Skocz do zawartości

Galeria Sztuki www.renbar.ovh.org

arien

Rekomendowane odpowiedzi

Menu bardzo oryginalne ale tragiczne jesli chodzi o nawigacje. Poza tym wystepuja puste ramki (bez prac).

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Tzn to wygląda jak coś zrobione przez osobę, która ewidentnie zna się troszkę na grafice itp, ale nie ma zielonego pojęcia o projektowaniu rzeczy na sieć i ma niewielkie pojęcie o obróbce rzeczy na komputerze. Do tego poziom prac jest taki sobie jak dla mnie, ale to akurat tutaj nie podlega ocenie z tego co rozumiem.

ps właśnie wszedłem drugi raz i chciałbym podkrelić fakt, że kolejną wkurzającą mnie na sieci rzeczą (poza filmami video w popupach flashowych i dzwięków w bannerach) są linki, które uciekają przed klikającym (bez żadnego uzasadnienia - to jest prezentacja i ja mam prawo obejrzeć na spokojnie miniaturki i wybrać sobie coś do pooglądania, ale autor nie dał mi szansy - po kliknięciu w kategorię pasek z miniaturkami się wysuwa a potem chowa, muszę wciąż ruszać myszką no i im bardziej się zbliżam do jakiegoś obrazka, tym szybciej on przede mną ucieka)

osoba dla której to robię koniecznie chciala mieć takie menu nawigacyjne po bokach... no i co z tym poradzę.... i chcialabym moc poprawic jego dzialanie, ale ja znam się raczej na robieniu stron statycznych( z ew. wstawkami ), niz zabawe w flash i action script, ktory znam slabo i dopiero go poznaje.... a ze ta osoba sie uparla no to musialam sobie jakos z tym poradzic ( zeby nie bylo, nie jest to robota za kase, tylko dla przyjaciela)

dlatego chetnie poslucham wszelkich uwag... nie wiem rowniez jak poprwic sam kod w action script, zeby dzialal wedle tego jak ja mam na to ochote, a nie jak on chce :)....

slucham wszelkich uwag, bo fajnie by bylo jakos ta strone podniesc do zycia.... i uzytku...

P.S. dzieki wielkie za odpowiedz

Ja bym zaczął od ogladania konkurencji, jest sporo ciekawych galerii , Twoja niestety jak na razie wymaga dopracowania.

Osobiście wole ogladac galerie gdzie od razu sa miniaturki a nie gdzieś tam poukrywane w zakamarkach menu.

Ja do flash-a nic nie mam ale żeby robić wszystko we flash to trzeba miec jakieś racionalne uzasadnienie.

Dziękuję Wam za odpowiedzi :) udało mi się w ten sposób uzyskać dystans do tego co zrobiłam. :)

Chciałam się zapytać, jakie strony konkurencji masz na myśli? Trochę takich stron widziałam, ale różnie bywało w mojej ocenie z ich atrakcyjnością wizualną nie mówiąc już o poprawności od strony samego kodu....( chodzi mi o strony związanego z tematyką galerii sztuki)

Może zasugerujesz jakieś ciekawe przykłady?

(a co do uzasadnienia użycia flash'a to po prostu było życzenie osoby dla której to robię- wcześniej zrobiłam tą stronę w xhtml, ale ozoba uznała, że wyglada za mało profesjonalnie ;) i nie dało się tego pomysłu wyperswadować)

Acha mam jeszcze jedno małe pytanko, chodzi mi o cloacking, czy zastosowanie takiego rozwiązania jak ja mam, jeśli chodzi o treść alternatywną, czyli włożenie alternatywnego teksu w

<div id="flashcontent"> alternatywna strona

</div>

robot wyszukiwarek może uznać za cloacking i np zbanować stronę?

;)

pozdarwiam

Arien: To przekaż przyjacielowi, że póki co, ma jedną z najbardziej niewygodnych stron w nawigacji we wszechświecie a to się przekłada na oglądalność.

Jak każdy artysta, może oczywiście wspominać coś o oryginalności i unikalności takiej strony, powiedz mu wtedy, że unikalność przejawiać się tu będzie tylko w kontekście szybko rosnącej grupy ludzi unikających ją :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności