Skocz do zawartości

Który CMS lepiej wypozycjonować?

unweb

Rekomendowane odpowiedzi

Włączyć w modułach to można node/2456 - to jest przyjazny link? By w Drupalu włączyć SEO linki trzeba ściągnąć odpowiedni moduł, wgrać na serwer i uruchomić - fakt, proste, ale w WP zdecydowanie prostsze. I działa bez pudła, a w tym Drupalu, gdy chcę zmienić link by był inny niż tytuł arta - zawsze mi wraca do tego tytułu. JoomSEF do Joomla! też jest zamotane (zanim się to ogarnie), ale potem działa doskonale.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jubi, to prawda - patchauto działa doskonale, ale gdybym chciał skrócić adres strony a piszę długie tytuły (bo jestem grafomanem i lubię albo po prostu potrzebuję) to już nie mogę. A w JomSEF zmieniam jak chcę (w granicach przyzwoitości, rzecz jasna).

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

WP - ci co pobierają tresc z rss-a elegancko linkują do zrodla z anchorem takim jakbys chcial, a tym ktorzy nie linkuja mozna podstawic rss-a + swoją tresc z np. 100 linkami takze do innych stron, wiec 1 post co jakis czas i gra muzyka (taki fragles zazwyczaj stawia pobierarke, ch** wbija w to co tam jest i jak zajrzy to tylko wtedy, gdy ma blad instalacji w jakims systemie - tak to tylko wklepie w gugla site:... i jest happy ;]) , a po dobrych modyfikacjach WP gugiel tak ci strone wyłotoszy ze ujrzy poprzednią kopie na wszystkich DC ;)

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

• 2 tygodnie później...

Do Joomli! 1.0X polecam:

- komponent OpenSef (Nusef) do tworzenia przyjaznych linków, niestety program jest od dawna nierozwijany ale nadal jest bezkonkurencyjny w tej dziedzinie

w nim dobrze jest włączyć taka opcję jak dodawanie na końcu każdego url'a parametru "itemid" (zapobiega to przypisywaniu tego samego linka do roznych stron o tym samym tytule), oraz wpisać żeby polskie znaki diaktryczne byly automatycznie zamieniane w url na wersje bez ogonków

- wgrać Joomla SEF Patch lub kupić komponent Joomla SEF Patch extended version który jest bardziej rozbudowaną wersja patcha

Po wgraniu tych dodatków do Joomli! reszta zależy głownie od "pozycjonera"

Najlepsze spolszczenia do gier w Polsce!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności