Skocz do zawartości

jak w dreamhost.com

m-grzyb

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie dostałem email o wygasającym koncie, ani z eKARTy nic mi nie ściągneli ;)

Dzisiaj dostałem email, że przepraszają za tą sytuację.

Dziwne jest to, że skrypt automatycznie przedłuża ważność konta i ciągnie $$ z kart klientów... . Tak nie powinno to wyglądać :/

Biuro Obslugi Klienta www.cal.pl bok@cal.pl

tel. +48 61 6703221

kom. +48 603892579, +48 601772245

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak nie powinno to wyglądać :/
Tak jest w większości amerykanskich firmach. Dotyczy to zarowno domen jak i hostingu (podejrzewam, ze z innymi uslugami jest podobnie). W wiekszosci da sie to wylaczyc lub po prostu usunac dane billingowe, ale nie u wszystkich. Szczegolnie radze uwazac na firme globat.com / domainsarefree.com - oni potrafia nie tylko sami przedluzac domeny, ale takze REJESTROWAC hostingi! Po prostu - srednio raz w miesiacu przysylaja info "hello, własnie pobraliśmy ci 100$ i za to dostaniesz milion terabajtow serwera" :) Ale nic nie wspominają, ze max plik moze miec 10 MB ;) Strasznie ciezko sie ich pozbyć - rozmawiałem chyba z 50 razy przez chat, tickety... za kazdym razem pisali, ze juz usuneli, ale jednak sytuacja sie notorycznie powtarzala. Odpukac, od 2 miesiecy mam spokoj...

PS. Firma zawsze zwracała te 100$, ale z racji, ze akurat codziennie dolar taniał, zawsze kilka zł mniej przychodziło...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

taki styl jest ogólnie w amerykanskim biznesie, ze jak sie celowo nie odznaczy w ukrytych ustawieniach opcji automatycznego pobierania abonamentu przy przedłużaniu, to sami biorą z karty.

dlatego polecam płacić paypal albo ekartą i ją zerować po operacji :(

podobnie robi np. Google, samo co miesiąc pobiera okreslone kwoty z karty na AdWords, tylko ze tutaj bardzie jawnie to klientom robi.

Myśl i bogać się

• 4 tygodnie później...

A tak w ogóle został kiedyś ktoś wyrzucony z DH za przeciążenie maszyny?

Bo jeszcze o takim przypadku nie słyszałem... .

Mam forum, które ma "Conuery usage" obecnie 3,6 i stale rośnie :aniolek:

Zgodnie z logami wykorzystania procesora wychodzi, że obecnie 5-6% zużywam - tylko to forum...

A inne moje stronki, to spokojnie z 20-30% łącznie, a mimo wszystko serwer chodzi bardzo dobrze i admini nie narzekają :]

Czasami load skacze do 60, ale zwykle jest na poziomie 5.

by BlueMan

Ja też dosyć mocno wykorzsytuje ich zasoby :aniolek: I jakoś śmiga. Raz tylko dostałem od nich informacje, że jedno IP zbyt mocno obciąża serwer i zablokowali to IP na 24h. Ale wyrzucać mnie nie chcieli nigdy :shout:

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Witam.

Mam małe pytanko - czy już ktoś z was płacił im przez PayPal, ale nie karta tylko płatność na maila.

Ja spróbowałem i nic z tego.

Użytkownik DreamHost Web Hosting (support@dreamhost.com) dokonał całkowitego lub częściowego zwrotu pieniędzy za dokonaną przez Ciebie płatność.

Prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Serwis PayPal nie odpowiada na wiadomości e-mail wysłane na ten adres.

Wiadomość od sprzedającego:

----------------------------------------------------------------

Szczegóły pierwotnej płatności

Data wysłania płatności: 5 lutego 2008

Kwota: $69,40 USD

Z poważaniem

PayPal

Prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Wiadomości przesyłane na tę skrzynkę e-mail nie są czytane, a serwis PayPal nie odpowiada na nie. Aby uzyskać pomoc, zaloguj się do swojego konta PayPal i kliknij łącze Pomoc w prawym górnym rogu dowolnej strony serwisu PayPal.

Copyright © 1999-2008 PayPal. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Pozdrawiam.

Witam.

Tu masz wszystko.

Zaznaczam ze to nie moja stronka.

https://dreamhost.free-search.eu/o-dreamhos...racja-poradnik/

Pozdrawiam.

======================

Stronki na dreamhost chodzą całkim dobrze. Ostatnio pomagałem adminowi instalowac hosting fotek LINK

i stronkę z 4000 grami online LINK i chodzą bardzo dobrze.

Jak nie macie karty debetowej to można z mbanku dostać taką wirtualną sztukę którą się nabija złotówkami z konta a na karcie są np. $

Kartę może dostać każdy za 20 zł na rok ale jakoś jest tak, że jak się zapłaci nią ponad 20 zł to zwracają te 2 dychy na

dreamhost.free-search.eu gdzieś jest to napisane.

Ściągałem dzisiaj bazę danych z DM jednego wordpressa który codziennie dodaje sobie kilkaset newsów z RSS a baza ma ponad 400 MB, blog chodzi normalnie a baza nawet nie jęknie.

Dzisiaj instalujemy jakiś hosting plików zobaczymy jak będzie chodzić.

Nie do wykorzystania Hosting bez limitów | Ogłoszenia Webmasterów + Ogłoszenia drobne www.WebSpider.pl

@ccx - a możesz podać ile mniej więcej % procesora (albo czas w sekundach) wykorzystujesz i jak tam Twoje "zużycie" baz danych?

Jak ktoś nie wie jak to sprawdzić, to: https://wiki.dreamhost.com/CPU_Resources_FAQ

Jeśli chodzi o baze mysql (z ost. miesiąca).

Totals: 950.199 MB, 46.592 MCn

Teraz baza ma juz ponad 1GB. Oczywiście nie jest to jedna strona tylko kilkanaście.

Nie wiem czy to dużo jak na mysql. Ale w Polsce przy 1/3 tego wypraszali mnie z hostingów współdzielonych. A przecież dreamhost do nich też należy :)

A czy mogł by udostepnić jakieś screeny z Panelu konta? Bo jak widze nie ma m tam chyba zadnego cpanelu itp ?

https://wiki.dreamhost.com/Control_Panel

Ed. Hmm tak się przypatrzeć tym statystykom zużycia mysql to chyba nie są one zbyt dopracowane? Kilka stron ma 0.001 MCn - co jest napewno jakimś błędem... Więc nie wiem czy do końca te s-styki są wiarygodne :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Ja osobiście wole Cpanel lub DirectAdmin z uwagi na to że w każdej chwili mogę szybko przenieść dane przy pomocy backupów kont.

Żałuje że nie załapałem się na promocje gdy było 97% (lub $) już nie pamiętam :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Dreamhost nadaje sie tylko na strony ktore będą odwiedzane przez roboty. Chyba że masz stronę w stylu "sztuka cierpliwości".

To jest totalny syf, a jeśli ruch jest z europy to jest podwójnie totalny syf. Ludzie polecają go tylko z powodu programu partnerskiego.

https://blog.posmyk.info/ile-mozna-stracic-...dreamhost-ssie/

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności