Skocz do zawartości

Zmienny tytuł strony - lepiej czy gorzej?

proton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie czy zmienny tytuł strony wpływa dopbrze na pozycjonowanie? Otóż chodzi mi o to czy dobrze jest jeśli na stronie głównej jest jeden tytuł a na przykład jak się wejdzie czytać newsa to tytuł będzie posiadał nazwe strony (krótką - bez słów kluczowych) i tytuł newsa. Coś jak www.sk-gaming.com

Pozdrawiam

Jest to nawet zalecane. Podobnie dobrze by było zrobić z description - niech to będzie pierwsze 200 znaków tego newsa. Dzięki temu będziesz miał ładnie zaindeksowane podstrony, a ludzie, którzy wpiszą w wyszukiwarce coś podobnego do tytułu newsa jest szansa, że właśnie twój news pojawi się wysoko - user przeczyta description i od razu kliknie bo będzie wiedział, że to to czego szuka ;)

Ok dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie tym razem dotyczące description.

Często w newsach stosuje formatowanie typu <b></b>, a teraz do description pobieram początek newsa i może się zdarzyć że w description będzie <b></b> i co teraz z tym zrobić? Czy tak zostawić? Czy zamienić na </b> a może wogóle dać aby podczas dodawania kawałka newsa do opisu skrypt usuwał wszelkie <b> <i> itd?

Usuwaj funkcją strip_tags. Dobrym rozwiązaniem jest też tytuł złożony z dwóch części - stałej (nazwa strony) i zmiennej (zależnej od treści). Masz np.

- moja strona - newsy

- moja strona - fotki

- moja strona - jakiś tytuł artykułu

- moja strona - fotka nr 5 etc.

Co do description można postąpić podobnie, warto też pomyśleć o keywords (dla innych wyszukiwarek)

Dzięki za pomoc tytuł i opsi mam gotowy. Zastanawiam się teraz nad keywords, tylko w tym przypadku mam narazie pomysł tylko taki aby do każdego newsa itd. dodać pole na słowa kluczowe i podczas pisania newsa, podawałoby się słowa kluczowe które dotyczą tego newsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności