Skocz do zawartości

Stronka...

pajak28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Ostatnio miałem trochę czasu, więc postanowiłem trochę się "pobawić w tworzenie stronki" w celu poprawienia sobie oceny z informatyki ;]. I mam takie pytanie: gotowa jest jedna podstrona ; na stronie tej postanowiłem nie dawać jakiś tam super grafik, tylko taką "niby" prostszą oprawę, ale przeglądając Internet natknąłem się właśnie na kilka stron w takim stylu. Więc chciałem się Was spytać, czy taka stronka wygląda jakoś w miarę Waszym zdaniem i czy po prostu może być :shout:. Jeszcze loga nie ma, bo w sumie z grafiki dobry nie jestem, ale wkrótce pogadam z jakimś tam kolegą.

Link

Z góry dzięki za wszystkie opinie...

Edit: Od razu mówię, że stronka nie jest żadnym przerobionym szablonem, napisałem ją od podstaw ;].

• 2 tygodnie później...

Strona w stylu błędu 404 jest faktycznie często spotykana.

na stronie tej postanowiłem nie dawać jakiś tam super grafik, tylko taką "niby" prostszą oprawę

Faktycznie minimalizm jest widoczny:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>404 Not Found</title>
</head><body>
<h1>Not Found</h1>
<p>The requested URL /index.php was not found on this server.</p>
<p>Additionally, a 404 Not Found
error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.</p>
<hr>
<address>Apache/2 Server at mpp.hostsms.pl Port 80</address>
</body></html>

Podoba mi się to, że na samym początku wpisałeś trafny tytuł między znaczniki <h1> - to bardzo pomoże w wylistowaniu strony w należnym jej miejscu w indeksie.

Dodatkowo na angielskim contencie możesz trochę zarobić w adsense, bo polscy reklamodawcy biedni są, a google dodatkowo w kulki sobie leci.

Stronka ogólnie może być - nie jest to jakieś dzieło sztuki, ale widywałem już gorsze np. https://www.mikeschuster.com/

Przejrzystość Twojej strony stawia ją na zdecydowanie wyższej pozycji niż w/w

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">

- trochę stary doctype

- uboga sekcja meta - tutaj oceniamy też pod kątem pozycjonowania, warto dodać coś poza <title>

- brak geolokalizacji (powinno automatycznie wybierać język, znam tylko polski i rosyjski, ale "404..." brzmi dumnie - coś jak "Dywizjon 303" - i plus za <h1>)

- uboga grafika, ale prosta i estetyczna, czarno na białym, klasycznie i estetycznie, dopasowuje się do okna

- uboga treść, ale nadrobisz to - plus za brak reklam i systemów wymiany linków

- strona jeszcze niezaindeksowana w google, warto o to zadbać

Wywalić zmiany tła !

Ciekawe logo strony...faktycznie prostota w każdym calu :P

<div class="podstrona2"><strong>1.</strong>  8.00    -  8.45</div>

<div class="podstrona2"><strong>2.</strong>  8.55    -  9.40</div>

<div class="podstrona2"><strong>3.</strong>  9.50    -  10.35</div>

<div class="podstrona2"><strong>4.</strong>  10.45  -  11.30</div>

<div class="podstrona2"><strong>5.</strong>  11.50  -  12.35</div>

<div class="podstrona2"><strong>6.</strong>  12.40  -  13.25</div>

<div class="podstrona2"><strong>7.</strong>  13.30  -  14.15</div>

<div class="podstrona2"><strong>8.</strong>  14.20  -  15.05</div>

<div class="podstrona2"><strong>9.</strong>  15.10  -  15.55</div>

Za <div> dużo <div> div`ów ! Ehhh.... wszędzie gadanina w stylu : table sux div rlz i potem takie efekty :D

logo-stat4seo-blue-small.png

Dobra, temat można zamknąć. Już dostałem odpowiedź na innym forum, czy ta stronka w miarę wygląda (chodzi o czytelność, a nie o logo czy treść). Kod jeszcze trochę "odchudzę". Niestety nie mam czasu siedzieć nad stroną cały czas. Resztę uzupełnię potem (w ferie), logo zrobi jakiś kolega. Pozdrawiam

Że jest czytelna i dość przejrzysta, a jak dodam jakieś logo i więęęęęcej treści to będzie OK. Bo mnie się właśnie rozchodziło o to, czy jest czytelna, bo zawsze mam problem z dobieraniem kolorów i nie wiedziałem czy dalej coś do niej robić, czy zaczynać od nowa...

tu mas podstawy:

https://www.tetate.com.pl/artykuly/funkcjon...c_stron_www.php

tu o stronie głównej aby była zrozumiała:

https://www.elans.pl/article/read/najwaznie...-strony-glownej

tu masz o kolorach na stronach www:

https://www.kadzielawski.info/index.php/kolory-stron-www/

Nadal nie mogę otworzyć strony więc trudno cokolwiek powiedzieć konkretnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności