Skocz do zawartości

Promocja strony- pytanie laika

glamour-studio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czytam to forum od dłuższego czasu, ale dopiero dzisiaj zarejestrowałem się i postanowiłem zadać pytania. Czytałem tematy dla początkujących i słownik młodego pozycjonera, jednak jestem laikiem jeśli chodzi o technologie internetowe dlatego proszę zbyt mocno nie besztać.

Do rzeczy...

Prowadzę agencję fotograficzno - reklamową i od niedawna posiadam własną stronę www, którą w miarę możliwości chciałbym wypromować samodzielnie (nauka nowych umiejętności przez doświadczenie, ktoś mi poradził żeby nie oddawać tak ważnej rzeczy jak pozycjonowanie własnej strony w obce ręce). Moja strona widnieje już w katalogach wyszukiwarek i zastanawiam się jakie dalsze kroki podjąć w kierunku jej promocji?

Czy dobrym pomysłem jest dodawanie linków w stopce na forach dyskusyjnych związanych z fotografią?

Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość.

Michał

Glamour Studio Fotografii to młodość, energia, profesjonalizm. Zapraszam do współpracy zainteresowanych, mam do zaproponowania najwyższej jakości zdjęcia wielkiego formatu charakteryzujące się najlepszą na rynku jakością i trwałością. Najstarsze miasto w Polsce- Kalisz w fotografii.

Słabo czytałeś przyklejone tematy, a dokładnie:

dodawaj do katalogów

dodawaj do preselli

postaw sobie zaplecze(najlepiej tematyczne) o zapleczu poczytaj w przyklejonym temacie

wymieniaj się linkami ze stronami tematycznymi najlepiej

Krótko mówiąc zdobywaj linki, linki i jeszcze raz linki z odpowiednim anchorem.

Czy dobrym pomysłem jest dodawanie linków w stopce na forach dyskusyjnych związanych z fotografią?

Jak chcesz uzyskać userów to tak.

Słabo czytałeś przyklejone tematy, a dokładnie:

dodawaj do katalogów

dodawaj do preselli

postaw sobie zaplecze(najlepiej tematyczne) o zapleczu poczytaj w przyklejonym temacie

wymieniaj się linkami ze stronami tematycznymi najlepiej

Krótko mówiąc zdobywaj linki, linki i jeszcze raz linki z odpowiednim anchorem.

To wiem, tylko:

1. Na mój rozum kto zechce umieszczać moje linki na swoich stronach?

2. Na mojej stronie nie mam możliwości dodawania linków

3. Czyli cała zabawa polega na dodawaniu linków?? Dziwne bo czytałem dużo na tym forum i w zasadzie mało jest o linkach, natomiast 3/4 rzeczy jest dla mnie niezrozumiałym bełkotem :P

Dzięki za odpowiedź, w takim razie biorę się do pracy

Pozdrawiam

Glamour Studio Fotografii to młodość, energia, profesjonalizm. Zapraszam do współpracy zainteresowanych, mam do zaproponowania najwyższej jakości zdjęcia wielkiego formatu charakteryzujące się najlepszą na rynku jakością i trwałością. Najstarsze miasto w Polsce- Kalisz w fotografii.

1. Na mój rozum kto zechce umieszczać moje linki na swoich stronach?

Od tego są katalogi, preselle...

2. Na mojej stronie nie mam możliwości dodawania linków

Jak to nie ma? Chyba masz dostęp do plików strony aby ze edytować i móc powiedzmy wstawić link do strony z którą się wymieniłeś...

3. Czyli cała zabawa polega na dodawaniu linków?? Dziwne bo czytałem dużo na tym forum i w zasadzie mało jest o linkach, natomiast 3/4 rzeczy jest dla mnie niezrozumiałym bełkotem biggrin.gif

Radz zapoznać się z tym tematem:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=24388

Pozdrawiam

ktoś mi poradził żeby nie oddawać tak ważnej rzeczy jak pozycjonowanie własnej strony w obce ręce

... budowa własnego domu... ważna i wspaniała sprawa... ale jak się na tym nie znam to tego nie robie tylko zatrudniam odpowiednią firmę...

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Dzięki za pomoc. Znam ludzi którzy postawili dom własnymi rękoma (oczywiście z pomocą innych) i są z tego bardzo dumni, nabyli przy tym odpowiedniego doświadczenia i umiejętności, teraz mogą pomagać innym. Serio.

Dzięki za odpowiedzi.

Rozpocząłem dodawanie do katalogów (ile linków na dzień mogę dodać żeby było optymalnie?)

Zaraz przygotuję sobie teksty na preselle i od jutra rozpocznę wstawianie.

Jak to nie ma? Chyba masz dostęp do plików strony aby ze edytować i móc powiedzmy wstawić link do strony z którą się wymieniłeś...

Takiej możliwości nie mam ponieważ jest to strona firmowa, dodatkowe linki mogłyby zepsuć wizerunek firmy i strony.

Pozdrawiam maniaków SEO

Michał

W katalogach też daję anchory?

Jest tam zazwyczaj miejsce na adres strony, adres mailowy,

Dalej jest tytuł strony, opis (do 300 lub 500 znaków) i słowa kluczowe.

Jeśli jednak daje się tam anchory to w którym formularzu i jak to wygląda?

pzdr

Michał

Dzięki. Myślę że stopniowo do tego dojdę, problemem jest to że nie znam się na kodowaniu stron co pewnie utrudni mi pracę.

Mam jeszcze jedno pytanie, choć myślę że możecie nie mieć ochoty mi na nie odpowiadać...

Czy do katalogów dodajecie strony ręcznie czy używacie do tego programów?

Zapraszam na moją stronę o której cały czas mowa Moja strona

Pozdrawiam

Dzięki za podpowiedzi, od wczoraj zaczynam dodawanie do katalogów i poszukiwanie miejsc gdzie można umieścić mojego linka. Dzisiaj chciałbym pobawić się w presell'e i mam w związku z tym pytanie.

Zależy mi na tym żeby kierować ludzi do strony głównej, czy wszystkie linki (anchory) z artykułu mogą kierować do mojej strony głównej?

Czy mogę użyć powiedzmy 2 albo 3 różnych fraz, czy raczej musi to być jedna fraza na artykuł?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Michał

Zależy mi na tym żeby kierować ludzi do strony głównej, czy wszystkie linki (anchory) z artykułu mogą kierować do mojej strony głównej?

Odradzałbym kierowanie wszystkich do strony głównej. Możesz zrobić np. tak:

- 1 link do głownej

- 1 link do podstrony

- 1 link do innego wpisu w jakimś innym presell page do którego dodałeś artykuł o stronie.

Czy mogę użyć powiedzmy 2 albo 3 różnych fraz, czy raczej musi to być jedna fraza na artykuł?

Różne.

Dzięki, jeszcze Ci się spytam czy to się tyczy również katalogów bo jak na razie dodaję do strony głównej, a może w katalogach również wpisywać podstrony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności