Skocz do zawartości

kupno domen + prywatnosc

hullu

Rekomendowane odpowiedzi

oto odpowiedz jaka dostalem z ovh:

Jeśli chodzi o domenę .pl i jej maskowanie w bazie Whois, to domyślnie jest ono ustawione na ukrycie wszystkich danych w przypadku osób prywatnych. Dla firm z kolei wszystkie dane są widoczne. Jeśli chodzi o domenę .com, to możliwe jest ukrycie numeru telefonu, faksu i adresu e-mail, bez rozróżnienia czy dotyczy to osoby prywatnej czy firmy.

Ukrywanie danych ma też home.pl (do pl i com). Z godaddy się nie baw oni maksymalnie olewają klientów. Jeden email do abuse pod byle jakim pretekstem i tracisz domenę.

Przeczytaj sobie np to:

https://blog.wired.com/27bstroke6/2007/01/m...ce_alleged.html

https://www.threadwatch.org/node/3785

We sent a link request with 10 or so domains on the same topic and some turd went straight to the registrar with all the domains which unfortunately were all on godaddy. [..] So we sent a request for a link trade to the wrong guy and he reported it as spam. Now Godaddy suspended 24 domains and is asking $199 each to get them back, a total of $4776 USD. [..] Once you pay, they do not even tell you that you are still a suspect.

They just write you a "thank you for your business" e-mail and unsuspend your domain.

now they are suspending lots of domains and charging $200 to get them back. This is definately a new policy for abuse departments to pay for themselves. grrrr. I been a customer of their for years. Not anymoe

Ubili cały wortal o security bo myspace do nich napisało że im się jeden post nie podoba a takich historii pełno w sieci. Ktoś pisze jakiś idiotyczny donos a domena parę dni potem ląduje u nowego właściciela albo na parkingu GD. A politykę mają taką, że nawet xxxx nikt nie ruszy żeby cię o tym poinformować.

Poza tym poczytaj ich TOS, który daje im prawo natychmiast przejąć jakąkolwiek domenę. Wystarczy, że treść jest "morally objectionable" "determined at their sole discretion". Czyli jeśli ktokolwiek z godaddy wedle własnego uznania stwierdzi, że strona jest "nieetyczna" to domenę tracisz od razu. I gwarantuję ci, że mogą pod to podciągnąć wszystko nawet stronę o wypasie owiec.

Hej

To mój pierwszy raz na tym forum :-) zapytam się i na pewno banalne pytanie ale oblatani jesteście w tych domenach widze. Założyłem właśnie forum regionalne i chcę wykupić domene i właśnie teraz pytania.

.com odpada .pl? a jak regionalne jak nie ma mojego regionu.

czy ma jakie kolwiek znaczenie to co jest po . poza userami z forum?

@twoje_forum domenę zarejestruj o takiej nazwie by była łatwa do zapamiętania, kojarzyła się z zawartością merytoryczną całego forum.

Nie ma żadnego znaczenia co jest po "."

Znaczenie nazwy domeny dla forum ma być łatwe do zapamiętania oraz by się kojarzyło z forum.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

W az.pl masz te usługi za darmo i ceny są dobre jak na polskiego rejestratora.

pytanie...

w AZ.PL jesli zarejestruje domene globalna .ORG, .NET, .COM...

to zamaskuja moje dane (adres, imie, nazwisko itp...) automatycznie?

Jak to jest? Bede rejestrowal kilka domen na osobe prywtna - nie na firme...

Z informacji jakie przeczytalem w tym watku wynika, ze maskowac mozna tylko domeny .PL...

Dziekuje z odpowiedz...

maskować można praktycznie każdą domenę... dawniej ulubiony przez hurtowników registerfly miał za darmo tą usługę teraz też pare firm ma. home ma taką usługę niezależnie od rodzaju domeny i czy jest kupowana na firmę czy nie.

trzeba tylko poszukać.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

tak, tylko nei wszyscy ukrywaja wszystkie dane (np. ovh z domenami .com) dlatego najlepiej zapytaj konkretnego registrara czy maja taka usluge i czy jest ona dodatkowo platna (z tego co wiem w domenach .pl sa wszedzie ukrywane dane os. fizycznej)

pozdr.

h.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności