Skocz do zawartości

darmowy hosting, małe "oszustwo"

Swindler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam sobie stronę na jednym z wielu darmowych hostingów. jak to bywa, jej właściciel dorzuca do strony reklamy. po prostu do pierwszego znacznika <body> dodaje skrypt wyswitlajacy reklamy. natychmiastowa moja reakcja na to, to zamiana <body> na <!--<body>--> <body>, wtedy glupia maszynka robi z tego coś w stylu:

<!--<body><script type="text/javascript" src="https://xxx.yyyyyyy.zzz.js?id=kkk"></script>-->

<body>

google w ogole na to zareaguje? wydaje sie wam ze takie ukrytwanie reklam ma jakis negatywny wplyw?

W wielu darmowych hostingach tak jest.

Nie ma nic za darmo, tylko ołówki w ikei - jak to ktoś kiedyś napisał.

Jak to będzie jakiś groźny "dodatek" do strony, to może mieć to negatywny wpływ- ktoś zgłosi Twoja stronę, a przed każdą próba jej odwiedzenia z google wyskoczy komunikat, że strona zawiera jakieś niebezpieczeństwo.

Jest to w js, a więc robot google dużo nie zobaczy...

jak właściciel zauwazy, że go oszukujesz, a to właśnie chcesz zrobić, to Ci zablokuje konto i wtedy to czy google na to zareaguje będzie bez znaczenia...

nie chcesz reklam? wykup hosting :P

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Udostępnię miejsce na moim dedykowanym serwerze w zamian za umieszczenie na każdej z podstron serwisu 1-3 linków do podanych przeze mnie stron (w stopce, box'ie lub inne miejsce). Treść linków to np.:

hosted on dunikowski.net | Partnerzy: Order your <link>prom dresses</link> directly from manufacturer.

Chyba lepsze małe tekstowe linki niż bannery z WP czy innego portalu :D

Wynajmuję dedykowany serwer na Florydzie w www.hostdime.com ale wykorzystuję tylko 20% zasobów - spokojnie mogę odstąpić więcej miejsca potrzebującym. Mam tam wolne 120 GB i nielimitowany bandwidth. Do każdego konta jest oprogramowanie cPanel dzięki któremu można wszechstronnie zarządzać wszystkimi opcjami i np. jednym kliknięciem instalować fora, blogi, sklepy etc.

Preferuję serwisy już jakiś czas istniejące w sieci (posiadające już jakiś PR). Zastrzegam sobie prawo do odmówienia w razie, jeśli dany serwis mi się nie spodoba (wolałbym uniknąć bana na cały IP z Google IYKWIM).

Zainteresowani proszę pisać na lukasz at dunikowski dot net

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności