Skocz do zawartości

Książka o SEO

PAND1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś zna może jakąś książkę na temat pozycjonowania (albo e-book). Nie chodzi mi tu o gotowy przepis na wypozycjonowanie strony, bo wiadomo że nikt takiej wiedzy nie poda nam na srebrnej tacy. Chodzi mi o książkę która szczegółowo wyjaśniała by działanie przeglądarki. Coś jak "Symfonia C++" dla programistów.

Spójrz pod menu po prawej :)

Wygląda interesująco ale działaniu wyszukiwarki poświęcili niewiele, a mi właściwie głownie wlaśnie o samą wyszukiwarkę chodzi, w e-bookach o pozycjonowaniu zazwyczaj wyjaśniają tyle "robot google wchodzi tędy, wychodzi tamtędy" ;) A ja chciałbym poznać ten temat dogłębnie, jak to się wszystko odbywa z poziomu programu. Ale może przeczytam i coś tam będzie na ten temat.

Każdy z nas chciałby to wiedzieć.... ;)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

A ja mam inne pytanie. Czy opłaca się inwestować w książkę/książki o SEO? Czy znajdę w nich coś więcej niż jest napisane tutaj na forum i w innych darmowych zasobach internetowych? Mam zamiar zakupić książkę na temat SEO jednak jeżeli znajdę w niej te same informacje, które umieszczone są na tym forum czy gdzieś indziej w internecie i nic ponadto, to w takim razie wolę spędzić czas przy szukajce forumowej + google, i mieć do dyspozycji więcej niż jedną opinię autora książki ;]

Pozycjonowanie to jest prosta sprawa wystarczy przeczytac to forum, i masz połowe tematu za sobą potem to juz tylko testy test testy, a na sam koniec i tak przyjdziesz zapytac dlaczego moja strona wpadłą w filtr. A z ksiązek jest jedna ale ciężko ją dostac czyli "Pozycjonowanie z e-weblink.com" ;)

Marketing internetowy dla firm

suchy tak oplaca się

zaleta to fakt poukladania danych, jak i przedstawienie koncepcji przez autora.

Informacja czesto mowiaca o tym samym moze byc przedstawiona na wiele sposob i nadal mało zrozumiała.

Przeczytaj forum - stwierdzisz że ci mało zainteresuj się czyms konkretnym jak książka, nie tylko by poznać SEO ale także to co chciał przedstawić autor.

A ja mam inne pytanie. Czy opłaca się inwestować w książkę/książki o SEO? Czy znajdę w nich coś więcej niż jest napisane tutaj na forum i w innych darmowych zasobach internetowych? Mam zamiar zakupić książkę na temat SEO jednak jeżeli znajdę w niej te same informacje, które umieszczone są na tym forum czy gdzieś indziej w internecie i nic ponadto, to w takim razie wolę spędzić czas przy szukajce forumowej + google, i mieć do dyspozycji więcej niż jedną opinię autora książki ;]

30-50 zł to nie jest spora inwestycja. Nawet jak nic ciekawego się z ksiązki nie dowiesz, to przynajmniej ładnie wygląda na półce ;)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

30-50 zł to nie jest spora inwestycja

https://sklep.nakom.com.pl/?page=shop/flypa...;product_id=142 - 19,90 ;)

Książki są fajne - można czytać do poduchy zamiast męczyć oczy przed kompem, fajny sposób uzupełniania wiedzy - po przeczytaniu choćby rozdziału już jesteś tak łebski, że mózg uszami wychodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności