Skocz do zawartości

jak w dreamhost.com

m-grzyb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Skusiłem się na konto w dreamhost i pierwsze wrażenie jest takie sobie :) Ten panel jest no jak by to powiedzieć kiepski :P

Kto mi podpowie jak się połączyć z SSH? A konkretnie jaki port i adres ?

tez na paczatku zgubilem sie w panelu, ale po kilku chwilach sie odnalazlem i calkiem jest w pupcie, ze tak rzekne :P

a co do ssh to gdzies tam (np w account information bedziesz mial jak twoj server sie nazywa ( jakis taki smieszny wyraz bedzie u mnie jest np daile) wiec ssh laczysz sie na daile.dreamhost.com (w moim przypadku)

pozdrawiam

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Xe41, a łaczysz się za pomocą jakiego programu?

Ja próbowałem za pomocą Putty, wpisuje jak zawsze adres xxxxxx.dreamhost.com port 22 no i się łaczy ładne. Później login i hasło. Pokazuje się że jest ok i nagle wyłącza się konsola :/

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Xe41, a łaczysz się za pomocą jakiego programu?

Ja próbowałem za pomocą Putty, wpisuje jak zawsze adres xxxxxx.dreamhost.com port 22 no i się łaczy ładne. Później login i hasło. Pokazuje się że jest ok i nagle wyłącza się konsola :/

a dodajac konto usera zaznaczyles ze ssh ? bo defalutowo to tylko dostep przez ftp

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Ja próbowałem się połączyć na dane które wpisywałem podczas rejestracji konta. Zaraz spróbuje na konto usera.

[edit]

I w tym był mój błąd :P Nie było włączone ssh dla mojego konta :)

[edit2]

Jak na razie konto smiga :P Jedyne co mi się nie podoba to, to że włączył się jakiś token obrazkowy podczas dodawania domen/subdomen.

Michał Kryński

Czy ja wiem ;) zdążyłem dodać 45 subdomen bez tokena ;P a później jeszcze 30 musiałem dodać z tokenem więc to trochę męczące :) Swoją droga pewnie przez ssh da się dodać subdomeny ;P Będę musiał FAQ poczytać.

Ja skorzystałem z kodu PIO i dostałem 50$ zniżki :)

Lipa że karty z mbanku nie chciało mi przyjąć :) Dopiero karta Inteligo zadziałała :)

Michał Kryński

Ja nie wiem co niektórzy chcą od Panela DM ... panel jak panel.

panel-m.gif

media-streaming-m.gif

Więcej fotek TUTAJ

Kilkaset MP3 wrzuconych na DM śmiga jak ta lala do tego już prawie 5000 gier z dużą odwiedzalnością nie kładzie serwera na łopatki. Ponad 1 milion zaindeksowanych stron mojego zaplecza też daje radę.

Opis rejestracji z fotkami można znaleść tutaj >> dreamhost-rejestracja-poradnik

A tu przykładowa fotka

extra.gif

Ostatnio zrobiłem kolesiowi małego Playerka który wrzucił na DM Digital Princezz Player swf

Do tego hostingi plików / fotek itp.

Zawsze aktualny kod na zniżkę dreamHost-Promocode.gif

Nie do wykorzystania Hosting bez limitów | Ogłoszenia Webmasterów + Ogłoszenia drobne www.WebSpider.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności