Skocz do zawartości

2+2=3 jak to możliwe?

Gumofon

Rekomendowane odpowiedzi

Od czasu wstawienia na stronę "nowych" kodów reklam AdSense dzieje sie cos dziwnego w statystykach. Jeden z kanalow ma wiecej wyswietlen niz wszystkie kanaly razem. Np. dzis od rana jeden z kanalow zarejestrowal 800 odslon, podczas gdy suma z calego raportu to okolo 300 wyswietlen....

Jak to mozliwe? Kiedys wszystko sie zgadzalo (suma wyswietlen kanalow dawala mi wynik sumaryczny z raportu). A teraz kosmos... Kto ma pomysl? Cos zrobilem zle przy implementacji kodu czy statystyki G sa zrabane?

U mnie to samo od jakiegoś miesiąca suma 3 kanałów jest 3 razy większa niż liczba z kanału ogólnego. Pisałem do nich ale nie dostałem odpowiedzi...

Dzieje się tak najprawdopodobniej dlatego, że wszystkie trzy reklamy z tych kanałów masz na jednej stronie. W takim wypadku nie są one sumowane.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

No dobra... rozumiem że jak 3 kanały wyświetlają się na jednaj stronie to każdy z nich oddzielnie może mieć np. po 100 wyświetleń, a cała strona nie będzie miała 300 tylko też 100. To jest logiczne.

Ale jak to się dzieje, że jeden kanał ma 800 wyświetleń a cała strona 300??? Jak cały serwis razem może mieć mniej wyświetleń niż jeden kanał?

Czy ktoś zna logiczne wytlumaczenie?

Może na niektórych podstronach masz umieszczoną dwa lub więcej razy jednostkę reklamową przynależną do tego kanału i zlicza więcej wyświetleń

Tak, na niektórych stronach jednostka należąca do tego samego kanału występuje dwukrotnie. Teraz już rozumiem.

Ale kiedyś tak chyba nie było? Stare kody też miałem tak umieszczone (na niektórych stronach jednostka należąca do tego samego kanału występowała dwukrotnie) a były zliczane pojedynczo. Czy teraz google zmieniło sposób wyświetlania statystyk?

Podanie adresu strony ułatwiło by sprawę

He, he... teraz by nie ułatwiło bo już wywaliłem AdSense i testuję OnetKontekst. I miło zaskoczony jestem :)

Choć no nie wiem... czy sie cieszyć? Bo to chyba nie Onet tak dobrze płaci, tylko Google tak marnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności