Skocz do zawartości

[prywata]wybor laptopa

gkeb

Rekomendowane odpowiedzi

z własnego doświadczenia i z czystym sumieniem na pewno mogę polecić laptopy Toshiby.teraz używam 3go już modelu i jak do tej pory nie miałem z nimi problemów.łącznie z tym,że jeden model przeszedł pomyślnie próbę ogniową (sprężone powietrze+za blisko stojąca świeca;))i nic.0 śladu.miałem krótki epizod z fujitsu-siemens amilo pi 2515-po tyg padła płyta główna.ale na szczęscie już się go pozbyłem.ale standardowo,jak to w przypadku FS bywa-zapadająca się klawiatura w lewym górnym rogu+wrażenie niezbyt solidnego skręcenia całości (to nie tylko moja opinia).znajomi używają także ibm i hp i też sobie chwalą.a swoją drogą,wybór nie będzie zapewne łatwy;)...

Witam

Ja tam jestem użytkownikiem "sędziwego" lapka compaq evo n1000v, P4 2.0ghz, 20gb, 32mb radeon, 256ddr, i do pracy w zupełności wystarcza :-). A jeżeli chce sobie pograć to przeskakuje na pc gdzie mam 512mb/256bit 7950GT i jest naprawdę w porządku :-)

Co do oferty HP ma dobre lapki, ale polecałbym Toshibę :-)

Fujitsu-Siemens - w ogóle nie brać tego pod uwagę. Oni robią byle jak, byle taniej. Jak prowadziłem pogotowie komputerowe to wszystkie lapki jakie naprawiałem to były FS. Dodatkowo praktycznie w każdym tym lapku zaoszczędzają na matrycy i po godzinie siedzenia u klienta już mnie oczy bolały, a na pierwszy rzut oka widać, że matryca w większości FS wygląda tak jakby była technologicznie 5 lat wstecz.

Lepiej dopłacić kasę i kupić Toshibe i spać spokojnie :) Dobre są też IBM, ale mi osobiście nie odpowiada ich stylistyka. Co do Dell'a to to klasa sama w sobie tylko, że w Polsce nie ma sprzedaży detalicznej i trzeba będzie kombinować z zakupem, a później nie wiadomo też jak jest z gwarancją.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Fujitsu-Siemens - raczej nie kupuję rzeczy których nazwę trudno się wymawia :D

Toshiba - myślałem, że fajna, ale brat zakupił pół roku temu, model z niższej półki... i to mi się wcale nie podoba, głośne, nieładne...

Acer - jak to mówią tanie mięsa psy jedzą...

HP - też jakoś przekonania nie mam, choć nie miałem z nimi do czynienia.

Dell - jak dla mnie porządna firma, choć trochę droga, i Laptopy tej firmy są bardzo ładne.

Asus - korzystam od ponad roku, jestem bardzo zadowolony, bardzo cichy wcale nie słychać wiatraka przy normalnej pracy, bateria trzyma tak jak przy zakupie, wczoraj dorzuciłem 1 GB ramu... użytkowany codziennie, niewyłączany na noc itp. Ślady użytkowania, to małe wytarcie pod lewą ręką... uważam, że to jakiś wada fabryczna i lakier w tym miejscu był jakiś słabszy. Ale dużo zależy pewnie od modelu, ja korzystam z A6JC Q085.

Co do Dell'a to to klasa sama w sobie tylko, że w Polsce nie ma sprzedaży detalicznej i trzeba będzie kombinować z zakupem, a później nie wiadomo też jak jest z gwarancją.
Już nie!!!
Od stycznia będzie można w naszym kraju kupić komputery amerykańskiej firmy Dell. Jest to największy na świecie producent markowych pecetów. Do Polski trafią rozwiązania dedykowane dla graczy, notebooki oraz komputery typu desktop, przeznaczone do użytku domowego i biur. Firmy Dell i DSG International (sprzedawca elektroniki użytkowej) ogłosiły, że notebooki i desktopy Della będą dostępne w sklepach DSGi od stycznia 2008 roku. Pojawią się w sklepach należących do sieci DSGi (m.in. sieć Electro World), w internecie oraz być może w innych elektro- i hipermarketach. Dotychczas komputery Della nie były osiągalne w naszym kraju dla przeciętnego konsumenta. Firma realizowała jedynie hurtowe zamówienia. Nic jeszcze nie wiadomo o polityce cenowej, ale biorąc pod uwagę rekordowo niski kurs dolara, można mieć nadzieję, że produkty Della będą osiągalne dla przeciętnego Kowalskiego.
https://www.komputerswiat.pl/nowosci/news10066.asp

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Dell - jak dla mnie porządna firma, choć trochę droga, i Laptopy tej firmy są bardzo ładne.

Nie przesadzałbym z tą ceną. Powiedziałbym nawet, że przy obecnym kursie dolara to jedna z lepszych propozycji praktycznie na każdą kieszeń. Faktycznie z gwarancją był problem ale mam nadzieje, że teraz to się zmieni. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Della Vostro 1500. Po takim czasie mogę jedynie ocenić wygląd, który naprawdę przewyższa większość laptopow z tej klasy cenowej, bardzo solidne wykonanie, dobra matryca. Reszta dopiero wyjdzie po miesiącach pracy z nim. Jedyne co mnie na początku trochę denerwowało to dźwięk jego pracy, który brzmi jak kliknięcia myszką, nie wiem czy to normalne, chociaż i tak jest cichy.

Dreamhost.com - największa możliwa zniżka 50$ + domena gratis - kod SEOHOST

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności