HP gorszy ), i.... działa jak złoto.

Więc rada, jakby co : jeśli Wam drukarka nie będzie działać, to zmieńcie kabel.

PS. Rada banalną nie jest, bo komunikacja z kompem była (skaner działał) i nic na kabel nie wskazywało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności