Skocz do zawartości

Jak usunąć nową linię w CSS?

matbla

Rekomendowane odpowiedzi

kaviorek, po prostu mam problem innego typu. chce dac parametry tekstu w style.css, a potem wpisujac h1 zeby one od razu byly. i rzeczywiscie sa. moge jakis inny tekst dowolony dac zamiast h1, np. nr1, nr2, itd?? ps. ucze sie dopiero css

ok, ok... witaj na PiO, tutaj są sami niesprawiedliwie zablokowani w Adsense, Googlowe wytyczne i wskazówki dla webmasterów są dla usera PiO niczym Pismo Święte dla katolika :)

ps. czytaj kursy CSS, poprawnie nazywasz to czego szukasz, więc szybko sobie znajdziesz, a nie o podstawy podstaw pytasz...

heh, ja mu napiszę w dwóch zdaniach bo na początku swojej przygody też nie mogłem skleić o co chodzi, szczególnie hasha(#) ;)

pisanie

cośtam { właściwości }

można zastosować tylko do elementów języka HTML (wszystkich), czyli: <h1>, <h2>, <p>, <body>, <ul>, <li>, <input> i jakie tylko sobie wymarzysz.

h1 {margin:0;}

p {font-family: Verdana;}

Nie można natomiast napisać

stefan {margin:0;}

----------------------------------------------------------

następna opcja: kropka na początku

.aaa { właściwości } // nazwy dowolne, byleby poprawne bez spacji w środku itd.

w html-u używasz potem to tak:

<p class="aaa"></p> // h1, h2, address i wszystkie inne znaczniki też mogą być ;P

może być wiele obiektów które mają klasę "aaa".

<p class="edek">pierwszy paragraf</p>

<p class="edek">drugi paragraf</p>

wszystko ok.

----------------------------------------------------------

inna opcja: # na początku

#bbb {właściwości}// nazwy dowolne, byleby poprawne bez spacji w środku itd.

w html-u używasz potem to tak:

<p id="bbb"></p>

TYLKO JEDEN OBIEKT w całej stronie może mieć określone id, czyli zapis

<p id="stefan">linijka1</p>

<p id="stefan">linijka2</p>

jest karany śmiercią :soczek:

dzieki wielkie. teraz to kumam. jeszcze jakbys mi mogl powiedziec, czy trzymanie calego tekstu znajdujacego sie na stronie tyle ze w roznych <h> jest jakos niedozwolone przez google czy cos w tym stylu?

pzdr

i pewnie myślisz, że wstawiając nagłówki jako normalny tekst zawojujesz google wink.gif

Pragne dolaczyc sie do pytania.

Robię podobnie do kolegi, takze edytowalem troszeczke styl nagłowków <h1> i <h2>, zrobilem to z nastepujacych powodow:

- dostepnosc w sieci (naglowek dla kazdego tytulu newsa)

- estetyka, wyglad i przejrzysztosc strony zarazem (aby tytul newsa nie odbiegal wygladem od reszty strony)

- naglowek jako, skrocona wersja tego co jest na strona (dla google).

Czy google moze miec jakies obiekcje w stosunku do mojego naglowka? Jesli tak to jakie i z czym dokladnie jest to zwiazane?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności